22 Temmuz 2024

FATSA BELEDİYESİ’NDE İMAR MEVZUATI EĞİTİMİ VERİLDİ

  • PDF

Fatsa Belediyesi verdiği hizmet içi eğitimler ile personellerinin niteliğini arttıran eğitimlerine devam ediyor. Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde Fatsa Belediyesi ve ilçe belediye personellerine yönelik “İmar Mevzuatı ve İlgili Yönetmelikleri” eğitimi 6-7 Mart 2020 tarihleri arasında Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi. Eğitime Fatsa Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay katıldı.

“İmar Mevzuatı ve İlgili Yönetmelikleri Eğitimi” Türkiye Belediyeler Birliği eğitimcisi, İmar ve Şehircilik Uzmanı, İnşaat Mühendisi Abdurrahman Keleş’in sunumları ile gerçekleştirildi. Eğitimde imar mevzuatı, 3194 ve 4708 sayılı İmar Kanunu, 7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu, kentsel dönüşüm, mekânsal planlar yapım yönetmeliği, yapı denetimi, büyükşehir belediye kanunu gibi konular ele alındı. Yapılan eğitim ile personelin, planlama süreçlerinde mevzuatın doğru ve etkin kullanımı konusunda nitelik kazanması sağlandı.

Fatsa Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından organize edilen “İmar Mevzuatı ve İlgili Yönetmelikleri” konulu eğitim programına 18 ilçe belediye personelleri ve özel yapı denetim şirket personelleri davet edildi.

Eğitimden sonra açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay "İki gün süren  eğitimlerde değişen tüm mevzuatlar tek tek masaya yatırılarak güncel uygulamalardan örnekler ve imar, şehircilik, planlama, yapı kontrol, kentsel dönüşüm ve etüt proje gibi faydalı bir mevzuat eğitim programı oldu. Deneyimli eğitimci Sayın Abdurrahman Keleş'e katkılarından dolayı teşekkür ederiz"dedi.

Eğitim sonunda soru cevap bölümüne geçilerek konular ve güncel sorunlar hakkında merak edilenler dile getirildi. Ardından gerçekleştirilen anket çalışmasıyla eğitimin verimliliği ve yeterliliği hakkındaki genel değerlendirmeler alınarak eğitim programı sonlandırıldı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde