22 Temmuz 2024

KARADENİZ ALEVİ- BEKTAŞİ FEDERASYONU KURULDU

  • PDF
Karadeniz Bölgesinde Alevi-Bektaşi Kültür Federasyonu kuruldu.
Federasyon tarafından yapılan açıklamada federasyon merkezinin Tokat İlinde bulunduğu açıklandı.
Federasyonun Genel Başkan Yardımcılığına Birol Tutkan’ın getirilmesi nedeniyle gazetemizi ziyaret eden Tutkan “Bölgemizde bulunan Tokat, Amasya, Çorum, Samsun ve Ordu İllerinde çalışmalarını sürdüren  bir çok Alevi-Bektaşi Kültür Dernekleri bir araya gelerek merkezi Tokat  İli olmak üzere ve kısa adı KAB-FED olan Karadeniz Alevi-Bektaşi Federasyonunu kurmuşlardır.” Dedi.
 Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Karadeniz Bölgesinde Alevi-Bektaşi Kültür ve Öğretisinin araştırılması,yaşatılması,tanıtımı ve dayanışmanın sağlanması amacıyla, aşağıda belirtilen temel ilkeler çerçevesinde  2 yılı aşkın bir süredir yapılan  toplantılar olumlu sonuçlanmıştır.
Bölgemizde bulunan Tokat, Amasya, Çorum, Samsun ve Ordu İllerinde çalışmalarını sürdüren  bir çok Alevi-Bektaşi Kültür Dernekleri bir araya gelerek merkezi Tokat  İli olmak üzere ve kısa adı KAB-FED olan Karadeniz Alevi-Bektaşi Federasyonunu kurmuşlardır.  Kuruluş  başvuru dilekçesi Tokat Valiliğince kabul edilmiş ve Federasyonun kuruluşu 03.11.2020  tarihinde onaylanmıştır. Yasal olarak çalışmalarına başlayan  Federasyonumuz;
  1 – Alevi-Bektaşi Kültür ve Öğretisi sorunlarının demokrasi ve laiklik ilkeleri temelinde çözülmesi ve Demokratik ve Laik Türkiye’nin daha çağdaş bir ülke durumuna gelmesi için çalışmalarını sürdürecektir.
  2 – İnsan emeğinin en yüce değer olduğu gerçeğinden hareketle,insanın insanı sömürmediği,baskı ve zulmün ortadan kalktığı,insanca yaşanılır bir Türkiye ve Dünya için sosyal ve kültürel çalışmalar yapacaktır.
 3 – Federasyonumuz hiçbir siyasi örgüt ve ideolojik yapılanmaya bağlı olmayacaktır.                                    4  –  Atatürk Devrimlerinin,Cumhuriyetin,Demokrasinin ve Laikliğin savunuculuğunu yapacaktır.           5 - Tüm insanların eşitliğini ve kardeşliğini savunacak ,çalışmalarını ırk,dil,inanç,cinsiyet ve siyasal görüş ayırımı yapmadan sürdürecektir.Doğa ve Çevre sorunlarına duyarlı davranacaktır.                           6 –Karadeniz Bölgesindeki İllerde  el sanatları, organik ve ekonomik ürün yetiştirme ve ürünlerin bölgemiz sınırları içinde dağıtımı için gerekli çalışmaları yapacaktır. Sanat ve kültürel çalışmaların bölgemizde ortaklaştırılması için gerekli düzenleme ve planlamanın yapılmasına öncülük edecektir.
Federasyonun  6 ay içinde yapması gereken 1. Olağan Genel Kurul Toplantısına kadar, görev yapacak  Kurucu Yönetim Kurulu ve Görevleri aşağıdaki gibi belirlenmiştir.” 
             KARADENİZ  ALEVİ – BEKTAŞİ  FEDERASYONU  KURUCU  YÖNETİM  KURULU
ADI   SOYADI                                      DERNEĞİ – GÖREVİ            FEDERASYON  GÖREVİ
1 –Muharrem  ERKAN           Tokat -Kalender Çelebi Der.    Başkan                               Gn. Başkan
2 – Birol  TUTKAN                  Fatsa Alevi Kültür ve Yard. Der. Başkan                              Gn.Başk.Yrd.
3 – Muharrem  KARTOV       Tokat- EskiköyüYard. Derneği    Bşk.Yard.  Sayman
4 – Ahmet  ÇELEBİ     Amasya –Hamdullah Efendi Yaşatma ve Kült.Der. Başkan               Üye
5 – Satılmış  ÖZCAN      Osmancık - Koyunbaba  Kültür Der.     Başkan                                Üye
6 – Abdullah  TUNÇ      Çorum – Alevi Kültür Merkezi  Der.      Sekreter      Üye 
Tüm  Halkımıza  Saygı ile Duyurulur.                                                   Birol  TUTKAN
                                                                                             Karadeniz  Alevi – Bektaşi Fed. Bşk. Yrd.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde