22 Temmuz 2024

"YAPILANDIRMA ŞART!"

  • PDF
Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, pandemi nedeniyle 6 ay ertelenen SGK ve vergi ödemelerine Ekim ayı itibariyle başlanacağını belirterek, "Mükelleflerin SGK, Bağ-Kur ve vergi borçlarını taksitle ve düşük faiz oranıyla ödeyebilmesi için bir imkan sağlanması lazım." dedi.
 
Mecliste ilk görüşülen konulardan birinin de borç yapılandırması olması gerektiğini aktaran Baş, vatandaşların hem ertelenen Mart ayının hem de mevcut Ekim ayının borcunu ödeyecek gücü olmadığını, bu yüzden acilen vergi, SGK ve kredi borçlarının yapılandırılması gerektiğini savundu.
 
"Düşük faiz ve taksit imkanı sağlanmalı"
 
'Türkiye'de, pandemi nedeniyle SGK ve vergi ödemelerini 6 ay ertelediler. Ekim-Kasım-Aralık ayına ertelenmişti. Mükellefler, bu dönemde hem Mart ayını ödeyecekler hem de mevcut Ekim ayında ödemesi gereken SGK ve vergi primlerini ödeyecekler' diyen Baş, sözlerine şöyle devam etti; "Devletin açıkladığı tahsilat rakamlarına baktığımızda, son 5-6 ayda devletin tahsilatının düştüğünü görüyoruz. Bu şu anlama geliyor; demek ki mükellefler borçlarını ödeyemiyorlar ve yapılandırmaya ihtiyaçları var. Mecliste de böyle bir çalışma olacağıyla ilgili beklenti oluştu. Bu beklentinin hayata geçmesi lazım. Mükelleflerin SGK, Bağ-Kur ve vergi borçlarını taksitle ve düşük faiz oranıyla ödeyebilmesi için bir imkan sağlanması lazım. Pandemiyle uğraşan esnaf, şirketler ve sanayici için önemli bir adım olacaktır."
 
Mart ayında kredi taksitlerinin de 6 ay ertelendiğini hatırlatan Baş, bu kredilerin de mutlaka yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.
 
"Faizsiz yapılandırma lazım"
 
Meclisten acilen bir yapılandırma yasası çıkması gerektiğine dikkati çeken Başkan Baş; "Mali müşavirlerin, esnafın, vatandaşın meclisten beklentisi yapılandırma yasası. Ama faizsiz bir yapılandırma yasası bekliyoruz. Pandemiyi de düşünerek bir yapılandırma gerekiyor. Önceki yapılandırmalardan kes, kopyala, yapıştır değil de, halkın ve mükellefin talebini kavrayan ve buna göre çözüm üreten bir yapılandırma lazım. Bu şekilde en azından pandemi döneminde vatandaşlarımız ve esnaflarımız da rahat edecektir." dedi.
 
Haber: Ordu Hayat

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde