22 Temmuz 2024

“Can Azerbaycan’ın yanındayız”

  • PDF

FATSA DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI YAKUP YEŞİLTAŞ AZERBAYCAN’IN YAŞADIĞI SAVAŞLA İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPTI. 

Yeşiltaş yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Tüm Azerbaycan halkını en içten duygularımla selamlıyorum. Tabii ki acınızı sizin gibi bizde burada hep birlikte yaşıyoruz. Türk milleti olarak her zaman Azerbaycan halkının yanındayız.

 
30 yıla yakın bir süredir Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan Devleti uluslararası hukuku tanımayan tutumu ile bölgede barışı tehdit etmeyi sürdürüyor. Ermenistan Devleti, uluslararası hukuk, uluslararası insan hakları kuralları dikkate almamakta, hukuku bozmaya devam etmektedir. Sivil kayıplara da yol açan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. 
Bu saldırılarla Ermenistan Devleti, bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha göstermiştir. Azerbaycan’ın, kendi halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için meşru müdafaa hakkını destekliyoruz. 
 
Ermenistan’ın bu saldırılarını durdurmasını ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesini talep ediyoruz. Bu vesileyle, şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve 'Can Azerbaycan’a başsağlığı diliyoruz. 
Dünya haklı can Azerbaycan’ın ve uluslararası hukukun yanında yer almalı. Artık bunun böyle gitmeyeceğini tüm dünya anlamalıdır. Fatsa Dernekler Federasyonu ve tüm üyelerimizle birlikte kardeş Azerbaycan’ın haklı mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. Her daim kardeş Azerbaycan’ın yanında olacağız.” Dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde