15 Mayıs 2024

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Atıf Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı İçin İdris Naim Şahin’i işaret etti “Beyceli Köyü Su Şebeke ihalesi yapıldı” dedi.

  • PDF

atf17-7-2013Haber : EMRE ESER

Geçen yıl yaptığımız bir haberde Beyceli köyünde su sıkıntısı yaşandığına değinmiştik. AK Parti Fatsa İl Genel Meclis Üyesi Atıf YÜKSEL konuyla ilgili müjdeli haberi verdi. Beyceli köyünün Su İshale Hattı İhalesinin yapıldığını belirtti.

Gazetemizi ziyaret eden Atıf YÜKSEL yaptığı açıklamada şunları söyledi : ‘’ Öncelikle Fatsa Yeni Haber gazetesi olarak bu işi takip ettiğinizden dolayı size çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 1 yıl önce Beyceli köyümüzde su sıkıntısı olduğuna değindiniz. Bizde üzerimize düşen bu görevi yerine getirmek için çalışmalarımızı başlattık ve su şebeke ihalesini yaptık. Şuanda müteahhit çalışmalara başladı. Yaklaşık 3 ay kadar bir süre içerisinde bu sorunu çözmüş olacağız‘’ dedi.

‘’Ayrıca bu şebeke suyunda ki sıkıntı sadece Beyceli köyünde olmayıp; diğer köylerimiz olan Hoylu, Kabakdağ, Bucaklıda da mevcuttu. Bu köylerimiz içinde ihaleler yapıldı ve fiilen çalışmalar başlatıldı. Şunu da belirtmeliyim ki bu yaptığımız çalışmalar köylerimizde su sorunu olup şuanda bu sıkıntının giderilmesi için yapılan çalışmalardır, yoksa bu zamana kadar hiç suyu olmayan şimdi ki yaptığımız ihaleyle ilk defa su götürdüğümüz köyler değildir. Yani buralar şebeke suyu olan fakat sonradan su şebekesinde sorun çıkan köylerimizdir.’’

Açıklamalarına devam eden YÜKSEL : ‘’ Ordu ilimiz Büyükşehir oldu. Bunlar artık küçük çaplı projeler olarak kaldı. Büyükşehir olmamızla birlikte Fatsa’nın 80’e yakın mahallesi olacak ve ben inanıyorum ki önümüzde ki yıldan sonra büyük çaplı projeler meydana gelecektir. Şöyle ki; biz şimdi Beyceli köyüne ayrı bir proje, Bucaklıya ayrı bir proje yapınca bu projelerin bize maliyeti hem fazla oluyordu hem de çalışmalarda kullanılan malzemelerde ki kalite düşüyordu. Büyükşehir olmamızla birlikte Ordu’nun tamamının su ve kanal hizmetleri Büyükşehir Belediyesine geçiyor. Artık tek projeyle ilimizde ki su sıkıntıları giderilmiş olacak . Bu durum bize hem maliyet hem malzeme kalite açısından fayda sağlayacak. Su kesintisi diye bir şeyde söz konusu olmayacak.

‘’KÖYDES olarak beton yol çalışmalarımız Oluklu, Bağlarca, Kayalı, Yavaş , Kılıçlı gibi köylerimizde devam ediyor. En kısa zamanda bu projelerimizde bitecek. Buharı ve Yapraklı köylerinde ise istinat duvarı yaptık. Ayrıca bu sene büyükşehirle birlikte il genel meclisi kapanacak. Bizde taleplerin hepsine cevap veremediğimiz için geçen sene temmuz ayı meclis toplantımızda bir karar aldık. Bu kararımız iller bankasından 10 milyon TL’ lik kredi kullanalım ve köylerde eksik kalan su sıkıntıları, beton yolları tamamlamak amacıyla oldu. Meclisten karar geçti. Kredimizi aldığımızda köylerimizde ki hizmete devam edeceğiz.’’

‘’Şu sıralar gündemimiz de olan Gezi Parkı eylemleri hakkında da bir şeyler söylemek istiyorum : ‘’ İlk bakışta bu protesto ve eylemler gezi parkında ki ağaçlar kesilmesin diye, masum bir eylem olarak ortaya çıktı. Ben bile ilk heyecana kapıldım ve orada ki kardeşlerime destek olmak istedim. Peşinden Mehmet Ali Alabora’nın; ‘Mesele Gezi Parkı meselesi değil siz halen anlamadınız mı’ ? twiti beni yaraladı ve üzdü. Sonuç olarak orada oluşturdukları 5,6 kişilik heyet başbakanımızla görüştü ve İstanbula 3. Havaalanı yapmayacaksın, 3. Köprüyü yapmayacaksın, Kanal İstanbul’u yapmayacaksın, Nükleer Santraller yapmayacaksın vs. gibi taleplerde bulundular. Bu isteklerin dış emperyalist güçler tarafından tezgahladığını biliyorum. Şimdi İstanbul’a 3. Havaalanı yapıldığında; Almanya’nın hava yolu gelirlerinde ciddi bir kayıp olacaktır. 3. Köprünün yapılması demek İstanbul’a olan ilginin daha çok artması demektir. Kanal İstanbul’un yapılması dünya ekonomilerinin gözünü İstanbul’a çevirmesidir. Bugün 38.si yapılan Fransa’daki Nükleer Santralin Ülkemizde de yapılmasına olanak sağlamak dışarıya olan enerji bağımlılığımızı bir nebze olsun azaltmak demektir. Tabi ki bu gelişmeleri batılı güçler istemeyecektir. Bizde Gezi Parkı eylemcilerinin bu hizmetleri istenmemesini manidar bulduk. Dolayısıyla Gezi Parkı eylemlerine olan ilk baştaki masumane ilgim gün geçtikçe yerini şüphelere bıraktı. Demokratik eylemlere saygı duyuyorum ama iş vurdu, kırdı , yakma ,yıkma gibi bir boyut kazanmış ise bu eylemlere demokratik eylemler diyemeyiz.

Ülkemizde ekonomik göstergeler haziran ayı itibarı ile iyiye gidiyor. Hatta dün Maliye Bakanımız Bütçe Açığının kapanıp yılın ilk 6 ayı itibariyle fazla bile verdiğini söyledi. Bu da sevindirici bir gelişmedir.’’

Büyükşehir Belediyesi seçimleri ile ilgili sorduğumuz soruya da Atıf YÜKSEL şu cevabı verdi : ‘’Büyükşehir Belediyesi yeni kurulan bir belediye olacak. Dolayısıyla burada ilk belediye başkanlığı yapacak kişi tecrübeli ve siyasi destek alabilecek birisi olmalıdır. Bu profilde partilimiz yok mudur?. Tabi ki vardır. Yakın geçmişte Bakanlık yapmış, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreterlik yapmış. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kurulmasına danışmanlık yapmış. Partimizin genel sekreterliğini ve partinin birçok kademesinde görev almış tecrübeli insan İdris Naim ŞAHİN Bey vardır. Tabi ki partimizin içinde daha birçok kıymetli aday adayları olacaktır. Hepsi de seçildikleri anda görevlerini yapabilecek tarzdadır. Ancak benim görüşüm; Büyükşehir Belediyesinin 1. Döneminde tecrübe gerekir. Bu tecrübe de İdris Naim ŞAHİN de vardır.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde