22 Temmuz 2024

YÜCE TÜRK MİLLETİ!

  • PDF
Atatürkçü Düşünce Derneği Fatsa şubesinden basın açıklaması:
“Ulusal egemenliğimizin ilanının 100. yılını kutlarken; ülke ve dünya olarak oldukça zorlu bir süreçten geçtiğimizin altını bir kez daha çizmek istiyoruz… 
Milletimizin ve insanlığın yaşadığı sıkıntıların nedeni bellidir: insanı öncelemeyen; hak, hukuk ve adalet gibi değerlerin içini boşaltan; doğayı bencilce yok eden, sömürgeci zihniyetler ve işbirlikçi yönetimler milletimiz için de insanlık için de temel sorundur. 
Sorun; emperyalist sömürücü sistem ve acımasız kapitalizmdir. Bunların içimizdeki uzantılarıdır. Çözüm; ulusal egemenliğin yeniden şahlan-masındadır… “Hal-kçı”, “devletçi”, “milliyetçi”, “cum-huriyetçi”, “devrimci”, “laik” ve “tam bağımsızlıkçı”; “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” diyen ATATÜRK DEVRİMİ yani ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE’dir. 
Atatürk Devrimi; Milli Kurtuluş Savaşı’nın amacını teşkil eden milli egemenlik esası üzerine inşa edilmiştir. Böylece milli bir devlet yapısı, yani, Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Atatürk Devrimi; emperyalizmi, sömürgeci uluslararası güç odaklarını dünya tarihinde ilk kez yenilgiye uğratarak; tüm mazlum milletlere de ilham kaynağı olmuştur.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde