29 Nisan 2024

Sivas Katliamını Unutmadık

  • PDF

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ ta Pir Sultan Abdal Kültür derneği tarafından düzenlenmiş olan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Otelinin kendilerini Radikal İslamcı diye adlandıran kişiler tarafından yakılması sonucu çoğunluğu alevi 33 Yazar, Ozan Aydın ve Düşünür olmak üzere 2 otel çalışanı ile birlikte 35 kişi hayatını kaybetmiştir.

Bu vahşi katliam, tüm dünyada kınanmış, çağ dışı bir olay olarak tarihte yerini almıştır. Bizde Cumhuriyet Halk Parti Fatsa İlçe  Örgütü olarak bu olayı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Çağdaş ve Demokratik ülkelerde bu tür olayların olması çok uzak bir ihtimalken ülkemizde böyle bir olayın yaşanması , gelecek için endişelerimizi artırmaktadır.

Halen Madımak olayının gerçek nedenleri ortaya çıkmamış, ülkemizi karanlığa götürmek isteyen güçlerin yaptıkları bu vahşi olay örtbas edilmeye çalışılmıştır. Güvenlik güçleri ondokuz  yıldır kaçak ve olayın baş aktörlerinden birisi olan Cafer ÇAKMAK polis karakolunun iki sokak ötesinde oturmasına rağmen bulunamamış ancak öldükten sonra orda yaşadığı ortaya çıkmıştır. Sekiz sanık güvenlik güçlerimizin elindeki bütün teknik imkanlara rağmen hala yakalanıp adalete teslim edilememiştir. Firari sanıkların beşi içinde zaman aşımından dolayı dava düşmüştür. Bu davanın sanıklarını savunanlar ve bu davayı destekleyen önemli siyasi şahsiyetler devletin çeşitli kademelerinde sanki ödüllendirilmiş gibi görev yapmışlardır. Madımak olayı bir insanlık suçu olarak önümüzde durmaktadır.

Biz şuna inanıyoruz ki, doksan yıllık Cumhuriyetimizin aydınlığını karartmaya çalışanlar mutlaka bu insanlık ayıbının cezasını eninde sonunda çekeceklerdir. Bundan hiç bir şüphemiz yoktur.  Bu ülkede yaşayan insanların barış içinde birlikte yaşamasına düşman olanların oyununu ” Bu memleket bizim. “ diyen büyük Şair Nazım Hikmet’ in dizelerinden yola çıkarak barış içinde kardeşçe yaşamamızın önündeki bütün engelleri aşmaya kararlıyız.

Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetimi  olarak, yaşam hakkının kutsal bir hak olduğunu ve bu hakkı yok etmeye kimsenin hakkının olmadığını savunuyoruz. Biz Türk Halkı olarak bin yıllık birlikteliğimizi daha güçlü kılmaya ve barış içinde huzurlu bir ülke yaratmaya kararlıyız. Bunu bozmaya çalışan ve ülkemizi ayrıştırmaya çalışan emperyalist güçlerin ve onların yerli işbirlikçilerinin oyununa gelmeyeceğiz çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ ün kurduğu Cumhuriyet bu deneyime sahiptir.  Bu duygu ve düşüncelerle Sivas Madımak olayını bir kez daha büyük bir insanlık ayıbı olarak görüyor yapanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

 CHP Fatsa İlçe Başkanı

 Doğan ÇELEBİ

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde