22 Temmuz 2024

2019 YILINDA ÜYELERİMİZE YAKLAŞIK OLARAK 70 MİLYON TL’LİK BİR KREDİ KULLANDIRDIK

  • PDF
Fatsa Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, “Bu yıl Fatsa Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak güzel bir yıl geçirdik. Tabi Türkiye ve Dünya da bir ekonomik kriz var. Biz bu krizi hafif atlatıp yolumuza devam ediyoruz” dedi.
 
Ayhan Baş, “2019 yılında üyelerimize yaklaşık olarak 70 milyon TL’lik bir kredi kullandırdık. 2020 yılının ilk 4 ayının zor geçeceğini ama sonrasında iyi her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
 
Fatsa Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş yaptığı açıklamada, “Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak bölgemizde hazine destekli krediyi en yüksek plasmandan kullandıran kooperatif olduk. Devletimizde plasman konusunda önümüzü açtı. İşyeri ve daire alan üyelerimiz çok zor bir dönemeçten geçiyordu. Biz konut kredisi değil esnaf kredisi kullandırıyoruz. Bankalardan aldığı 100 Bin TL’lik krediye 5 yılda 150 bin TL öderken, bizde kullandığı krediye 130 bin TL gibi bir rakam ödüyor. Bu aradaki farkı ödememek için sağ olsun üst kurumlarımızın da desteğiyle üyelerimize yaklaşık 50 milyon TL’lik kredi kullandırdık. Ayrıca Fatsa da yine hazine destekli 10 yıl vadeli 500 Bin TL’ye kadar yeni iş yeri edindirme ve sıfır araç alana 7 yıl vadeli kredilerimiz var. Örneğin son bir ay içerisinde bu krediler sayesinde 4 üyemize iş yeri aldırabildik. Üyelerimiz gelip işyeri veya sıfır araç almak istiyorum dediğinde her türlü desteği sağlıyoruz” dedi.
Başkan Baş, “Göreve geldikten sonra kooperatifimize yerini satın alarak 9 katlı bina yaptırdık. İnşallah gelecek kongrelerimizde yeni ve güzel müjdelerim var. Fatsa’ya yakışan bir kooperatif binamız olacak. Tüm Fatsa esnafını seviyorum, üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu yılı çok rahat olmasa da en asgari zararla atlattığımızı düşü-nüyorum” dedi.
Başkan Baş, “Esnaflarımız kooperatifimiz aracılığıyla kullandıkları kredileri genellikle borçlarını ödemek için kullanıyorlar. Bir nefes almalarını sağlıyor bu krediler. Esnaflarımız bu dönemde işlerini büyütmeye cesaret edemiyorlar. Şu an da yeni bir girişim yok, üyelerimiz yeni girişim talebinde bulunsa da biz olumlu bakmıyoruz. Çünkü ekonomiye baktığımızda üyelerimin zor durumda kalmalarını istemiyoruz” şeklinde konuştu.
Haber: Ahmet ALTAY

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde