22 Temmuz 2024

“YAN YOL, HEMEN YAPILMALIDIR”

  • PDF

Bir Televizyon programına konuk olan Murat Kaçak’a 1 saat yetmedi. Fatsa için hayati öneme sahip konulara değinen Murat Kaçak, ayrı ayrı çözüm önerileri de sundu.

Bir televizyon programına konuk olan MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak, sahil yolundaki kazaların önüne geçilmesi için önemli bir projeyi gündeme taşıyarak, Fatsa için bir meselenin çözümüne ışık tuttu. Sahil yolu üzerinde demas, dolunay ve siteler kavşağındaki ölümlü kazalara istinaden sorulan bir soruya kökten çözüm sunan bir girişimin bugün yok sayıldığını, özellikle gündeme getirilmediğini söyleyen kaçak, çözüm yan yol projesidir dedi.

 
Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak, Tv52 televizyonunda Akın Çiçek’in sunduğu “Yeni Gün” adlı sabah programına konuk oldu. Programda Fatsa gündemine dair önemli konulara değinen Kaçak, birçok soruna ilişkin düşüncelerini ve çözüm önerilerini sıraladı.
 
LİMANSIZ BİR FATSA DÜŞÜNÜLEMEZ 
Son günlerin tartışma konusu olan Liman ve Fatsa İskelesi meselesine de değinen Murat Kaçak, iyi niyetle yapılan hiçbir işe karşı olmamız mümkün olamaz, ancak bir yeri yaparken, diğer yeri neden yıkıyoruz biz buna karşıyız dedi.
 
Kaçak şunları söyledi. Haritaya baktığınızda göreceksiniz Fatsa konumu itibariyle zaten doğal bir limandır. Büyük liman projesi 90’lı yıllarda Fatsa için düşünülürken daha sonra Ünye için yapılacağı söylendi. Olsun sorun yok, yapılsın yeter ki.
 
Karşı değiliz ancak, OBB gibi 10 tane büyükşehirin bütçesini bile aşan maliyete sahip Ünyeport Konteynır Limanı ihalesini yaptık diyorsunuz, daha kazma vurmadan Fatsa iskelesinin faaliyetine son veriyorsunuz. Bu işte bir tuhaflık yok mu?
 
Biz diyoruz ki, Ünye’de yapmak istediğiniz proje her neyse yapın, ancak Fatsa İskelesini de kapatmayın. Fatsa’da veya Fatsa üzerinden ticaret yapan onca firma ve bu faaliyetlerden ekmek yiyen yüzlerce insanımız var. Kısacası Fatsa Limansız düşünülemez dedi.
 
Fatsa’da istihdam ve Ticaret meselesi konuşulurken özellikle Organize Sanayi Bölgelerine değinen Kaçak, üzerinde durulması gereken aciliyet arzeden konunun başında OSB’ler olduğunun altını çizdi ve OBB başkanı Hilmi Güler’e seslendi.
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızın istemesi ve üzerinde durması halinde, Ordu Milletvekilleri ile beraber Altınordu, Fatsa ve Ünye Organize Sanayi Bölgeleri için gerekli paranın temin edilebileceğini düşünüyo-rum. Altınordu ve Fatsa OSB’lerinin büyütülmesi ve Ünye OSB alanının istimlak bedellerinin ödenerek bir an önce faaliyete başlaması binlerce insanımızın istihdamıdır.
 
“SAHİL YOLU ÖLÜM YOLU OLMAKTAN NASIL ÇIKAR”
 Fatsa sahil yolunda sıklıkla ölümlü kazaların meydana gelmesi meselesi ile ilgili gelen bir soruya cevap veren Başkan Murat Kaçak adeta üzeri kapatılan önemli bir konuyu gündeme taşıdı. Uzun vadede çözümün çevre yolunun faaliyete geçmesi olduğunu vurgulayan Kaçak kısa vadede, merhum başkan Mustafa Çamaş döneminde büyük ölçüde istimlak sorunu çözülmüş olan demas kavşağından Büyük Sanayi Sitesine kadar devam eden yan yol projesinin hayata geçmesi gerektiğini savundu.
 
Merhum Mustafa Kemal Çamaş başkandan sonra bu projenin rafa kaldırıldığını belirten Murat Kaçak, kimin menfaatine dokunduğu umurumuzda değil. Hiçbir menfaat, kaybettiğimiz canlardan daha kıymetli olamaz dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde