22 Temmuz 2024

15 MARTTA MADEN KONUŞULACAK

  • PDF
Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Zeki Odabaş madenle ilgilenen tüm bireyleri 15 Mart günü Kültür Sarayında yapacakları toplantıya davet etti.
“Maden sahasının Fatsa ve çevremize ne gibi zararlar verdiğini bilmemiz gerektiğine inandık” diyen Odabaş;  “Bu doğrultuda sadece madene karşıyız demeyle bu işlerin olmayacağını anladık ve neticede bilim adamlarımıza Fatsa maden sahasının Fatsa’ya ve çevresine nasıl bir etki yarattığını göstermek amacıyla, Fatsa’mızın 42 değişik yerinden numuneler alarak bilimsel olarak koordinatları ile birlikte analize gönderdik. Bu analiz raporları şuanda elimizde ve 15 Mart’ta bu analiz raporlarının sonuçlarını açıklayacağız. Maden ocağının ülkemize, Fatsa’mıza verdiği zararların neler olduğunu ve bu zararlardan nasıl kurtulmamız gerektiğini bilim adamlarımız ile birlikte halkımıza açıklayacağız. 15 Mart Pazar günü saat 12.00 de Kültür Sarayında bütün Fatsalı vatandaşlarımızı, bütün Ordulu vatandaşlarımızı, anneleri-babaları-gençleri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz ve bizim sesimize kulak vermelerini istiyoruz. En azından kendi sağlıkları, çocuklarının ve torunlarının sağlıkları için bu toplantıya bekliyoruz.
TOPLANTIYA KONUŞMACI OLARAK KİMLER DAVET EDİLDİ?
 
Zeki Odabaş; “Ordu Üniversitesinin ilgili hocaları ve madenle uğraşan bu konuda laboratuvardan anlayan, analizden anlayan insanları davet ettik. Madenin zararlarını uzman kişiler anlatsın ki toplum bilimsel olarak bilgilensin istedik.” dedi.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde