22 Temmuz 2024

DOĞU KARADENİZ’İN EN BÜYÜK MEZBAHASI FATSA’DA AÇILDI

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa ilçesinin Bahçeler mahallesine yapılan ve 500 büyükbaş, 500 küçükbaş hayvanın aynı anda barındırılacağı Mezbaha gerçekleşen açılış ile hizmete girdi.  Ordu’nun et ve et ürünleri noktasındaki bütün ihtiyaçlarını karşılamasına katkı sunacak olan Fatsa Mezbahası 12 milyon 315 bin TL’ye yapımı tamamlandı.
Günlük 200 adet büyükbaş ve 500 adet küçükbaş hayvanın kesiminin yapılabileceği Doğu Karadeniz’in en büyük mezbahasında 55 personel 16 araçla hizmet verecek. 200 kasap esnafının yararlanacağı tesiste, 13 araçla 19 ilçeye et nakli yapılacak. Uluslararası standartlarda, hayvan refahına uygun, sağlıklı ve hijyenik et üretimi yapacak donanıma sahip olan mezbahanın Helal Kesim Sertifikası’nı alması için Dünya Helal Birliği ile ön görüşmeleri de yapıldı.
“GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİNE VE MODERNLİĞİNE UYGUN MEZBAHA”
 
Açılışta ilk konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, “Hizmet etmek ve halkımıza faydalı olmak, onların ihtiyaçlarını karşılamak noktasında çaba sarf etmek, bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Göreve geldikten bu yana, Fatsa için ben diğer ilçelerimizde ki Belediye Başkanlarımız ve tüm Ordu için, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler canla başla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çalışan, üreten ve topluma fayda sağlayan kadrolarla, canla başla ve besmele ile çıktığımız bu onurlu ve kutlu yolculukta, bizlere önderlik eden, Ordu için büyük bir fırsat olan Büyük şehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, bizimle bu yolda yürüdüğü, bilgi birikim ve tecrübelerini bizlerle paylaştığı için huzurlarınızda teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.
Burada et ve et ürünleri konusunda çok değerli ve kıymetli bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz.  Biliyorsunuz biz göreve geldiğimizde tesisin bir çok aşamaları yapılmamış ve eksikti. Ancak Sayın Başkanımızın girişimleri ve olurları ile tesisimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Sayın Başkanımıza defaten şükranlarımı sunuyor, tesisimiz Fatsa’mıza ve bölgemize  hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 12 milyon 315 bin TL’ye yapımı tamamlanan bu tesisimizle,  Ordu’nun et ve et ürünleri konusunda ki bütün ihtiyaçları buradan karşılanacaktır. Fatsa Hayvan Pazarı ve Mezbahası  ayrıca istihdama katkı sağlayacak önemli bir tesis olacaktır. Bu tesis sayesinde tüm bölge ilçelerimize buradan, tek noktadan hizmet etmek, hizmet kalitesini artıracağı gibi bir çok kalite standartlarını da beraberinde hayata geçirmiş olacaktır. Bu tesisimiz,  kesimhanenin yanı sıra hayvan pazarı olarak da hizmet verecektir. Burada 500 büyükbaş havyan ve 500 küçükbaş hayvanı aynı anda barındıracak. Hemşerilerimize kaliteli ve sağlıklı etlerin sunulacak olduğu bu tesis sağlık ve hijyen konusunda üst düzey teknolojilere sahip bir tesistir. Tesisin ilçemize kazandırılmasında Büyük-şehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hilmi Güler’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Ordu’ya, Fatsa’ya ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
 
“FATSA ÇOK BÜYÜK BİR ÜSTÜNLÜK KAZANDI”
 
Avrupa Birliği normunda bir mezbahanın açıldığını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise “Bugün burada Avrupa Birliği normunda son derece modern ve hijyenik bir tesisi açıyoruz. Ordu’nun mezbahaları vardı. Fakat bu şekilde kaliteli bir çalışma gerçekleşmemişti. Bundan önce emeği gecen tüm belediye başkanları ve yönetimine teşekkür ediyorum. Buranın epey bir eksikliği vardı. Devreye alınamama problemi vardı. Yoğun bir şekilde çalışarak mühendislik ve teknik bilgilerini uygulayarak tesisi açılacak duruma getirdik. Bu anlamda Fatsa çok büyük bir üstünlük kazandı. Bu mezbahayı sadece et kesimi yapılacak diye görmeyin. Bu tesisi entegre et ürünlerine çevirmemiz lazım. Hayvanın etinden, sütünden, kanından, işkembesinden yararlanmamız lazım. Bizim işimiz sadece asfalt, yol, çöp değil. Bu anlamda olaya daha büyük bakmamız lazım. Bu tesislerimizi diğer ilçelerimizde de yaymamız gerekiyor. Geleceğe de hizmet edecek tesisimizin açılış töreninde bulunmak benim için gurur verici bir durum. Bu hizmetlere bizi layık gördüğü için de Sayın Cuhurbaşkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Tesisimizin Ordu’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
“İLİMİZE HİZMET ETMEK ANLAYIŞIYLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”
 
Ordu için ekip ruhu içinde çalıştıklarını söyleyen Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti gelişmeye, büyümeye ve yatırım yapmaya devam ediyor. Bunun da göstergesi olan bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve kıymetli ekibine yapmış olduğu hizmetler dolayısıyla teşekkür ediyorum. Hep birlikte ekip ruhu içerisinde ilimize hizmet etmek anlayışıyla çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
  Yapılan konuşmaların ardından Fatsa İlçe Müftüsü Hamza Bayram tarafından Mezbahanın açılış kurdelesi kesildi. Açılış programı tesisin kesilmesi ile sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde