22 Temmuz 2024

CHP FATSA İLÇE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

  • PDF
Cumhuriyet Halk Partsisi İlçe Başkanı Murat İnanlı basın açıklaması yaptı.
 İnanlı yaptığı basın açıklada şu görüşelere yer verdi;
“Kıymetli Fatsa Halkı,     Bugün sosyal medya hesabımdan Fatsa Belediye’mize yaptığım kampanya çağrısı sonrası bütün medya hesapları aynı anda yardımların Kaymakamlık dahilindeki Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından yapılacağını duyurdu. Bu grubu 20 gündür takip ediyoruz. Çalışmaları son derece değerli. Ancak bir sorun var. Grubun bağlı olduğu genelgede “65 yaş ve üzeri” diye bir ibare var. Yardıma ihtiyaç duyan 65 yaş altı bir çok aile olduğuna inanıyorum.      
Yaşadığımız bu zor günlerde berberinden garsonuna, terzisinden işçisine, bir çok meslek grubu ve esnaf mesleklerinden mahrum ve işşsiz kaldı. Bu anlamda dayanışma ve yardımın şart olduğuna inanıyorum. Bizim çağrımız daha geniş kapsamlı bir kampanyadır. Büyük bir organizasyondur. İlçemizin şehri eminlerinin göz ardı etmemesi gereken bir durumdur.      
 Bir başka hususta halen ilçemizde sokağa çıkmama tam anlamıyla anlaşılamamıştır. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar bunu net bir şekilde göstermektedir. Bu konuda bir önerimiz var. Asıl problem bankalar gibi gözükmektedir. 
 
Vatandaşlarımızın, özellikle de 65 yaş ve üstü olmak üzere kademeli olarak yaş sınırı aşağı çekilebilir, bankalara gitmek zorunda kalmasını engelleyen tedbirler alınmalıdır. Vefa Sosyal Destek Grubu bir kamu çalışmasıdır. Bu tür vatandaşlarımızın adres ve telefon bilgileri bulunmaktadır. Küçük bir çağrı merkezi kurulup bu vatandaşlarımızın banka ve kurumlar ile olan işleri  Sosyal Destek Grubu tarafından     görülebilir.         
Tekrar etmekte fayda var. Partizanlığı bir kenara bırakabilsek herşey yoluna girecek aslında. Kişisel menfaatler yüzünden herkes bir cepheye geçiyor. Gün kişisel menfaatleri bırakıp bir olma, dayanışma günüdür. Birlikte başaracağız.     Bu salgın bizlere tüm önyargılarımızdan arın-mamız gerektiğini göstermiştir. Bu salgın bizlere, farklılarımızı bir kenara bırakarak birlikte hareket etmemiz gerektiğini göstermiştir. Bu salgın, bizlere dayanışmamız gerektiğini göstermiştir. Bu salgın bizlere bilimsel aklın yol göstericiliğinde tüm sorunların çözülebileceğini göstermiştir. Dayanışma güzeldir ve güçlendirir.”dedi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde