22 Temmuz 2024

“ASKIDA EKMEK VAR” PROJESİNE İLGİ ARTIYOR

  • PDF
Fatsa Dernekler Federasyonu Genel Başkanı (FADEF) Yakup Yeşiltaş “Askıda Ekmek Var” projesine ilginin arttığını açıkladı.
Yeşiltaş yaptığı basın açıklamasında “Bizim kültürümüz dün olduğu gibi bu günde ihtiyaç sahiplerini korumuş ve kollamıştır. Her zaman çok geniş çevrelere yardım götürmüş ve mazlumun yanında olmayı tercih eden insanlar ile var olmuşuz. Geçmişten günümüze, uzun yıllardır sürdürülen özellikle de son yıllarda oldukça popüler hale gelen,  askıda Ekmek uygulaması bir sosyal dayanışma projesidir. Fatsa da uygulamakta olduğumuz bu proje veren el ile alan elin birbirini görmediği Askıda Ekmek uygulaması, geçmişten günümüze yaşatılan en güzel bir gelenektir. Bu geleneğe FADEF olarak sahip çıkıp fırıncı kardeşlerimizle birlikte iyilik yapmanın güzelliğini insanlarımızla paylaşıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi. 
Yeşiltaş açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Dolayısıyla, Fatsa Dernekler Federasyonu olarak, yardımseverler ile yardıma muhtaç olan insanlar arasında kurmuş olduğumuz gönüllü yardım köprüsünü genişlettik. İhtiyaç sahiplerini rencide etmeden onlarla ekmeklerini paylaşacak olanlara zemin hazırlayarak toplumsal bir görev üstlendik. Bu zamana kadar beş fırında “Askıda Ekmek” projesi uygulamasında her gün 250 ekmeği ihtiyaç sahipleriyle paylaştık. Hayır seven insanlarımızın bu projeyi sahiplenmesi üzerine fırın sayısını beşten on beşe çıkardık. Hedefimiz her gün 750 ekmeği Fatsalı hayırseverlerimizle ek-meğini ihtiyaç sahipleriyle paylaşılmasına vesile olmaktır. 
Asıl amacımız, kimseyi rencide etmeden ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmaktır. Bu proje dâhilinde veren de alan da belirsiz kalacaktır. Fatsalı hayırseverler, ihtiyaç sahipleriyle ekmeklerini paylaşmış olacaktır. Yardıma muhtaç olan insanların başkalarına minnet etmek zorunda kalmaları ortadan kalkmış olacaktır. Komşuluk ilişkileri ve yardımlaşma kültürünün pekiştirilmesine katkı sağlayacaktır. 
Dolayısıyla çevresine karşı ilgili ve duyarlı olan gönlünde gerçek sevgi dolu yardım sevenler, gerekse ihtiyaç sahibi olanlar, en yakın fırına uğrayarak veya Federasyon Başkan vekili Fatma MADRAN 05052990386 telefonla iletişime geçerek, Askıda ekmek projesine destek olabilirler.Her geçen gün yeni bir fırınla sayımız çoğalacağını ümit ediyoruz. Şu an itibariyle Fatsa’nın 15 noktasında  ‘Askıda Ekmek’ tabelası görebilirsiniz. Buda projenin hayır seven insanlarımız tarafından sahiplenilmesi ne kadar duyarlı ve yardımsever olduğunun göstergesidir. Çünkü İnsanların bir arada yaşayabilmeleri ve sağlıklı bir toplum meydana getirebilmeleri için hem komşuları hem de sosyal hayattaki diğer insanlar ile güzel ilişkiler kurmaları gerekir. Güzel ilişkiler kurmanın yolu ise karşılıklı yardımlaşma ve dayanışmayla olur. 
 
Her insan çevresine karşı duyarlı olmalı ihtiyaç sahiplerine elinden geldiği kadar yardımda bulunmalıdır diye düşünüyorum.”
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde