29 Nisan 2024

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi: “Fındık Fiyatını Üretici Belirlemeli”

  • PDF

fat17-7-2013Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, üretici fındığa elini sürmeden hasat yapacaksa, bunun maliyeti bırakın beş lirayı, 10 lirayı da geçer dedi.
Fatsa Ticaret Borsası’nın iftar yemeğinde konuşan Ali Feyzi, fındık sezonunun 5 bin beş yüz lira civarında bir açılışla gerçekleşmesini beklediklerini , fındık fiyatlarından ziyade fındığın kalitesine yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini belirtti. Fındığın bu sene ne fazla, ne da az olduğunun altını çizen Feyzi, “Ne Zıraat Odası’nın dediği gibi çok az, ne de ihracatçının dediği gibi 6 yüz bin tonun üstünde bir rakam var. Bize göre, 550 ton ile 6 yüz ton arasında bir rekolte gerçekleşeceğini düşünüyoruz“ dedi.
Fındık üreticisinin artık fiyattan ziyade kalite üzerinde durması gerektiğini ifade eden Ali Feyzi, fındığın maliyeti konusundaki açıklamaların da yanıltıcı olduğunu savunarak, “Fındığın maliyetini üreticilerin kendisi belirlemeli. Eğer üretici fındıkta elini hiçbir şeye sürmezse, maliyet fazla olur. Ama üretici fındıkla bir fiil kendisi ilgilenirse, fındığı çok daha az bir fiyata maleder” diye konuştu.
Fatsa Ticaret Borsası’nın Fatsa Belediyesi Çamlık Tesislerindeki iftar yemeğine, Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Deniz Bilim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İsmet Balık, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Gürsel Avcı, İlçe Müftüsü Şenel Yılmaz, sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu ve kurum ve kuruluşları temsilcileri ve Ticaret Borsası üyeleri katıldı.fatb17-7-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde