22 Temmuz 2024

SEVGİ CADDESİ’NDE 40 YILLIK SORUNA NEŞTER VURULDU

  • PDF
SEVGİ CADDESİ SİL BAŞTAN YENİLENİYOR 
Fatsa ilçemizde 1980’li yıllarda inşa edilen, geçici onarım ve eklemelerle günümüze kadar getirilen ancak artan nüfus yoğunluğu nedeniyle ihtiyaca cevap veremez hâle gelen Sevgi Caddesi’nin altyapısı Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesi koor-dinatörlüğünde sil baştan yenileniyor. 
 Şehrin adeta kalbi olan bu caddede, altyapı yetersiz olduğu için biriken sular, alt kısımlarda baskınlara neden oluyordu. 
 
Yapılaşmanın yoğun olduğu ve 2 ortaokul ile 3 ilkokulun bulunduğu bölgede yapılan çalışmayla birlikte 40 yıllık sorun ortadan kalmış oluyor. 
 
“SEVGİ CADDEMİZİN BİTMESİYLE REŞADİYE CADDEMİZDEKİ YAĞMUR SUYU SORUNU KALMAYACAK”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar şehrin ana arterlerinden olan Sevgi Caddesi’nde Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) tarafından 2 aydır çok yoğun bir çalışma olduğunu belirterek, “Toplamda 1500 metre olan yolda yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hatlarının yenilenmesi ile birlikte şimdi üstyapı çalışmasına geçildi.  Alt temel malzemesinin seriminden sonra yolun ilk etabı olan 1 kilometrelik kısmı Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde sıcak asfaltla kavuşacak. Sevgi Caddesi şehrimizin iki yakasını birbirine bağlayan 3 tane okulumuzun olduğu ana arterlerimizden bir tanesiydi. Caddemizin altyapısının bitmesi ile birlikte Reşadiye caddesinin sorun haline gelen yağmursuyu birikmelerinin de önüne geçilmiş olacak. Toplamda yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırım. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr.Hilmi Güler’e bu projemizi hayata geçirdiği için şehrimizin bu öncelikli sorununa çözüm öğrettiği için teşekkür ediyorum. Genel Sekreterimiz başta olmak üzere Genel Sekreter Yardımcımızla ve Fen İşleri Daire Başkanımızla projenin tamamını çok koordineli bir şekilde yürütüyoruz. İlçemize hayırlı olsun.” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde