22 Temmuz 2024

FATSA EKMEĞİNİ PAYLAŞIYOR

  • PDF
 Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı  Yakup Yeşiltaş basın açıklası yaptı.
Yaptığı basın açıklamasında Yaşiltaş şu görüşlere yer verdi:
“Ülkemiz milletimiz ve bütün insanlık çok kritik bir süreçten geçmektedir. Bu kritik süreçten geçerken her birimiz hangi görevde bulunuyorsak bulunalım bu kritik süreci en doğru bir şekilde atlatabilmek için seferber olmak zorundayız. 
 
Gönlü gerçek sevgi dolu insanlardan oluşan Fatsa Dernekler Federasyonu olarak çevremize ilgisiz ve duyarsız kalamazdık. Çünkü İnsanların bir arada yaşayabilmeleri ve sağlıklı bir toplum meydana getirebilmeleri için hem komşuları hem de sosyal hayattaki diğer insanlar ile güzel ilişkiler kurmaları gerekmektedir. Güzel ilişkiler kurmanın yolu ise karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olmaktır. Toplumumuzda olduğu kadar İslam dininde de komşuluk kavramının yeri çok büyüktür. Peygamber Efendimiz, komşusu aç iken tok yatan bizden değildir sözü ile komşuluğa verdiği önemi ortaya koymaktadır. Her insan çevresindeki insanların ihtiyaçlarını fark etmeli ve bu ihtiyaç sahiplerine elinden geldiği kadar yardımda bulunmalıdır. Bugün yardıma ihtiyaç duyan insanlara yardım ettiğimizde yarın da o kişiler bize yardım elini uzatacak ve böylece toplumda bir dayanışma ve yardımlaşma ruhu oluşacaktır. Çevresindeki insanlara karşı soğuk duran, onların dertlerini görmezden gelerek yardım etmeyen kişiler bir gün kendileri de yardıma ihtiyaç duyduklarında yanlarında kimseyi bulamayacaklardır. 
 
Bu nedenle; 
Fatsa Dernekler Federasyonu olarak, yardımseverler ile yardıma muhtaç olan insanlar arasında kurmuş olduğumuz gönüllü yardım köprüsünü genişlettik. Bu proje ile bu zamana kadar hayırseverler, ihtiyaç sahiplerini rencide etmeden onlarla ekmeklerini paylaşacak bir zemini hazırlayarak toplumsal bir görev üstlenmiştik. Şimdi de “Askıda Ekmek” projesi sayısını 4 e çıkararak, Fatsalı hemşerilerimizin ek-meğini ihtiyaç sahipleriyle paylaşılmasına vesile olduk.
 
Asıl amacımız, kimseyi rencide etmeden ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmaktır. Bu proje dâhilinde veren de alan da belirsiz kalacaktır. Bu proje ile Fatsalı hayırseverler, ihtiyaç sahipleriyle ekmeklerini paylaşmış olacaktır. Duyarlı insanlarımız 05052990386 iletişime geçebilir.Peygamberimizin bizlere altın gibi nasihatini unutmayalım ‘’Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’’. Onun için komşuluk ilişkileri bizler için büyük önem taşır.
 
Unutmayalım ki; Gönlünde gerçek sevgi dolu insanlar, çevrelerine karşı ilgisiz ve duyarsız olamazlar. “ dedi
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde