22 Temmuz 2024

MASKE ÜRETİMİNE DESTEK OLANLAR İÇİN PLAKET VE SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

  • PDF
Covid-19 salgını ile mücadeleye destek olmak amacıyla Ordu Üniversitesi ve Fatsa Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen 2 milyona yakın tıbbi maske üretim süreci sonrasında üretimde emeği geçenler için plaket ve sertifika töreni düzenlendi.
 
Fatsa Meslek Yüksek Okulunda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Kelebekli, Fatsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Letif Bayram, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.
“DİLE GELMESİ ÇOK ZOR BİR RAKAMDA MASKE ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Dünyamızı etkisi altına alan bu pandemi sürecinde birçok öz varlığımızın kıymetin farkına vardık. Herkes kendi mahalinde üzerine düşeni yaptığı zaman bizim Türk toplumumuzun geçmişinde olduğu gibi zor dönemlerde bir araya gelebilme yeteneği sayesinde bugün Cumhurbaşkanımızın önc-ülüğünde Sayın Sağlık Bakanımızın koor-dinatörlüğünde ülke genelinde çok başarılı bir çalışma yürüttüğümüzü görüyoruz. Gelişmişlik düzeyi kitaplarda okuduğumuz, televizyonlarda dinlediğimizde acaba biz de bir gün bu seviyeye gelebilir miyiz diye mücadele ettiğimizde birçok toplumun, birçok ülkenin bu pandemi sürecinde sınıfta kaldığını görüyoruz. Fakat temelleri çok sağlam bir sistem üzerine oturmuş Türkiye Cumhuriyeti'nin bu süreçten çok daha güçlenerek çıktığını birçok ülkeye tıbbi malzeme desteği ve yardımında bulunduğunu hatırlatmak isterim. Her bölgede olduğu gibi bizde ilçemizde bu süreci Kaymakamlığımız ve üniversitemiz orga-nizatörlüğünde çok başarılı şekilde yaşadık. Bugün Türkiye'de dile gelmesi çok zor bir rakamda maske üretimi gerçekleştirdik. Ürettiğimiz maskeleri kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtırken bir taraftan da vatandaşlarımıza ulaştırma noktasında ne gibi kolaylıklar sağlarız diye düşündük. Gerek gönüllü çalışanlarımız gerekse belediye personellerimiz ile birlikte kurmuş olduğumuz ekiple ilçemizde bulunan 40 bin haneye 10'lu paketler halinde hazırlanmış yaklaşık 450 bin maskeyi kapı kapı dağıtarak Türkiye'de görülmemiş bir örnek çalışmayı yürüttük.  Herkes kendi çöplüğünden sorumludur derler, bizde ilçemizde maske konusunda en ufak bir çatlak ses çıkarmadan tüm kurum ve kuruluşlarımızla koordineli bir şekilde bu sürecin başarıya ulaşmasında üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum. Bu sürecin başarılı yürütülmesi için Sayın Rektörümüzden Sayın Kaymakamımızdan ne talebe ettiysek 1 milyon 800 bin maskenin üretilmesinde gerekli olan makine ve materyallerin sağlanması için hiçbirini ikiletmeden üzerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Ben ilçemizdeki vatandaşlarımız adına Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Rektörümüze şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Son günlerde vaka sayıları biraz artış gösterse de bunun devletimizin kontrolünde olduğunu düşünüyorum. Bu virüsün daha fazla yaygınlaşmaması için gereken tedbirlerin en üst seviyede tutulması lazım o yüzden maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralları çok önemli. Devlet millet el ele seferberliği adı altında bu sürece katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
“MASKE İHTİYACININ KARŞILANMASI HUSUSUNDA İLÇEMİZ TÜM ÜLKE GENELİNDE CİDDİ BİR ÖRNEK OLDU”
Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise, “Virüsün ülkemizde ilk ortaya çıktığı Mart ayından bugüne kadar çok ciddi çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bunun en önemli ayaklarından biri de maske konusuydu. Maske ihtiyacının karşılanması hususunda ilçemiz tüm ülke genelinde ciddi bir örnek oldu. Üniversite belediye iş birliği ile üretilen maskeler vatandaşımıza ücretsiz bir şekilde dağıtıldı. Bu süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”
 
Programda son konuşmayı yapan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’ da, “Birlik, beraberlik ve kardeşlik olunca fethedilemeyecek, yapılamayacak, başarı-lamayacak hiçbir şeyin olmadığını bu pandemi sürecinde hep birlikte gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin öncülüğü ve liderliğinde, Sağlık Bakanlığımız, Yüksek-öğretim Kurulumuz, ilgili kurum ve kuruluşlarımız, 7’den 70’e herkes dayanışma içerisinde olarak tarihte de olduğu gibi bugün de büyük zorlukları başarabilecek potansiyele, birikime, enerjiye sahip bir millet olduğunu ortaya koymuş ve koymaya devam etmektedir. Üniversitemiz Fatsa Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan atölyemizde Fatsa Kaymakamlığı ve Fatsa Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği de bir araya geldiğimizde neler yapabildiğimizin açık bir göstergesidir. Bizler de Ordu Üniversitesi olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bu kapsamda gerek sağlık personelimizin gerekse vatandaşımızın maske temini sorunu yaşamaması ve üretimin daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için birimimize bir koruyucu maske üretim makinesi kazandırdık. Gönüller bir olduğunda aşılamayacak hiçbir engelin olmadığına inanıyorum. Bu düşüncelerle başta Fatsa Kaymakamlığımız ve Fatsa Belediyemiz olmak üzere salgınla mücadele kapsamında maske temini sorunu yaşanmaması için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürerek üretim yapmaya devam eden idarecilerimize, öğretim elemanlarımıza ve belediye personeline yürekten teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Programın devamında maske üretimi sürecinde emeği geçenlere teşekkür belgesi ve plaket takdimi yapıldı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde