22 Temmuz 2024

“FATSA LİMANI, LİMANDIR LİMAN”

  • PDF
Fatsa Limanının faaliyetlerine son verildiği bilgisinin ardından, yapılan girişimler neticesinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in, “yılsonuna kadar devam” kararı almasına, Fatsa basınından adeta sevinç çığlıkları atarcasına haber yapılmasına MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak tan tepki geldi.
 
“Kıymetli Fatsalı hemşerilerimin takdirine bırakıyorum bu haberi” diyen Kaçak, sosyal medyadan yazdığımda tepkisiz ve sessiz kalanlar inşallah pişman olmazlar. İşte tüm kazanımlarımızın bir bir kaybedildiğinin belgesi, daha ne kadar sessiz kalacak, daha ne kadar yandaşlık yapıp doğruları yazmayacaksınız diye sitem etti.
 
MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak yaptığı açıklamada şunları söyledi. Buradan çağrı yapıyorum. Çok önemli bir ticari kazanım olan deniz taşımacılığının Fatsa'mızda kalması için tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, odalar ve Fatsa Sevdalısı herkesi göreve davet ediyorum. Bir şehir için ticari faaliyet gösteren Liman O şehrin kalbi ve Ülkelere açılan kapısıdır, yılbaşı itibarı ile elimizden alınıyor, buna müsaade etmeyelim.
 
ÜNYE KONTEYNIR LİMANINA KARŞI DEĞİLİZ 
 
Ünye’de açılması düşünülen Konteynır Limanı sıradan bir proje değildir. Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan bölünmüş karayolu ve demir yolu bağlantısı ile birlikte bütün bir projedir. Başladığında hemen bitmesi ve hayata geçmesi seneler alacak bir projedir. Haberde ihalesinin yapıldığı belirtilmekte ve sanki hayata geçmesi an meselesiymiş gibi Fatsa Limanı kapatılmaktadır.
 
Bu tutumdan anlaşılıyor ki, Başkan Güler’in Liman projesi, bizim beklediğimiz liman değil, daha ufak çaplı, mütevazı, sıradan bir projedir. Yanlış anlamışsak, OBB’nin proje detayları hakkında bir duyuru, izah, sunum yapma gereği duymamış olma-larındandır.
 
FATSA LİMANI FAALİYETİNİ DURDURMAK YANLIŞTIR 
Fatsa Limanı şehir içerisinde olmasından kaynaklı yer değişikliğine ihtiyacı vardır. Ancak tamamen faaliyet dışı bırakmak oradan ekmek yiyen emekçilere ve oradan ithalat ve ihracat yapan Fatsa da faaliyet gösteren firmalara ihanet olur.
 
Mevcut limanın faaliyetine son vermeden önce, Evkaf Mahallesi sahilinde bulunan büyük liman gemi yanaşacak hale getirilmeli ve faaliyetler oradan devam etmelidir. Ticari gemilerin büyük limana yaklaşabilmesi için gereken derinleştirme veya iskele uzatma işlemleri yapıldıktan sonra mesele çözülmüş demektir.
Çözümü mümkün bir mesele ortada iken, kestirmeden faaliyete son vermek ne kadar doğrudur. Lütfen, bir işi yaparken, konunun muhataplarına sorun, istişare edin. Çözüm noktasında ortak bir kararda buluşarak işe başlayın. Çok mu zor?

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde