22 Temmuz 2024

CHP, BAHÇEDE ZARAR TESPİTİ YAPTI

  • PDF
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirdiği milletvekilleri, doludan dolayı fındık bahçeleri zarar gören Gürgentepe'nin 7 mahallesinde yerinde zarar tespitinde bulundular.
 
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel ve CHP İl Başkanı Av. Atila Şahin parti binasında açıklamalarda bulundular.
 
 'Çalışma yapıyoruz'
 
CHP İl Başkanı Atila Şahin, 'Karadeniz'de meydana gelen dolu afeti sonrasında hasar tespiti yerinde görmeleri için genel merkezimiz Samsun Milletvekilimiz Neslihan Hancıoğlu, Giresun Milletvekilimiz Necati Tığlı ve Ordu Milletvekilimiz Mustafa Adıgüzel'i görevlendirdi. Meydana gelen zararla ilgili bir rapor hazırlanacak. Fındığı zarar gören vatandaşlarımızın zararının karşılanması için CHP olarak nasıl bir katkı sunabiliriz diye bir çalışma yapıyoruz. Neslihan hanım bir rapor hazırlayacak. Bunu kamuoyuyla paylaşacağız.' dedi
 
 'Rapor hazırlayacağız'
 
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ise  "2-3 gün önce Gürgentepe ilçesinde etkili olan dolu yarışı fındığa zarar verdi. 3 milletvekili genel başkanımız Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirildik ve yerinde zarar tespitinde bulunduk. Gürgentepe'nin 7 Mahallesi'nde fındık bahçelerinde dolaştık. Olaya gözlerimizle şahit olduk. Çiftçilerimizin görüşlerini aldık. Tarım sigortalarını yaptırdıklarını öğrendik. Kısa süre içerisinde raporu açıklayacağız.' diye konuştu.
    'Rekolte düşük'
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de; 'Gürgentepe'nin 7 ilçesinde don nedeniyle fındık bahçelerinde zarara var. Daha önce de bölgede yine don ve fırtınadan dolayı zararlar olmuştu. Gürgentepe'deki bu mahallelerde yüzde 40'lara varan zarar var. Bu zararın tanzim edilebilmesi açısından devletin devreye girmesi lazım. İnsanlarımızın ekonomik sıkıntısı var. Bölgenin desteklenmesi lazım. Mecliste de bu konuyu gündeme getireceğiz. Daha önce doluyla ilgili Mecliste basın açıklamasında da bulunmuştum. Geçen yıla göre rekolte 300 bin ton düşük. 550 bin ton rekolte beklentimiz var. Fındık sezonuna kadar kurak bir mevsim geçmesi bekleniyor. Rekolte daha da düşebilir. Bütün faktörler göz önüne alındığında düşük rekolteden dolayı yüksek fiyat bekliyoruz. Fındık fiyatını aşağıya çekmek için manipülasyonlardan vazgeçilmelidir.'

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde