22 Temmuz 2024

Sicil Affı Hakkında Tayfun Karataş Açıklaması

  • PDF
YENİ BİR SİCİL AFFI GÜNDEME ALINMALI
2018 yılı ortalarından başlayarak ülkemiz ekonomisinde yaşanmaya başlanan durgunluk, tüketici ve yatırımcılarda meydana gelen güven kaybı gibi durumlar sonrasında tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz ve çevresinde de ekonomik hayatta son dönemde önemli bir düşüş gözlemlenmektedir. Yine bu durumlara bağlı olarak da yakın dönem boyunca özellikle KOBİ’ler kredi borçlarını zamanında ya da hiç ödeyememek, çeklerinin bir kısmının karşılıksız çıkması, senetlerin protesto edilmesi gibi sorunlar yaşamış ve yaşamaya devam etmektedirler.

Bilindiği üzere İlk kez 2017’de altı ay süreyle uygulanan sicil affı düzenlemesinin o dönemde büyük faydası görülmüş özellikle KOBİ’lerin o dönemde yaşadıkları darboğazdan çıkışları adına son derece önemli ve faydalı bir çözüm adımı olmuştur. Dolayısıyla aynı işlemin 2020’de de tekrarlanmasında yarar olduğu mevcut koşullarda tüm kesimlerce kabul edilmekte olan bir gerçektir.

Bu işlem, piyasada güvenin yeniden tesis edilmesine ve ekonominin çarklarının hızlanmasına kuşkusuz katkı sağlayacaktır. Aksi taktirde sicili dolayısıyla finansmana ulaşımda sorun yaşayan esnafımızın bu durumunun kısa sürede serbest piyasanın tamamına olumsuz yansıması gayet olasıdır.

Yakın dönemde Meclis gündemine getirilmesi yönünde planların olduğu ve komisyonlarda görüşülmeye başlandığını öğrendiğimiz sicil affı ile esnafımızın mağduriyeti detaylıca hesap edilerek, İl ve İlçelerdeki ilgili Odalarımızın talep ve gözlemlerini de göz önüne almak kaydıyla geleceğe yönelik kalıcı bir tedbir ile düzenlemeye tabi tutulmasını bu noktada oldukça önemli buluyor ve böyle bir çözümü iş dünyası olarak bekliyoruz.

Daha önce de bu hususta cesur adımlar atan hükümetimize bir kez daha teşekkürlerimizi sunarken daha kalıcı olacak yeni bir çözüm konusunda tüm kesimlerin fikir birliği ile oluşturulacak tüm girişimlere katkı vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, konuyu üst birliğimiz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne de intikal ettirmek suretiyle, Bölge Vekillerimizin de konu ile ilgili katkılarını istirham ediyoruz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde