15 Mayıs 2024

İş Dünyası Teşvik Yasasından Kısmen Memnun…

  • PDF

is17-7-2013Ordu ve Fatsa'da Sanayicilerin ve istihdamı fazla olan orta ölçekli işletmelerin sabırsızlıkla beklediği teşvik yasası nihayet çıktı. Ordu il ve ilçeleri 31 Aralık 2017 tarihine kadar teşvik kapsamına alındı.

Konu ile ilgili gazetemize bir açıklama yapa Fatsa Sanayici ve İşadamları Derneği(FASİAD) yönetim kurulu başkanı Hasan Gül; Aralık 2012 tarihinde sona eren istihdam teşvik paketi nihayet resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Teşvik yasasının geriye dönük olması yani Ocak 2013 tarihini de kapsaması memnuniyet verici bu bağlamda birçok kez basınımız aracılığı ile teşvik yasasının çıkmasının takipçisi olmuş, siyasilerimize taleplerimizi dile getirmiştik, sesimizi duyan yasanın çıkmasına vesile olanlara teşekkür ederiz.

Yeni çıkan teşvik yasasını, bir önceki yasa olan 5084 sayılı teşvik yasası ile kıyaslayacak olursak. Yeni teşvik yasası 5084’ün yarısı düzeyine indirilmiş, 5084 ile asgari ücret üzerinden 200 TL’sı destek alan, yeni yasa ile 5+6 puanlık destek almış olacak. Buda 110 TL’lik destek anlamına geliyor. Buda önceki yasaya göre işverenlerimize yarı yarıya bir yük getirmiş oldu. Bizim işdünyası olarak beklentimiz bölgemiz adına eski teşvikin aynen veya daha da iyileştirilmiş olarak geçmesi idi dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde