28 Nisan 2024

Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi Basınla Buluştu

  • PDF

yemek26-6-2013Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi ve yönetim kurulu üyeleri ilçemizde görev yapan basın mensupları ile tanışma yemeğinde buluştular.

Fatsa Belediyesi Çamlık Restoranda gerçekleşen yemekte Başkan Ali Feyzi’ye başkan yardımcıları Hicabi Buladı ve Murat Kıran, Yönetim kurulu üyesi Hulusi Yerebasmaz, Meclis Başkanı Hüseyin Aydın ve Genel sekreter Hakan Ateşli eşlik etti.

Ticaret Borsamızı El Birliği İle Hep Birlikte Yöneteceğiz

Başkan Ali Feyzi yaptığı konuşmada: “Ticaret borsamızda bir seçim gerçekleşti ve 3 adayın yarıştığı seçimde ben ve arkadaşlarım borsanın yeni yönetimini devir aldık. Bundan sonra ilçemizde Ticaret borsamızı el birliği ile hep birlikte yöneteceğiz. İlçemizin ve en önemli geçim kaynağımız olan fındığın menfaatleri konusunda hep birlikte olup çözüm noktasında dayanışma içinde olacağız. Birlikte çalışarak ilçemizde basın mensupları ile yükselen çıtamızı daha da üst seviyelere çıkaracağız. Fatsa Ticaret Borsası bütçesini istediği şartlarda artırabilirse ilçemize ilerleyen yıllarda bir okul kazandırmak istiyoruz. Okulun inşaatının başladığı sırada inşallah hep birlikte temellerini atarız. Bizim en büyük hedefimiz ilçemize bir okul kazandırmaktır. Öyle bir okul yapmak istiyoruz ki, okulumuzdan mezun olan öğrenciler iş bulma konusunda sıkıntı çekmeyecekler.” dedi.

Fındığın En Büyük Sorunlarından Biri Alfatoksin Sorunudur

Çalışma alanlarının başında fındığın geldiğini belirten başkan Ali Feyzi: “Fındığın fiyatını, kalitesini artırmak için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda bölgemizde ki siyasetçilerimizin desteğine ihtiyacımız var.

Fındığın tek sorunu fiyatı değildir, kalitesi de çok önemlidir. Bu yıl ki hasat öncesinde üreticimizi bilgilendirmek adına basın mensuplarına ve bizlere büyük görevler düşüyor. Fındığın toplanması, çuvallanması, kurutulması ile ilgili önemli çalışmalarımıza gazete ve televizyonlarınızda yer verirseniz, üreticilerimiz daha fazla bilgi sahibi olacaklardır. Kalitenin yüksek olması akabinde fiyatına yansıyacaktır. Fındığın en büyük sorunlarından biri alfatoksin sorunudur. Sağlam depolama ve kurutma olmadığı sürece alfatoksin sorunu ile devamlı karşı karşıya kalacağız. Bu durum da fiyatları ciddi şekilde etkiliyor. İtalyan fındığı ile Türk fındığı arasındaki en büyük kalite farkı alfatoksindir. Ziraat Odasının, bizlerin, sivil toplum örgütlerinin, basın mensubu arkadaşlarımız bu konuları devamlı gündeme getirdiğinde fındığın fiyatlarında artışı göreceğiz” dedi.

Üretici Kaliteyi Artırırsa Fiyatta da Kendi Kendine Artacaktır

Fındık fiyatları sezon başında düşük olursa bölge milletvekillerimizle birlikte gider başbakanımızın kapısında yatarız diyen başkan Feyzi: “Eğer bizim fikirlerimizi önemsemezlerse basın mensupları aracılığı ile yaşanılan süreci anlatırız. Demokrasinin en büyük gücü basındır. Birlikte hareket edersek bizim yapamayacağımız, aşamayacağımız bir konu olmaz. Bizler devlet büyüklerimize konularımızı arz ederiz. Onlar gerekeni yapmazlarsa bizler de onları halkımıza şikâyet ederiz. Seçimlerde de halk ona göre tercihini yapar ya da yapmaz. Fındıkta önce kalite gelir. Üretici sadece fiyatla ilgilenmemelidir. Üretici kaliteyi artırırsa fiyatta kendi kendine artacaktır” dedi.

50 Km Hız Artık Zulüm haline gelmiştir

İlçemizin en büyük sorunlarından biri olan radar uygulaması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Ali Feyzi: “Bu konu ile ilgili önemli girişimlerde bulunduk. Ordu Valimize bu konularda bilgi verdik ve bizlere gerekeni yapacağını belirtti. Bu konuda az da olsa yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Eskisi gibi radar uygulaması yapılmıyor diyebiliriz. 300 metre arayla radar aracı görmüyoruz; ama hala 50 km hız sınırı ile ilgili ciddi kontroller yapılıyor. Bu artık kontrolden çıkıp vatandaşa zulüm haline geliyor. Bu konuyla ilgili olarak, bölgemizdeki siyasetçilere basın mensupları aracılığı ile sesleniyorum. Burada vatandaşlar zulüm görüyorsa bununla ilgili çözüm getirmek bölgemiz siyasetçilerine düşüyor” dedi.

Son olarak konuşmanın ardından yemekte Ticaret Borsası yönetim kurulu başkanı Ali Feyzi ve üyeleri basın mensupları ilçemizde ki sorunlar ve ne yapılması gerekir konusunda istişare yaptılar. yemek-26-6-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde