22 Temmuz 2024

FADEF: “SAĞLIĞIMIZ TEHDİT ALTINDA”

  • PDF
Fatsa Dernekler Federasyonu Basın Açıklaması: 
Sağlığımız tehdit altında Karadeniz’in incisi olan Fatsa ilçemizin Yukarı Bahçeler Mahallesinde çevre faciası yaşanıyor.  2014 yılında bu yana yaklaşık 100 dönüm arazi üzerinde siyanürlü altın çalışmalar yapan Altın Madencilik işletmecisine tepkiler gün geçtikçe çığ gibi büyüyor. 
Fatsa’da Altıntepe Madencilik tarafından yapılan siyanürle altın işletmeciliği fırsat buldukça kapasite artırımına gitmesi sonucunun bölge için felaket olacağı gibi, yapılan siyanürle altın ayrıştırmasına tepkiler her geçen gün artarak devam ediyor. Siyanürle altın madenciliği, toprağı, suyu, havayı, çevreyi kirlettiği gibi, tüm canlıları da tehdit altında tutan, her an tehlikesiyle karşılaşma durumu olan, Fındık üretiminin yoğun olduğu bölgede siyanürle altın çıkarılması bizleri endişelendiriyor. Bu kabul edilemez. 
Fatsa Dernekler Federasyonu olarak, sağlığımızı, geleceğimizi tehdit eden bu çalışmaları kınıyoruz. Aksi takdirde Bölgemizde orman bitiyor, toprak kaymasının yanında su kaynakları da zarar görüyor. Fındıklarımız meyvelerimiz sebzelerimiz Zehirlenen topraklar dağ gibi büyüyor, her şey bitiyor. Bölgenin canlı ve cansız bütün varlıklar Siyanürün tehdidi altında yaşıyor.  İlgili ve yetkili kurumların daha hassas davranmaya konu hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesin talep ediyoruz. Bizler altın çıkarılmasına karşı değiliz. Bizler siyanürle altın çıkarılmasına karşıyız.  Hiç bir Avrupa ülkesinde siyanürle altın çıkarılması yapılmazken neden bizim ülkemizde siyanürle altın çıkarılıyor. Avrupa ülkelerinde kullanılan yöntem burada da kullanılamaz mı?  
Yakup YEŞİLTAŞ
Fatsa Dernekler
Federasyonu Başkanı

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde