22 Temmuz 2024

MEKTEP ÇAYIRI ÇOCUKLARI

  • PDF
Dumlupınar Spor Kulübümüz 1990 yılında mektep çayırı çocukları tarafından, o zaman Fatsaspor’dan dışlandıkları için kurulmuştur. Bende mektep çayırında doğdum, büyüdüm, kişiliğimi ve gelişimimi mektep çayırına ve dolayısıyla Dumlupınar Spor’a borçluyum. Mektep çayırı Fatsa’da bir ekoldür ve ayrı bir kültürdür. İşte benim bugün Dumlupınar Spor Kulübünü yaşatmak için verdiğim mücadele de hala genlerimde taşıdığım mektep çayırı ruhunun eseridir.
 
Ben Dumlupınar Spor’da futbol oynadım, malzemecilik yaptım, antrenörlük yaptım ve genç yaşta başkanlık yaptım. Başıma gelen talihsiz bir trafik kazası sonucu ara verdiğim takımımda şimdi yeniden başkanım. Bu işe girmemin bir diğer önemli nedeni ise Fatsa Belediyespor altyapısının lağvedilmesi ve kulübümüzün mevcut başkanı Ahmet Soytürk’ün işleri dolayısıyla kulüple ilgilenememesi.
Benim şuan öncelikli hedefim sistemi oturtmak ve sağlıklı, başarılı ve ahlaklı sporcular yetiştirip ülkeme kazandırmak. Fatsa’da konuşulan tek bir konu var o da Fatsa Belediyespor’da neden Fatsa’lı sporcu yok. Bunu, bu takımın altyapısını lapvedip, dışardan aldıkları futbolculara milyonlarca lira harcayanlara ve yine, bu kadar harcamaya rağmen tesis anlamında bir çivi bile çakmayanlara sormak gerekir.
 
Fatsa’dan sporcu yetişmesini istiyorsak önce tesis sorununu halletmek gerekir. Bugün Fatsa Belediyespor’un bile kendi tesisi yok. Tesis olmadan olmaz. Biz bugün ucube bir sahada antrenman yapıyoruz. Soyunma odaları, ışıklandırması, zemini berbat ve ulaşımı zor olan bir saha. Okul takımları dahil bütün herkes bu sahada çalışıyor. Mesela biz çeyrek sahada 35-40 kişi çalışıyoruz. Bu imkanlarla sporcularımıza ne verebiliriz ki? Kısa pas çalışsak çocuk topu görmüyor, uzun pas çalışsak arkadaşını görmüyor. Sahada şuanda yenileme çalışması var, artık bekleyip göreceğiz yapılanları.
 
Tabi sadece tesisleşme yeterli değil. Fatsa’da işinin ehli tecrübeli hocalar önderliğinde  kısa, orta ve uzun vadeli altyapı seferberliği başlatılmalı. Burada en büyük sorumluluk her zamanki gibi Fatsa Belediyesine düşüyor. Fatsa Belediyesi amatör takımlara tesis, malzeme ve ulaşım yönünden destek olmazsa bu konuları konuşmaya bile gerek yok. Ben dilerim ki Belediye Başkanımız bizi karşısına alıp dinlesin, karşılıklı düşüncelerimizi paylaşalım ve çok geç olmadan yola koyulalım. Bu konudaki takdir tabiki sayın İbrahim Etem Kibar başkanımızındır.
 
Evet Dumlupınar Spor ‘a gelince, ben göreve geldiğimde tam anlamıyla takım yok gibiydi. Toparlamam gerekti ve işim hiç kolay değildi. İlk sezonumda erkeklerde 3-4 yaş grubunda, kızlarda ise yıldız kızlar şampiyonasında mücadele ettik. Bu sezon ise kız futbol takımımız yeni bir yapılanma içinde, erkek takımımız ise 11-13-16-17-19 ve A Takım olarak müsabakalara katılıyor. Şuan mücadele eden U-19 takımımız grubunda lider.
 
 Benim en büyük hayalim aslında salon sporları. Fakat kulüp olarak Ordu Bölgesinde müsabaka yapacağımız takım olmadığından maalesef olmuyor. Ama Atletizm konusunda eğer takımımızı çalıştıracak deneyimli bir hoca bulursam bu konuda çok istekliyim. Benim için spor spordur, branşı farketmez. Diğer bir başka branşımız ise halk oyunları. Bu branşta kulübümüz gayet başarılı ve iyi derecelerimiz de var. Halk oyunları olarak da yeniden yapılanma içindeyiz ve görüştüğüm hocalarla güzel işlere imza atacağız ve güçlü bir şekilde devam edeceğiz.
Ben hep kurumsallaşmadan yanaydım. İşte bunun ilk adımını kulübümüze yakışır şık bir başkanlık ofisi açarak attım. Dumlupınar Spor Kulübümüze, yazışmalarımızı yapa-cağımız, misafirlerimizi ağırlayacağımız, toplantılarımızı yapa-cağımız, malzemelerimizi koyacağımız güzel bir ofis kazandırdım. Aslında bunun için geç bile kalınmıştı ve kulübümüz için olmazsa olmazdı.
Ben her zaman her konuda birlik ve beraberlikten yana oldum. Fakat Fatsa’da bir iki takım hariç birlik ve beraberliğin esamesi okunmuyor. Herkes hata yapabilir, ama şeffaf olmak zorundayız. Hatalar olabilir, fakat iyi niyetli olmak gerekir. Bizim Dumlupınar Spor Kulübü olarak gelen herkese kapımız sonuna kadar açık. Güzel günlerde görüşmek dileğiyle...
Mehmet DEMİRBAŞ
Dumlupınar Spor Klubü Başkanı

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde