22 Temmuz 2024

FATSO’DAN VATANDAŞA MASKE

  • PDF
Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) günlük 5 bin maskeyi üyelerine ve vatandaşlara ücretsiz dağıtıyor.
Gazetemiz muhabirine açıklama yapan Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Tayfun Karataş, salgının ülkemizde görülmesinin ardından bu zamana kadar 80 bin maske ürettiklerini söyledi. Biz Bize Yeteriz' kampanyasına ücretsiz maske dağıtarak destek olduklarını kaydeden Karataş, ihtiyacı olan herkesin maskelerini odaya gelerek alabileceğini belirtti.
 
Hükumetin salgın karşısında elinden geleni yaptığına dikkat çeken Karataş, "Gerek ülkemiz gerekse de Dünya zor bir süreçten geçiyor. Dünya'daki tüm insanların sağlığı tehlikede. Bazı ülkeler bu salgın karşısında başarısız oluyor. Yalnız hükumetimiz her türlü açıdan elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bizlerde bu ülkede yaşayan bir birey ve bir kurum olarak 'biz bize yeteriz' düşüncesiyle odamız bünyesinde maske üretimi yapıyoruz." dedi.
Maskeleri kendilerine ait atölyede ürettiklerini ifade eden Karataş, şunları ekledi: "2010 yılından bu zamana kadar aktif olarak kursiyerlere eğitim verdiğimiz bir atölye mevcut. İŞKUR destekli verdiğimiz kurslardan mezun olan kişileri tekstil fabrikalarında işe yerleştiriyorduk. Yaşanan bu salgından dolayı atölyemizi maske üretecek konuma getirerek kursiyerler ile 1 aydır maske üretiyoruz. İlk etapta ilçemizdeki hastanelere maske üretimi yaptık. Ardından 7 ilçede faaliyet de bulunan üyelerimize maske dağıttık. aynı hassasiyetle yaklaşarak vatandaşlarımıza da ihtiyacı kadar maske dağıttık. Bu zamana kadar atölyemizde 80 bin maske ürettik. Şuanda günlük maske üretim sayımız 5 bin civarında. Bunların üretim maliyetinin büyük bir kısmını yönetim kurulumuz ve meclis üyelerimiz finanse etti. Bir çok insanımızdan hayır duası aldığımızı düşünüyoruz. Evinden çıkamayan insanlarımızın kapısına kadar bile maske getirdik. Bunu yaparken toplumun her tabakasına ulaşamamış olabiliriz.  Çünkü imkanımız ve personel sayımız kısıtlı.Bizlerden desteğini esirgemeyen İŞKUR Müdürlüğümüze ve tüm üyelerimize teşekkür ederiz."

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde