22 Temmuz 2024

FATSA OSB’DE DOĞALGAZ MEŞALESİ YANDI

  • PDF

30 işletmenin faaliyet gösterdiği ve yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edildiği Fatsa Organize Sanayi Bölgesi doğalgaza kavuştu

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların yıllık yaklaşık “20 milyon TL” tasarruf etmelerine olanak sağlayacak doğalgazın kullanıma açılış töreni gerçekleştirildi. Doğalgaz, 60 ülkeye ihracat yapan, 500 dönümlük arazide 5 bin kişilik istihdam sağlayan firmaların maliyetlerini ciddi anlamda düşürecek.  

  Doğalgazın kullanıma açılış törenine Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbraim Etem Kibar, ilçe belediye başkanları ve yatırımcı firma sahipleri katıldı.
 
“YILLIK YAKLAŞIK 25 MİLYON TASARRUF SAĞLANACAK”
 
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’da yaptığı konuşmada, “Bugün sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte ilimizde ve ilçemizde bir çok sorunu çok hızlı bir şekilde çözüldüğünü görüyoruz. Uzun yıllardır Organize Sanayi Bölgemizdeki yatırımcılarımız doğalgaz bekliyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız seçimden sonra Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin doğalgaz sorununu ve Dolunay mahallemizdeki beklenen yatırımları dile getirmiştik. Bugün burada yıllık yaklaşık 25 milyon tasarruftan bahsediyoruz. Burada bulunan birçok yatırımcımız doğalgazın da gelmesi ile yeni yatırımlar yaparak yeni istihdamlar sağlayacaktır. Bu ilçemiz ve bölgemiz açısından çok kıymetli bir durumdur. Ben Organize Sanayi Bölgemizin sadece Fatsa'ya değil, tüm Fatsa havzasına Ordu'nun tamamına hizmet veren yatırımcılarıyla Türkiye'de yıldızlaşan bir merkez haline gelmesinde emeği geçen tüm büyüklerimize, başta sayın Valimiz olmak üzere Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
 
“SANAYİCİLERİMİZ DOĞALGAZIN EKONOMİK FAYDASINDAN YARARLANACAKLAR”
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ordu'ya Bakan olarak geldiğimizde sayın Cumhurbaşkanımız bizi seçtiğinde Ordu'nun ve Karadeniz'in doğalgaz meselesi 2008’de 15 yıl sonra yapılacaktı. Bunu biz öne çektik. Dağları tepeleri delerek Ordu'ya, Fatsa'ya, Ünye'ye doğalgazı getirdik. 2008 yılında AKSA yöneticileri ile birlikte buralarda etütler yaptık. Bu yaptığımız etütler neticesinde Ordu'yu doğalgaza kavuşturduk. 2008 yılından bu yana Fatsa'nın da Ünye'nin de doğalgaz borusu içinde gaz bekliyordu. Dağıtmak sonraki yıllara nasip oldu. Ordu'ya Büyükşehir Belediye Başkanı olduk nasip oldu ve İbrahim Etem Beyle birlikte sayın Valimizin de başkanlığında gazı getirdik. Bundan sonra da hızlı bir şekilde yayılacak ve önce hanımlarımız kömür taşımaktan kurtulacaklar. Temiz hava ile birlikte daha çağdaş bir şehir olacak. Sanayicilerimizde doğalgazın ekonomik faydasından yararlanacaklar. Rekabet gücüne erişecek.” dedi.
 
“DOĞALGAZ YÜZDE 50 TASARRUF DEMEKTİR”
 
Açılışta son konuşmayı yapan Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nde şuanda çeşitli sektörlerde 30 firmamız faaliyet gösteriyor. Doğalgazın ne kadar faydalı olduğunu belirtmeye gerek yok. Doğalgaz yüzde 50 tasarruf demektir. Tasarruf ise rekabet gücünün artması demektir. Dünyada artık tatlı karlar kalmadı hiçbir sektörde. Bu neticede maliyetleriniz aşağı çekmek, rekabet gücünüzü yükseltmeniz gerekiyor. Bunun yolu da Elbette yeni yol, yöntemler ve teknoloji kadar da elimizde ki imkanları etkili kullanmaktır. Bu vesile ile Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımıza, AKSA Firmasına ve burada yatırım yapan yatırımcılarımıza ve beraber çalıştığımız OSB yönetimine – OSB Yönetimi de çok çaba gösterdiler. Sanayicimize doğalgazı vermekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” dedi.
 Yapılan konuşmaların ardından Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ve diğer katılımcılar tarafından doğalgaz meşalesi yandı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde