29 Nisan 2024

TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir Ordu SMMM Odasını Ziyaret Etti

  • PDF

tur17-7-2013TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir ,08 Temmuz 2013 tarihinde Oda Seçimleri nedeniyle Ordu SMMM Odasını ziyaret etti. Yücel Akdemir’i, Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Oda Başkan Yardımcısı Mustafa Çörtük, Oda Sekreteri Bahadır Baş, Oda Saymanı Haluk Civanbay, Koordinatör Üye M.Ender Sönmez ve Ordu SMMM Odası Delegeleri karşıladı.

Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir’e ziyareti nedeniyle “ Genel Sekreterimizin bizleri ziyaret etmesinden buraya gelmesinden gurur duyduk. Kendilerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Türmob Genel Sekreteri Yücel Akdemir : “Asıl Önemli Olan Meslek Mensubu Arkadaşlarımın Haklı Rekabete Geçecek Meslek Kültürünü Oluşturması Ve Geliştirilmesidir.”

TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir; “Hafta sonu yapılan Mesudiye Kurultayı için Orduya memleketime geldim. Bu anlamda Orduya gelmişken yeni seçilen arkadaşlarımı ziyaret etmek onlara hayırlı olsun dileğinde bulunmak için bu gün buradayım. Ordu SMMM Odası mesleğe katkı konusunda üzerine düşen görevi fazlası ile yerine getirmektedir. Yeni dönemde de bunun süreceğinden hiç şüphem yok. Seçilen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.” Dedi.

TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir; konuşmasının devamında mesleki sorunlar konusunda çeşitli bilgiler sundu. “Özellikle haksız rekabet konusunda ortadaki sorunların önemli bir kısmı bizlerden kaynaklanmaktadır. Bizler haklı rekabet ortamına geçmeden bu mesleğin sorunlarının çözülmesi çok zor. Önemli olan “Mesleki Kültürün” oluşturulması. Bizler TÜRMOB olarak özellikle “Haksız Rekabet İle Mücadele İçin Program” yazdırdık. Bu programın uygulanması konusunda önümüzdeki genel kurulda bu konudan yetki alıp. 01.01.2014 tarihi itibarıyla bütün müşteri devirlerini elektronik ortamda takip edeceğiz. Ve bunların Odaların Haksız Rekabetle Mücadele Kurulları tarafından izlenmesini sağlayacağız. Ama söylediğim gibi biz yasal ve hukuksal boyutu ile mücadele edeceğiz. Ama asıl önemli olan Meslek Mensubu arkadaşlarımın Haklı Rekabete geçecek Meslek Kültürünü oluşturması ve geliştirilmesidir.

Meslektaşları yakından ilgilendiren bir başka önemli konu ise Bağımsız Denetim konusu. TÜRMOB olarak dava konusu yaptığımız tebliğde meslektaşlarımızın Bağımsız Denetçilik için acele etmemesini istiyorum. Bizlerin mücadelesinde birliktelik çok önemli. Özelikle gençlerin yani 15 yılını tamamlamayanların büyük sıkıntısı var. Buna kayıtsız kalmak mümkün değil. Ayrıca bu gün meslek mensubu olmayanların Bağımsız Denetçilik sınavına müracaat etmeleri kabul edilebilir bir durum değil. Bu konuda da gereken hukuksal mücadele yapılacaktır. Bu sınavlar konusunda yürütmenin durdurulması davası açıldı. dedi.

TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir konuşmasından sonra meslek mensupları ile görüş alışverişinde bulundu.trm17-7-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde