22 Temmuz 2024

Salgınla Mücadelede Ekonomik Anlamda da Fark Yaratmalıyız

  • PDF
Bilindiği üzere Çin’den başlayarak neredeyse tüm dünyaya hızlı bir şekilde yayılan koronavirüs salgını insan sağlığını olduğu kadar ülkelerin ekonomilerini de derinden etkiledi. Yakın zamanda ülkemizde de görülen koronavirüse karşı gerekli tedbirleri almak amacıyla hükümet yetkililerimiz ve ilgili Bakanlıklarımız ivedilikle davranmış ve gerekli aksiyonlar hızla alınarak uygulamaya konulmuştur. Yetkili mercilerin bu noktada gösterdikleri kararlı yaklaşım nedeniyle her birimiz teşekkür borçluyuz. 
 
Fakat yine tüm dünyada olduğu gibi yaşanan bu durum ülkemizde de ekonomik düzeni derinden etkilemiş hatta belirli sektörlerde ticari faaliyetleri durma noktasına getirmiştir. Son dönemde bizler de Üyelerimizle bulunduğumuz istişareler sonucunda bu noktada yoğun bir yardım talebi ile karşılaşmaktayız. İşlet-melerimizin çoğu devlet tarafından bir destek çalışmasının bulunup bulunmadığı yönünde sorular yöneltmekteler.
 
Bu minvalde iş dünyası olarak bizler de hükümet yetkililerimizin virüsle mücadelede gösterdikleri kararlı ve takdire şayan tutumu virüsün etkilediği sektörler üzerinde de aynı kararlıkla çalışma yaparak göstereceklerini umut ediyor ve bekliyoruz.
 
Beklenmeyen bu ani darboğazdan çıkış için ilk etapta SGK ödemeleri ve diğer maliye borçlanmalarında olası ertelemeler başta olmak üzere durum normale dönene dek çek/kredi ödemelerinde erteleme, gerekmesi halinde tamamen duran sektörler için kredi açılması, belirli düzeyin üzerindeki kira vb gibi borçlanmalar için erteleme gibi bazı ön tedbirler esnafımızdan sanayicimize bu darboğazla mücadele eden tüm kesimler için umut olacak ve Allah korusun daha derin bir ekonomik çöküntü ihtimalinin başlamadan önüne geçmiş olacaktır.
Tüm dünyadan farklı olarak daha ilk anında ülkemizde virüs yayılmadan birçok tedbirin alınmasını sağlayarak fark yaratan hükümetimiz ekonomik alanda da erken davranarak yine fark yaratacaktır. Özellikle 2020 başından bugüne kadar ekonomik anlamda çok doğru ve kararlı adımlar atarak iş dünyasına desteğini esirgemeyen büyüklerimizden bu noktada da yine yardımlarını istirham etmekteyiz. Üst birliğimiz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’a da ileteceğimiz hususla ilgili olarak gerekli tedbirlerin alınacağına inanıyor ve kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunuyorum.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde