22 Temmuz 2024

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ FATSA KADIN KOLLARI BAŞKANI HATİCE KATIK İLE SICAK VE SAMİMİ BİR RÖPORTAJ:

  • PDF

“MUTLU KADIN MUTLU TÜRKİYE”

M. DEMİRBAŞ : Değerli Başkanım öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için size çok teşekkür ediyorum

H. KATIK  : Rica ederim ne demek
M. DEMİRBAŞ : Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Hatice Katık kimdir? 
H. KATIK  : 1983 Fatsa doğumluyum. Memur bir ailenin üç çocuğundan biriyim. İlk, orta ve lise eğitimimi Fatsa’da tamamladım. Sonrasında İstanbul Üniversitesi Sağlık Teknikerliği bölümünden mezun oldum. İşe başlayıp tatil içim memleketime geldiğim esnada eşim ile tanıştım ve hayatımda dönüm noktası olacak bir karar alarak evlendim ve yurt dışına yerleştik. İki tane kızım var. Uzun yıllar aile şirketimizde çalıştıktan sonra, kendim ve çocuklarıma daha fazla vakit  ayırmaya karar verdim. 10 yıl kadar yurt dışında yaşadıktan sonra ülkemize dönmeye karar verdik ve artık kendi memleketimizde ve kendi vatanımızdayız.
M. DEMİRBAŞ : Ne kadar zamandır aktif siyasetin içindesiniz? Sizi siyaset yapmaya iten şey neydi?
H. KATIK  : Doğruyu söylemek gerekirse yaklaşık iki buçuk yıldır siyasetin içindeyim. Eşim sevgili Sedat Katık MHP Fatsa Teşkilatında Yönetim Kurulu Üyesiydi. Bende dolayısıyla partinin bütün programlarına katılıp arka planda gözlem yapıyordum. Zaman zaman eşimle yaptığımız eleştirisel sohbetler sonrası bana söyledikleri aklımı kurcalıyordu. Bana “ evde oturupta birşeyleri düzeltemezsin, gel bize katıl, sen de elini taşın altına koy” dedi. Gittiğim toplantılarda, ilçe başkanımız sayın Murat Kaçak ve yol arkadaşlarının heyecanı, çalışkanlığı ve umutları beni etkilemeye başlamıştı. En çok  da Murat başkanın Fatsa sevdası. Evet dedim artık karar vermiştim, hayatımda birleyleri değiştirmenin vakti gelmişti, bende bu sevdaya dahil olmalı ve bu ailenin bir parçası olmalıyım dedim. 
M. DEMİRBAŞ : Peki neden MHP?
H. KATIK  : Neden MHP. Çünkü, ideolojik olarak kendimi en yakın hissettiğim parti. Belki de uzun yıllar yurt dışında vatanından ve memleketinden, bayrağından, kültüründen uzak kalmış olmanın verdiği bir bağlılık. Ülkeme dönmemin en büyük sebeplerinden biri zaten içimdeki milliyetçilik duygusuydu. Bu sebeple çocuklarım kendi ülkemde kendi kültürümüzle büyüsün istedim. Yine bu bağlamda Genel Başkanımız Sayın Dr Devlet BAHÇELİ’nin siyaseti ve dik duruşu, burada olmamda en büyük sebeplerinden biridir. 
M. DEMİRBAŞ: Peki MHP Fatsa Kadın Kolları ne gibi faaliyetler yapar? Fatsa için plan ve projeleri var mıdır? 
H. KATIK  : Bu sorunuza öncelikle şu şekilde cevap vermek istiyorum. MHP olarak kadınlara yönelik yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda kullandığımız sloganımız belli “Mutlu Kadın Mutlu Türkiye “. Bu ne demek, biraz açalım isterseniz. Kadın mutluysa aile mutlu, aile mutluysa toplum mutlu, toplum mutluysa ülke mutlu ve huzurlu olur. İşte bu yüzden kadını ilgilendiren her türlü şey bizim önceliğimiz. Kadın demek anne demek, yol arkadaşlığı ve hayat arkadaşlığı  demek, karşılıksız emek veren demek, yani fedakarlık demek, gelecek nesillerimize yön veren ve onları yetiştiren öğretmen demek. Bütün bunlara istinaden, kız çocuklarımızdan başlamak kaydı ile eğitim alamayan (gerek maddi ve gerekse manevi) toplum baskısı nedeniyle kendini ifade edemeyen, bütün kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın yanında olup, onların kendilerine ve neler yapabileceklerine inanmalarını sağlamak ve toplumun her alanında söz sahibi olabilmeleri için bilinçlenmelerini sağlamak istiyoruz. 
M. DEMİRBAŞ : Sizce Fatsa’da siyaseten birlik ve beraberlik var mı? 
H. KATIK : Kesinlikle hayır. Bunu genel anlamda tüm siyasi partiler olarak söylüyorum. Aslında amacımız ve yapmak istediklerimiz aynı, fakat birlik ve beraberlik yok. Biz MHP olarak ittifak belediye başkanımız Sayın İbrahim Etem Kibar’ın yanında dik bir duruş sergilemiş olmamıza rağmen, gerekli özveriyi karşı taraftan bir türlü göremedik. Bu bizi biraz üzmüş olsa da, isteğimiz kendi şahsi çıkarlarımız değil vatandaşlarımızın çıkarı olduğundan vicdanen rahatız. Biz istişare kültürünü benimsediğimiz için karşı taraftan da bunu bekledik. Çünkü bizler en hazır halimizle onlarla sahadaydık ve yeterli donanıma sahiptik. 
M. DEMİRBAŞ: Fatsa’da siyaset yapmak nasıl bir duygu? 
H. KATIK  : Siyaset gönül işi, öncelikle özveri, sağduyu ve heyecan ister. Eğer kadınsan bu biraz daha zorlaşır. Bildiğiniz gibi burası küçük bir şehir, dolayısıyla insanların kadına bakış açısı belli, bu durumdan memnun olan bir kesim de mevcut tabiki. Toplumun oluşturduğu bazı değer yargıları ve yıkması gereken tabuları var ve bizler bunları değiştirmeyi hedefliyoruz. Gülü seviyorsak, dikenlerine de katlanacağız.
M. DEMİRBAŞ: Bence Fatsa’yı sevmeyen, çıkar için siyaset yapan, halkına ve memleketine karşılık bekleyerek hizmet eden kişiler siyaseten pek uzun ömürlü olmazlar. Siz MHP Fatsa Teşkilatından biri olarak bu konuda ne söylemek istersiniz?
H. KATIK  : Kesinlikle size katılıyorum. Şahsi menfaatler için koltukta oturanların, görevleri bitikten sonra yaşadıkları ve düştükleri durum ortada. Tarih her şeyi söyler, güzel işler yapanlar bir ömür unutulmaz minnet ve şükranla anılır. Diğerleri ise yani görevini kötüye kullananlar ise siyasi çöplükteki yerlerini alırlar. 
M. DEMİRBAŞ : MHP Fatsa İlçe Başkanı Sevgili Murat KAÇAK benim çocukluk arkadaşım, kendisi çekirdekten yetişme bir siyasetçi ve uzun zamandır siyasetin içinde. Müthiş bir çalışma azmi ve hırsı var. Hatta birkaç yazımda da kesinlikle Milletvekili olması gerektiğini belirtmiştim. Murat başkanı sizden dinleyebilirmiyiz?
H. KATIK : Murat Başkanım... Onu birkaç cümleyle anlatmak zor tabiki. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Murat KAÇAK bir marka. Kendisini yaşadığı şehre, ülkesine ve milletine hizmet yapmaya adamış, vizyon sahibi Fatsa sevdalısı bir siyasetçi. Benim için başkandan öte bir abi ve birlikte yürümekten büyük onur ve gurur duyduğum büyük bir lider. Toplumda kadına hakettiği değeri vermek isteyen, bizler başlamadan bir yudum çay bile içmeyen, ince ruhlu ve özverili bir kişilik. Size Murat başkanla olan, herkes için küçük ama benim için çok büyük ve kıymetli olan bir anımı paylaşmak istiyorum. MHP Fatsa Kadın Kolları Başkanının açıklanacağı akşam, yönetim kurulu toplantımızda eşimle yaptığı konuşma aynen şöyle. “ sevgili Sedat kardeşim, bilirsin siyaset zordur, siyasetçi olmak daha da zordur, ama çok daha zor olan bişey var ki o da siyasetçi eşi olmaktır. Eğer senin de onayın varsa Hatice kardeşimizi kadın kolları başkanı olarak aramızda görmek istiyoruz”. Benim için aktif siyasete adım attığım o gün ve başkanımın bu konuşması çok özeldir. Bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim, Murat başkanı en iyi dar ve zor günlerinizde tanırsınız. Kendisi ve değerli eşi Filiz hanım hani derler ya tam anlamıyla kötü gün dostlarıdır. Senin derdinle dertlenirler ve iki elleri kanda olsa yardımına koşarlar.
M. DEMİRBAŞ: MHP Fatsa İlçe Teşkilatı olarak benim dışardan gördüğüm kadarıyla birbirine sımsıkı kenetli ve hemen hemen her konuda birlikte hareket eden kocaman bir aile görüntüsü veriyorsunuz. Ayrıca ben teşkilatınızda parti içi çekilme görmüyorum. Bu güzel aileyi sizin ağzınızdan dinleyebilirmiyiz?
H. KATIK : Samimiyet yüreklerin konuştuğu bir dildir. Yani bizler MHP Fatsa Teşkilatı ailesi olarak samimiyetten besleniyoruz. Hiçbirimizin şahsi bir menfaati olamaz. Dolayısıyla niyet salih olunca, dışarıya yansıyan sizlerin gördüğü ve hissettiği oluyor. 
M. DEMİRBAŞ: Fatsa Belediye Başkanlığı seçimlerinde adayı en erken belli olan ve yine seçim çalışmalarına en erken başlayan partiydiniz. Fakat partinizin Cumhur İttifakı Adayı olmasından dolayı, sayın Murat Kaçak adaylıktan çekilmek durumunda kaldı. Bu yaşananlar, bu süreç MHP Fatsa İlçe teşkilatında nasıl bir travma yaşattı?
H. KATIK : Evet dediğiniz gibi adaylığı en erken açıklayan parti bizdik. Bundan sebep uzun süreli bir heyecan ve coşkuyla çalışmalarımızı sürdürüyorduk, hatta çok güzel bir ivme yakalamıştık. Derken Liderimiz Sayın Dr Devlet BAHÇELİ ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın almış olduğu kararla, ittifak adayımız belli oldu ve biz sahalardan çekildik. Artık Sayın İbrahim Ethem KİBAR için çalışacaktık. O süreçte MHP adayımız sayın Murat KAÇAK bütün egosunu ve kırgınlığını bir kenara bırakıp, teşkilatının sizin deyiminizle ailesinin başında dim dik durdu ve bizleri toparladı. Liderimizin sözü bizler için bir emirdir ve asla sorgulanamaz diyerek tekrar ittifak adayımızı desteklemek için için sahalara geri döndük ve dedik ki ( yarım kalan projemiz için) “elbet bir gün”...
M. DEMİRBAŞ: Ben Fatsa’da tüm siyasi partilerin kadın kollarının aktif çalışmadığını düşünüyorum. Bu konuda görüşlerinizi alabilirmiyim?
H. KATIK : Daha önce belirttiğim gibi siyaset efor ister, güç ister ve özveri ister. Bizim işimiz de kadın gücümüz de kadın ve kadınlarımız. Bizler kadınlarımızı her alanda görünür kılmak için uğraşıyoruz. Fakat bunu yaparken özel alanlara saygı duymak zorundayız. Çoğu zaman yaptığımız faaliyetleri ve etkinlikleri paylaşıp bunları reklam argümanı yapmaktan kaçınıyoruz. 
M. DEMİRBAŞ : Fatsa’daki diğer parti kadın kolları ile ilişkileriniz ne düzeyde? 
H. KATIK : Gayet olması gerektiği gibi ve aramızda hiçbir anlaşmazlık yok. Her zaman birbirimizin destekçisiyiz. 
M. DEMİRBAŞ: MHP Fatsa Kadın Kollarının toplantıları, alınan kararlar ve bu karaların uygulanması konusunda bizleri bilgilendirirmisiniz? 
H. KATIK :Toplan-tılarımızı on beş günde bir düzenli olarak yapıyoruz. Konuları daha çok gündem belirliyor, ama benim asıl hedefim toplantılarımızda yer alan her bir yönetim kurulu üyemizin söz hakkı alması ve görüş ve önerilerini bizimle paylaşması yönünde. Her birinin düşüncesi benim için çok kıymetli. Birlikteyiz ve sürekli istişare halinde, kararlarınızı birlik ve beraberlik içinde alıyoruz ve uyguluyoruz. Toplantı salonunda ben onların başkanıyım evet, ama dışarıda her birinin dostu, arkadaşı kız kardeşiyim. Kalbine giremediğinin aklında olsam ne faydası var mantığıyla hareket ederim. 
M. DEMİRBAŞ: Fatsa Belediye Başkanı Sayın İbrahim Etem KİBAR’ın yaklaşık on beş aylık performansını nasıl buluyorsunuz? Parti olarak Başkan KİBAR’a desteğiniz devam ediyor mu? 
H. KATIK : Tabiki parti olarak desteğimiz devam ediyor ve edecektir. Sizin de dediğiniz gibi göreve geleli on beş ay oldu. Malum belediyenin önceki durumunu hepimiz biliyoruz. Ben sayın KİBAR’ın biraz zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Artık bundan sonra hizmetlerini hep beraber göreceğiz. Şunu da eklemek istiyorum, ittifak desteğini sonuna kadar vermiş olmamız, yapılan yanlış ve eksikleri görmezden geleceğiz anlamına gelmesin. Bizler yapılan yanlışları eleştirmeyi bildiğimiz gibi,  olumlu bulduğumuz yapılan her türlü hizmeti de alkışlamayı ve desteklemeyi biliriz. 
M. DEMİRBAŞ: Siz bugün Fatsa Belediye Başkanı olsanız işe ilk nerden başlarsınız? 
H. KATIK : Şahsen benim ilklerim birden fazla olur. Çünkü eksik çok, sorun çok, bunları bir sıraya tabi tutmak çok daha zor. Bir çok işin aynı anda yapılması gerekiyor. Bunun için önce doğru bir planlama ile zamanlama gerekiyor. Fakat sürekli ardı arkası  kesilmeyen trafik kazalarını düşünürsek önce insan ve önce sağlık diyorum. En birinci önceliğimiz kesinlikle çevre yolu. 
 
M. DEMİRBAŞ: Şuan MHP Fatsa Kadın Kolları Başkanısınız. Peki Hatice Katık’ın gelcecekte siyaseten daha büyük plan ve hayalleri var mıdır? 
H. KATIK : Şimdilik bunu söylemek çok zor. Zaman bizlere hangi sürprizler yapacak bilmiyoruz. Fakat ülkeme, milletime ve memleketime faydam olacak ise, her türlü görevde yer almaktan onur ve gurur duyarım.
M. DEMİRBAŞ: Ben şuan Fatsa’nın siyaseten çok güçsüz olduğunu düşünüyorum. Fatsa’ya gerçekten sahip çıkan tek bir iktidar partisi vekili bence yok. Sizce arkasındaki 6-7 ilçeye hitap eden Fatsa’mızın, Fatsa’lı ve Fatsa sevdalısı vekillere ihtiyacı yokmudur?
H. KATIK : Evet doğru, bu konuda size katılıyorum. Bunda Fatsa’lı siyasilerin burada yaşamıyor olmasının en büyük ve önemli etken olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla burada yaşamayan halkın, esnafın sorunlarını bilemez ve göremez. Fakat bu zamana kadar birşeyler yapılmaması yapılmayacağı anlamına gelmez. Ben bu dönemde sayın Cemal ENGİNYURT’un Fatsa’lı olmamasına rağmen sürekli  yakınımızda olduğunu düşünüyorum. Sonrası için ise vizyon sahibi bir vekil ile, çok hızlı bir ilerleme kaydedilebilir ve aradaki kayıplar çok hızlı bir şekilde telafi edilebilir. Bu konudaki en büyük temennim, sayın Murat KAÇAK’ın bir Fatsa sevdalısı olarak bizleri Ankara’da en iyi şekilde temsil etmesidir. 
M. DEMİRBAŞ: MHP Ordu Milletvekili Sayın Cemal ENGİNYURT taraflı tarafsız çoğu kesim tarafından sevilen, Ordu’ya gerçek anlamda sahip çıkan, benim de bu konuda takdir ettiğim bir siyasetçi. Fatsa’yı da sık sık ziyaret ediyor. Sayın vekili bir de sizin gözünüzden dinleyelim mi ? 
H. KATIK : Sayın Cemal ENGİNYURT sadece Ordu’nun değil, ülkemizin cesur yürekli sesi. Benim de çok kıymetli abim. Kendisini samimi, çalışkan, espiritüel ve siyaseten çok donanımlı buluyor ve örnek alıyorum.
M. DEMİRBAŞ: Yeşil Fatsa’mızda bizi, hayatımızı ve çocuklarımızın geleceğini zehirleyen bir altın madeni var. Şimdi de Fatsa’mızın oksijen kaynağı Kurşunçalı Ormanlarında maden arama ruhsatı verildi, orasının da katledileceği aşikar. Sizin MHP Fatsa İlçe Teşkilatı olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? 
H. KATIK : Biz MHP olarak bu durumla ilgili geçmişteki tutumumuz da ortadadır bugünkü tutumumuz da. Geçmişte bu durum karşısında vatandaşın yanında olmak için dört gün gece gündüz orada eylem yapılırken halkın ilgisizliği karşısında geri durmak zorunda kalınmıştır. Bu duruma devletin bir çözüm bulması gerekmektedir. Fakat tüm dünyada yasaklanan siyanürle altın aranmasına karşı olduğumuzu ve bunun bir doğa katliamı olduğunu düşündüğümüzün de bilinmesini isteriz.
M. DEMİRBAŞ : Ev hanımlığı, iş hayatı ve siyaset. Bu üçünü bir arada yürütmeyi nasıl başarıyorsunuz?
H. KATIK : Şu anda çalışmıyorum. Çocuklarımın düzeninin bozulmaması için bu kararı aldım. Biliyorsunuz memleketime döneli beş yıl oldu. Haliyle her şey bize yabancı ve çocuklarım uyum sorunu yaşadı. Bu yüzden çalışmayı biraz erteledim diyelim. Siyaset gönül işi ve severek yapıyorum, inanın çoğu zaman yorgunluğumu dahi hissetmiyorum. 
M. DEMİRBAŞ: Sizce Cumhur İttifakı neden gerekliydi ve bu ittifakın geleceğini nasıl görüyorsunuz?
H. KATIK : Cumhur İttifakı sıradan bir birliktelik, çıkar merkezli bir oluşum, siyasi dürtülere teslim olmuş bir yapı, küçük hesaplar peşinde koşan ve kaygan zemine bağlı bir ortaklık değildir. İttifakın özü vatan sevgisi ve Aziz Türk Milletinin geleceğini içermektedir. Cumhur ittifakının başarısı Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecekteki Milli huzur ve her açıdan yükselişinin gücü olacaktır. İnancımın ve ümidimiz budur. 
M. DEMİRBAŞ: Siyaseten örnek aldığının kişi ya da kişiler varmıdır? 
H. KATIK : Tabiki var. Önderimiz, Başbuğumuz Merhum Alparslan TÜRKEŞ ve Genel Başkanımız Sayın Dr Devlet BAHÇELİ başta olmak üzere, MHP Kadın Kolları Koordinatörümüz ve aynı zamanda Ankara Milletvekilimiz sayın Nevin TAŞLIÇAY  ve Ordu Milletvekilimiz Sayın Cemal ENGİNYURT.
M. DEMİRBAŞ: MHP Fatsa Kadın Kolları olarak Dünyayı ve Ülkemizi tehdit eden bu pandemi sürecinde ne gibi çalışmalarınız oldu? 
H. KATIK : Bu dönemde herkes gibi bizler de gerekmedikçe evden dışarıya çıkmadık. Fakat bir yandan da ihtiyaç sahiplerini tespit edip, onlara ihtiyaçları doğrultusunda gerekli yardımlarımızı yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz. Fakat biz kimseyi incitmemek adına ve “bir elin verdiğini öbür el görmeyecek” diyerek bunu sosyal medyada reklam malzemesi yapmak istemedik.
 
M. DEMİRBAŞ: MHP Fatsa İlçe Teşkilatı olarak Engellilerle ilgili herhangi bir çalışmanız var mı? Sizce Fatsa Engelliler için yaşanılası bir şehir mi?
H. KATIK : Ne yazık ki sadece Fatsa değil genel anlamda Ülkemiz de bu konuda oldukça yetersiz. Bu sorunları ortadan kaldıracak olan merciler ise önce Devletimiz ve sonra Belediyelerimiz. Bizler de ancak Belediye Meclis Üyelerimiz vasıtası ile bu sorunların belediye meclisine taşınması ve çözüm üretilmesi konusunda hassas davranıyoruz ve süreci takip ediyoruz. 
M. DEMİRBAŞ: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sizce doğru ve gerekli bir sistem midir? 
H. HATIK : Bence evet ülkemiz için doğru ve gerekli bir sistemdir. Neden mi? Geçmiş tarihimize baktığımızda 1923’te Cumhuriyet’in ilan edilmesinden 2002 mevcut iktidar partisinin göreve geldiği dönem arasında tam 79 yıl geçmiş ve 57 Hükümet kurulmuş. Seçim kanunlarına göre her 5 yılda bir yapılması gereken seçimler, öyle yada böyle sebeplerle ortalama bir buçuk yılda bir yapılmış. Bu demek oluyor ki eski mevcut düzen, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyümesi ve gelişmesi için gereken şartlara sahip değil. Bu sebepten dolayı bir yeniliğe ihtiyaç vardı ve bunu da ancak bu yeni sistem sağlayacaktı. Tabiki bu sistemin oturması ve bu sisteme alışmamız biraz zaman alacaktır.
M. DEMİRBAŞ: Mesela ben hiçbir partiye üye olmayan, ilgi duymayan ve siyaset ile hiç ilgilenmeyen biriyim. Hadi beni ikna edin ve beni MHP’li yapın
H. KATIK : Bu sorunun cevabı iki satıra sığmayacak kadar geniş. 51 yıllık geçmişi olan bir partinin hikâyesini bilmek lazım. Ülkücüler kimdir tanımak lazım. Hedefimiz nedir, kutsallarımız, töremiz nedir bilmek lazım. Ancak biz çok kısaca değinelim. 
Partimizin kuruluş gayelerinden en önemlisi, Atatürk ilke ve ideallerinin yerine getirilmesi amacını taşımaktadır. Atatürk’ün kurduğu partinin asıl amacından uzaklaşması MHP’nin kurulmasını ihtiyaç haline getirmiştir.
Partimiz, Atatürk’ün ideali olan Türk Birliğini (Turan) kendine hedef koymuş ve ilkelerini daha da geliştirerek davasını Türk İslam Ülküsü olarak adlandırmıştır.
Cennet mekân Başbuğ Alparslan Türkeş, Türk töresi ve İslam ahlakı ile donanımlı, okuyan, araştıran, ilim tahsil eden, tarihini çok iyi bilen, büyüklerine saygılı, töresine bağlı, lider, teşkilat, doktrin ilkelerini özümsemiş, amacı, gayesi, hedefi Turan olan nesiller yetiştirdi. Bu kişilere Ülkücü dendi.
Bayrak aşkı, vatan sevdası, İslam dinine hizmet şuuru ile donanımlı ülkücüler, hiçbir dönemde bu ilkelerinden taviz vermedi. Bu özellikleri sayesinde dışarıdan destekli iç mihraklar tarafından sürekli aşağılandı, hapislere atıldı, işkenceler gördü ve yüzlercemiz şehit edildi.
Ne zaman Ülke dara düşse, ne zaman devletimiz sıkıntılı bir sürece girse, MHP siyasi olarak, iktidardaki partinin kim olduğuna bakmaksızın desteğini ortaya koydu. Geçmiş tarihimizdeki yapılan koalisyonların, destek verdiğimiz seçimlerin, vatan millet adına mutlaka derin hikâyeleri vardır.
Ülkücü camiadan, vatanına, milletine, dinine ihanet edecek kimsenin çıkmayacağını bilen güruh, sürekli partimizi parçalama derdinde oldu. Bu yüzdendir ki partimiz, kurulduğu günden bu yana, birçok kez dağıtma amaçlı operasyonlara maruz kaldı. Ancak Allah’ın yardımı ve inayetiyle, yapılan her saldırıdan, daha da güçlenerek çıktı.
Çok şükür ki başımızda “önce ülkem ve milletim, sonra partim” diyen, Türkmen beyimiz Devlet Bahçeli vardı. Türk İslam davasını, Atatürk’ün Turan idealini bir gün yerine getirecek olan parti bu partidir ve bunu yapacak olanlarda sapmayan, kanmayan Ülkücüler olacaktır.
MHP, kutsal bir amacın, yüce bir davanın partisidir. Temelleri sağlam atılmış, güçlü bir iradenin vücut bulmuş halidir. Makam, mevki, şöhret, güç, partimiz mensuplarına asla amaç olamaz. Böylesine kutsal, bir o kadarda zor ve meşakkatli bir görevin partisidir MHP.
Bu yüzdendir ki, MHP’li olmayı rabbim her insana nasip etmez. Ne mutlu Türk’üm diyene, ne mutlu ülkücüyüm diyene.
M. DEMİRBAŞ: Sporla aranız nasıl? Hangi sporları seversiniz? Yaptığınız herhangi bir spor dalı varmıdır?
H. KATIK : Sporun aslında sağlıklı yaşam ve zinde kalmamız için bir yaşam şekli haline getirmemiz gereken bir aktivite olması gerekiyor. Ben her zaman düzenli olarak spor salonlarındayım ve yine düzenli olarak pilates yapıyorum. 
M. DEMİRBAŞ: Futbolla aranız nasıl? Sizi başkanı olduğum Dumlupınar Spor Kulübüne üye yapalım ne dersiniz :))
H. KATIK : Doğruyu söylemek gerekirse futbolla alakalı hiçbir bilgim ve ilgim yok. Fatsa Belediyespor Fatsamız için en büyük değerlerden biridir benim için. Üyelik konusuna gelince  seve seve üye olurum. 
M. DEMİRBAŞ: Dünya Kadınlar Gününde bütün kadınlarımız trübünde hep beraber Fatsa Belediyespor’u desteklediler. Trübünler rengarenk, ortam ve atmosfer süperdi, maçı da kazandık. Tüm siyasi partilerin kadın kolları oradaydı, siz neden yoktunuz? 
H. KATIK : O dönem İdlib’te 34 Mehmetçiğimiz şehit düştü. Ülkemizin dört bir yanında anaların yüreklerine ateş düştü. O günle ilgili daha önceden planlanmış bir proğramımız vardı ve bu olaydan sonra bunu iptal edip o günü şehit aileleri ile geçirmeye karar verdik. 
M. DEMİRBAŞ : Fatsa’da kadın futbol takımı sadece başkanı olduğum Dumlupınar Spor Kulübü bünyesinde mevcut. Kulüp olarak kızlarımızın geleceği bizim için çok önemli. Sizin bu konuda herhangi bir çalışmanız var mı? 
H. KATIK : İki kızım var ve sporun herhangi bir dalında olmalarından memnuniyet duyuyorum  ve onları destekliyorum. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de dediği gibi “sporsuz bir millet gerilemeye mahkumdur”.
M. DEMİRBAŞ : Peki sokak hayvanları konusunda ne düşünüyorsunuz? 
H. KATIK : Bu konu benim içimde bir yara. Çok acil sokak hayvanları için barınak yapılmalı. Her ne kadar Belediyemiz şuan ekonomik olarak zor bir sürecin içinde olsa da, bu çok maliyetli bir durum değil. Bence insan olabilmenin yolu, yaratılan her canlıya sevgi ve merhamet duymaktan geçer. 
M. DEMİRBAŞ : Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz? Sizce Fatsa’ya gerekli yatırımı yapıyorlar mı? 
H. KATIK : Bunu konuşmak için şuan çok erken. Henüz buna dair bir çalışma göremiyorum. 
M. DEMİRBAŞ : Ülkemizdeki eğitim sisteminden memnunmusunuz? Sürekli değiştirilen sistem, sizce çocuklarımızı olumsuz yönde etkilemedi mi? 
H. KATIK : Üzülerek söylüyorum, eğitim sisteminden hiç memnun değilim. Ezberci ve dayatmacı bir eğitim sistemini kabul etmemiz mümkün değil. Yap-Boz parçalarına dönen bir sistemin içinde eğitim gören çocuklarımız ve gençlerimizden nasıl bir gelecek bekleyebiliriz ki? Bu konuda bizler üstümüze düşeni yapıp akademik, sosyal ve kültürel anlamda, çocuklarımızın donanımlı birer yetişkin olması için gayret göstermeliyiz.
M. DEMİRBAŞ : Sizce Hükümetimiz bu pandemi sürecinde başarılı oldu mu? 
H. KATIK : Ben başarılı olduğuna tüm kalbimle inanıyorum. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA’yı müthiş ve özverili çalışmasından dolayı ayrıca tebrik ederim.
M. DEMİRBAŞ : 15 Temmuz hakkında kısa bir düşüncenizi alabilirmiyim?
H. KATIK : 15 Temmuz Ülkemize, Demokrasimize yapılan, halkın iradesinin yok sayıldığı hain bir darbe girişimiydi. Şükür ki devletimiz ve milletimizin olağanüstü gayretleri ile başarısız olmuşlardır. Türk Milletinin memleket söz konusu olduğunda, nasıl tek yürek ve tek yumruk olduğunun tüm Dünya’ya kanıtı oldu 15 Temmuz. 
M. DEMİRBAŞ : Fatsamız yeşiliyle mavisiyle muhteşem bir şehir. Peki sizin turizm konusunda plan ve projeleriniz varmıdır? 
H. KATIK : Evet çok güzel bir şehrimiz var size katılıyorum. Bizim Belediye Başkanlığı adaylığımız devam ederken bu konuyla ilgili çok güzel ve tüm planların yapıldığı projelerimiz vardı. Fakat bunu şuan  buradan anlatmaya kalksam hem uzun sürer hem de sayfalara sığmaz. Bu konuyu daha sonra ayrıntılı konuşuruz.
M. DEMİRBAŞ : Hangi takımı tutuyorsunuz:))
H. KATIK : Tabili Milli Takım 
M. DEMİRBAŞ : Hatice hanım nasıl biridir? Neleri sever? Boş vakitlerini nasıl değerlendirir? 
H. KATIK : Evli ve iki çocuk annesiyim. Gezmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi çok severim. Takıntılı bir şekilde kitap okuma bağımlılığım vardır. Tiyatro ve konserlere gitmeyi çok severim. Ailem ve arkadaşlarımla birlikte olmayı, anı yaşamayı, zamanın bana verdiklerini minnetle kabul edip, gülümsemeyi tercih ederim. Her zaman pozitif bir insanım ve insan ilişkilerini önemserim. 
M. DEMİRBAŞ : Peki mutfakla aranız nasıl?
H. KATIK : Gayet iyi. Özellikle bu pandemi sürecinde, yeteceğimi daha da geliştirdiğimi düşünüyorum. 
M. DEMİRBAŞ : Son olarak benim bu röportaj karşılığında sizden maddi ya da manevi herhangi bir talebim oldu mu? 
H. KATIK : Hayır tabiki, aksine çok güzel hediyelerle bizleri mahçup ettiniz. Teşekkür ediyorum 
M. DEMİRBAŞ : Çok keyifli , sıcak ve samimi bir röportajdı, size Sayın Kemal KOÇ’a ve Sayın Semanur AKBOLAT hanımefendiye güleryüzünüz ve misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim 
H. KATIK : Evet çok güzeldi, ne demek biz teşekkür ederiz ve her zaman bekleriz...
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde