29 Nisan 2024

Şener: Teşvik Yasası İlimize Hayırlı Olsun

  • PDF

ihs17-7-2013AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, teşvik yasasının 31 Aralık 2017 tarihine kadar uygulamasının süreceğini söyledi.

Teşvik yasası ile ilgili Bakanlıklarımız ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonuç vererek 5 yıl daha uzatıldığını ifade eden Şener, "Ziyaretlerimizde oda ve derneklerimizden Teşvik yasasının uzatılması için talepleri almıştık. Bakanlıklarımıza ise konu ile ilgili bilgi vererek İşverenlerimizin isteklerini yansıttık. Bakanlar kurulundan çıkan karar ile teşvik uygulaması sürecek. Ordu'ya yatırımcının gelmesi için biz gerekli düzenlemeleri istekler doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. İlimiz ilçeleri ile birlikte gelişirken, yatırımcı sayısının da her geçen gün artması bizleri mutlu ediyor."

Yasa Ne Diyor ?

Karar 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel sektöre ait işyerlerini kapsıyor.

İlave sigorta primi teşvik oranı ve uygulama süresinden yararlanacak özel sektör işyerlerine halen 5510 sayılı Kanunun 81 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi kapsamında uygulanan malüllük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi işveren hissesinde beş puanlık prim teşvikine ilave olarak, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanmak üzere altı puan ilave edilmek suretiyle sigorta primi teşviki uygulanacak.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde