29 Nisan 2024

Binlerce Kişi "Yağlı Direkten Bayrak Kapma" Yarışmalarını İzledi

  • PDF

kab3-7-2013Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerinde binlerce kişi Yalıköy Meydanı’na gelerek geleneksel yarışları izledi. Öğleden sonra başlayan yüzme ve yağlı direkten bayrak alma yarışlarında onlarca kişi kıyasıya yarıştı.
Yüzmelerde, 100 metre serbestte Bora Çolak ve Necmi Özdemir, 100 metre sırtüstünde Furkan Ergün ve Burak Yılmaz, 200 metre serbest yüzmede Ahmet Batuhan Ertuğrul, Özgür Marangoz, dipten yüzmede Burak Aktaş, serbest yüzme bayanlarda Görkem Mutlu ve Pelin Karamustafa birinci geldi. Yüz metre 45 yaş üstünde Muammer İnsaf ile Habib Mutlu yarışı başarı ile tamamladılar.
Bu arada yarışmaların en önemli bölümü olan "yağlı direkten bayrak kapma" yarışları yaklaşık 1 saat sürdü. Bayrağın yağlı direkten alınmasına kadar süren yarış esnasında tehlikeli anlar da yaşandı. Düşenin tekrar denediği ve yağlı direğin tepesindeki bayrağı almaya yönelik yarışlarda davul zurna eşliğinde yarışmacıların isteği üzerine motive edici parçalar da çalındı. En sonunda yağlı direkten bayrağı Hakan Öz kaparak yarışmanın en yüksek ödülü olan 500 lirayı aldı.
Öte yandan, yarışmalarda geleneksel hale gelen yarışların ağalığı seçiminde de Kutluca Köyü Muhtarı Ali Bahar 3 bin 500 lira şenliklerin ağası ilan edildi.
Fatsa'nın Yalıköy beldesinde gerçekleştirilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerine Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Fatsa Liman Başkanı Ahmet Bozdemir, Bolaman Jandarma Komutanı Recai Atış, Yalıköy Belde Belediye Başkanı Tahsin Karamustafa, Hatipli Belediye Başkanı Ahmet Kütük, Medreseönü Belediye Başkanı Mustağa Tandoğan ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.kabt3-7-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde