22 Temmuz 2024

FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR’DAN GAZETEMİZE ÖZEL AÇIKLAMALAR

  • PDF

ELEKÇİ IRMAĞINA SANATSAL YAYA KÖPRÜSÜ YAPILACAK

BORCU OLAN BELEDİYEDEN BİR ÜST LİGE GEÇTİK.

MİLLET BAHÇESİNE OSMANLIDA SULTANLARIN YAPTIRDIĞI SELATİN CAMİ YAPILACAK

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a iki yıllık görev süresi içinde yapılanları ve bundan sonraki projelerini sorduk? Fatsa ile ilgili hayallerini konuştuk!

ÜLKESİNE VE MİLLETİNE HİZMETİ GÖREV BİLENLER, UZUN YOLCULUKLARIN TEK BİR ADIMLA BAŞLADIKLARINI BİLİRLER. HİZMETİN MEKÂNLA İLGİSİ YOKTUR.

“Fatsa’mız son iki yıldır Ordu’nun en hızlı büyüyen ve gelişen ayrıca daha da gelişmesi için altyapısı olan ilçelerimizden biri oldu” diyen İbrahim Etem Kibar; görevi devraldığımızda, Fatsa’mızın geleceğini planlamak için kolları sıvadık. Liyakatlî ve ehliyet sahibi kadroları oluşturup işe koyulduk. Ancak, daha bir yılımızı doldurmadan tüm Dünya ve Türkiye’yi etkisi altına alan pandemi ile karşılaştık. Bu süreçte planlarımızın içine pandemi ile mücadeleyide katarak çalışmalarımıza devam ettik. Pandemi ile mücadelede hızlı refleks gösterme, özellikle de önlem ve müdahale konusunda Ülkemizde sayılı belediyeler arasında yer aldık. Vefa Sosyal Destek Grubu ile yapmış olduğumuz çalışma sayesinde Devletimiz, duruşunu ve gücünü halkımıza her zamanki gibi hissettirmiştir,” dedi.

“Pandemi henüz hız kesmemişken tedbir ve uygulama konusunda Fatsa belediyesi olarak üzerimize düşeni eksiksiz ve tam olarak yerine getiriyoruz.

BU YIL RAMAZAN AYI BİZLER İÇİN BİRAZ BURUK GEÇİYOR.

Sofralar, etrafında toplanıldığında, kalplerin kucaklaştığı yerlerdir. Ekmeğini, suyunu paylaşmak insanları yakınlaştırır. Sofraların birleştirici bir gücü vardır. Hele bu bir iftar sofrasıysa, gönül köprüleri daha da sağlamlaşır. Dostluklar büyür. Bu yıl iftar sofralarını gönüllere kuruyoruz. Pandemiden dolayı gönülleri birleştiren büyük iftar sofraları kuramamanın hüznünü yaşamakla beraber bu hüznümüzü elimizde, avucumuzda ne varsa  paylaşarak hafifletmeye çalışıyoruz,” diyen İbrahim Etem Kibar; “Paylaşmak bizim kültürümüzde, hamurumuzda var; Fatsa’da herkesin bilhassa çocukların yüzü gülmeye devam etsin, sofraların bereketi eksik kalmasın istiyoruz. Ramazanın güzelliğini, kardeşliğini, bereketini her hanemiz eşit biçimde yaşamaya devam etsin istiyoruz,” diyen İbrahim Etem Kibar,

“Ak Belediyeciliğin kuralıda budur; bizler büyük bir gönül dünyasının paydaşlarıyız. İyi günde de kötü günde de paylaşacağız. Çünkü “Paylaşmak Güzeldir”. Sevincimizde, hüznümüzde, varlığımızda, yokluğumuzda birdir bizim.

İşte bugün bu büyük Fatsa ailesinin fertleri arasındaki yardımlaşma duygusu ile gurur duyuyor sizler vesilesi ile tüm hemşehrilerime hayırlı ve bereketli Ramazanlar diliyorum. İnşallah tez vakitte sağlıklı huzur dolu o güzel günlere kavuşacağız,” dedi.

Fatsa sokaklarında çok sık gördüğümüz İbrahim Etem Kibar, yine esnaf ziyaretleri amacı ile çıktığı Fatsa sokaklarında,  belediye meclis üyesi ve belediye başkan vekili M. Okay Sarıhan ile gazete büromuzda bizleri de ziyaret etti.

Aslında herkesin bildiği ve İbrahim Etem Kibar’ın defaten cevapladığı sorulardan ziyade Fatsa’nın geleceği konusunda konuşmak istemiştik, ancak konu açıldı ve bizde soralım dedik!

İKİ YILI DEĞERLENDİRİR MİSİNİZ?

NELER OLDU? NELER YAPTINIZ? NELERİ YAPAMADINIZ?

“Fatsa aslında hem kimliği hem de statüsü açısından farklı bir yere sahip. Şehir kimliği Fatsa’ya çok yakışıyor. Bunu da hak ettiğini düşünüyorum. Dolayısıyla Fatsa’ya yapılacak her hizmet Fatsa’ya çok yakışacaktır. Buda fazla olmuş diyebileceğiniz hiçbir şey olamaz. Çünkü Fatsa tüm bu hizmetleri fazlasıyla hak ediyor.

Bir şehrin Belediye Başkanı; yönettiği şehrin şahsiyetine ve kimliğine göre tavır alır. Geleceğe dair planları belli olan, şehrin ruhu ile bütünleşen ve onu kucaklayan şehir kimliği oluşturur.  Bütün planlama ve stratejilerini bu anlayıştan hareketle oluşturur ve geliştirir,” diyen İbrahim Etem Kibar

“Kaynakları doğru kullanarak, tasarruf ederek büyüdük. Her ay araç filosunu güçlendirerek büyüten konuma geldik.  Göreve geldiğimizde belediyemizin üzerinde 20 milyon icra takibi vardı. Haciz tehdidini kaldırarak yapılandırdığımız borçların bir kısmını ödedik, geri kalanını ise plan dahilinde ödemelerini yapıyoruz. Belediyemizi bugün güçlü ve disiplinli mali yapısıyla itibarlı bir kurum haline getirdik.

Önceden özel firmalarda yapılan büyük bir mali yük oluşturan araçlarımızın bakım, tamir ve onarımlarını artık kendi kadememizde yapıyoruz. Ve tasarruf ederek büyüyoruz.

Bir şehrin Belediye Başkanı; yönettiği şehrin şahsiyetine ve kimliğine göre tavır alır. Geleceğe dair planları belli olan, şehrin ruhu ile bütünleşen ve onu kucaklayan şehir kimliği oluşturur. Dolayısıyla Fatsa’mızın sorunlarını ve ihtiyaçlarını biliyor ona göre strateji geliştiriyor ve planlamalar yapıyoruz.

Ülkesine ve Milletine sevdalı olanların bilgi, tecrübe ve cesareti imkânsızı muhal, zaferi mukadder kılar.   

ARAÇ FİLOMUZU YENİDEN KURUYORUZ

Kamu malı haline getirdiğimiz araçlarımızı belediye envanterine kazandırarak çok büyük tasarruf elde ettik. 24 ayda 24 hizmet aracımızı araç filomuza kazandırdık. Hem tasarruf ediyoruz, hem de alırken kazanıyoruz. İnşallah, 60 ayda 60 hizmet aracıyla araç filomuzu güçlendirmiş olacağız.

VAHŞİ ÇÖP DEPOLAMA SAHASINI ISLAH EDİP YEŞİLLENDİRDİK  

Ayazlı Mahallesindeki vahşi çöp depolama alanı kapatarak Fatsa’mızı çöpten ve çöp kokusundan kurtardık.  Çöp depolama alanının üzerini ıslah edilerek yeşillendirdik.

KIRSAL KESİMLERİMİZDE BETON YOL ÇALIŞMALARI 

Göreve geldiğimiz günden itibaren özellikle kırsal mahallelerimizin temel sorunu ve talebi olan yol çalışmalarına ağırlık verdik. Dayanıklı, evladiyelik beton yol yapıyoruz. 30 km tarihin en büyük beton yol ihalesi kapsamında beton yol işlerimizin yüzde 95’ini tamamladık. İlave 25 km’lik beton yol ihalesine çıktık.

Kırsal Mahallelerde,  26,37 km beton yol yapıldı.

2020 Eylül ayında belediye yeni binamızda hizmet vermeye başladık. 

4 Milyon TL’ye alt ve üst yapı yatırımları tamamlandık.

SICAK ASFALT

16 km. (Kurtuluş Mh. Beyazıt Cad. Atlas Sokak ve çevresi, Sevgi Caddesi(Kurtuluş-Dumlupınar), Şerefiye Mh Barbaros Caddesi ve Çevresi, Demas Plajı, Özel Sanayi Sitesi ve Çevresi)

BASKI BETON KALDIRIM 12 km

ALT YAPI ÇALIŞMALARI

Sevgi, Beyazıt, Barbaros, Reşadiye ve Ata Caddesi kaynakların kıt olduğu bu dönemde Büyükşehir Belediyemizle Sevgi Cadde’mizin alt ve üst yapısını sil baştan yenilediğimiz toplamda 10 milyon TL’ye mal olan alt yapı yatırımını tamamladık. Sevgi Caddemizle birlikte alt yapıda eksikleri olan olası sel taşkınları ve su baskınlarına karşı Beyazıt, Barbaros, Reşadiye ve Ata Caddelerinde de alt yapı çalışmalarını  bitirdik.  Bu caddelerimizde alt yapı çalışmalarının tamamlanması  ile birlikte üst yapısında oluşacak yayalandırma ve aydınlatma çalışması ile şehrimizi modern trafik anlamında  rahatlayacağı duruma getiriyoruz.

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI VE HUKUKUNU KORUYORUZ

Şu an diğer mahallelerimizden de talepler var. Bize ne zaman sıra gelecek yada ne zaman yapılacak diye. Alt yapısı bitmeyen bölgelerimizde henüz üst yapı çalışmalarımızı başlatmadık. Şimdi o bölgelerimize üst yapıyı yapmış olsak iki ay sonra sökülecek ve yeniden yapılacak. Bu bizim hizmet anlayışımıza ve kamu malının korunması anlayışımıza sığmıyor.

Elbette şu anda üst yapı hizmetleri alamamış bölgelerimizede gereken hizmeti vereceğiz. Sadece biraz sabır. Alt yapıları biter bitmez üst yapı hizmetlerini vereceğiz. 

KAPALI PAZAR YERİ

Sakarya Caddesi Elekçi Deresi yanındaki yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde Fatsa’mıza modern kapalı pazar yeri inşa ediyoruz.  Çatısında kurulacak güneş enerji  panel sistemi ile kendi enerjisini kendisi üretecek.  Çok kapsamlı ve modern bir şekilde inşa edilen Kapalı Pazar Yeri, Nisan ayı sonuna yetiştirilecek.  246 adet satış birimi yer alacak. 750 metrekarelik alanda peyzaj imalatları yapılarak içerisinde yürüyüş yolları, kamelya, oturma bankları, çöp kovaları ve 20 araçlık otopark bulunacak. Projede uygulanacak olan sert zemin imalatları, 100 metre uzunluğunda betonarme istinat duvarı, çevre aydınlatma işleri ve elektrik tesisatı imalatları ile modern bir pazar inşa edilecek.

KAPALI PAZAR YERİ TAŞKIN KORUMA VE YAYA KÖPRÜSÜ

Kapalı Pazar Yeri’ni olası taşkınlara karşı korumak için önleyici tedbirler aldık. Yunus Emre Köprüsü mevkiinde faaliyete geçecek olan Kapalı Pazar Yeri’nde olası taşkın tehdidine ve risklerine karşı tedbir faaliyetlerimizi de bir yandan sürdürüyoruz. İhalesi yapıldı. İhale kapsamında, yaya köprüsü yapılması işi de var.  Bu yatırımlar olası bir sel sonrası, muhtemel taşkınları koruma altına alacağı gibi, Elekçi deremizin karşısında ikamet eden vatandaşlarımızın Kapalı Pazar yerine rahat ve kolay bir şekilde ulaşımını da sağlayacak.

PANDEMİ BİR YIL DEĞERLENDİRMESİ

Salgınla mücadelede, tüm imkânlarımızı seferber ettik.  İlk günlerden itibaren hemen dezenfeksiyon işlemlerine başladık. 9 bin 200 iş yeri mesken, konut, okullarla birlikte 130 kamu kurumunu, 267 ibadethaneyi, 25 bin 252 toplu taşıma ve özel aracı düzenli olarak dezenfekte ettik. 4 milyon maske ve siperlik ürettik. Bunların kapı-kapı dağıtımını gerçekleştirdik. Vefa Sosyal Destek Ekibimize personel ve araç takviyesi yaparak gece gündüz kapı-kapı hizmet verdik.  Covid-19 ile mücadelede  ihtiyaç sahibi ailelere 2 bin 650 adet gıda kolisi dağıttık. 63 adet ihtiyaç sahibi aileye her gün sıcak yemek götürüyoruz. Karantinada kalan mahallerimizdeki 230 haneye C vitamini gıda destek paketini kapı-kapı dağıttık. 65 yaş üstü ve rahatsızlığı olan ihtiyaç sahibi genel temizlik ve kişisel bakımlarını karşılayamayan günlük işlerini gerçekleştiremeyen vatandaşımızın ihtiyaçlarını gerçekleştirmek amacıyla Temiz Evler Gülen Yüzler Projesi ile 60 yaşlımızın evine hizmet götürdük.  İçerisinde dezenfektan, maske, ıslak mendil ve kolonya bulunan 1.500 adet hijyen seti dağıttık. Kiracı esnaflarımıza 3 aylık ek süre uzatımı yapılarak ödeme kolaylığı sağladık. Faaliyetleri kısıtlanan kıraathane ve çay ocaklarına şeker dağıttık.  Bay ve bayan kuaförlere temizlik kiti maske dağıtımı gerçekleştirdik. Pandemi sürecinde sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizi evlere ulaştırdık. 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramımızı ve 19 Mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramımızı yine coşkuyla kutladık.  Pandemi konserleri ile moral ve motivasyonu sağlayarak 10 canlı konser yaptık. Gençlerimizin Liselere Giriş ve Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına daha ‘güvenli ve sağlıklı’ girebilsin diye, sınav öncesi sınıfları virüsten arındırdık. Bu süreçte can dostlarımızı unutmadık, 45 Beslenme noktası oluşturduk ve 12 ton mama dağıtımı yaptık.

KÜLTÜR SANAT FAALİYETLERİ

Belediyemiz bünyesinde Gösteri Sanatları Atölyemizi (GSA) kurduk.

Pandemi öncesi Konservatuar faaliyetlerimiz kapsamında bağlama, keman, gitar ve resim kursları düzenledik.

Mahallelerde araç üzeri etkinlikler:

Sokağa çıkma kısıtlaması dönemlerinde hemşerilerimizin moral motivasyonunu sağlamak amacıyla tiyatro ve konservatuar ekibimizle birlikte çocuklara yönelik eğlencelerin olduğu etkinlikler yapılarak konserler verilmiştir

23 Nisan Çocuk Şenliği Etkinliği

Çocuklara özel olarak hazırlanan 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliği kapsamında belediyemiz kültür müdürlüğüne bağlı görsel sanatlar atölyesi tiyatro ve konservatuar ekibimizle birlikte araçlarla şehir konvoyu yapılarak gösteriler ve konserler yapıldı. Türk bayrakları eşliğinde 23 Nisan’a özel hayal kahramanlarından oluşan çocuk maskot ekibimizle birlikte günün anlamına uygun marş ve şarkılar söylendi

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri

Wosvos araçlarla marşlarla ve müzik eşliğinde şehir turu ve tiyatro gösterileri yapıldı.

Resim Yarışması;  Hayatı eve, 23 Nisan coşkusunu resme sığdır temalı ilk ve ortaokul öğrencilerimize yönelik ödüllü resim yarışması düzenlendi. Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük ödülleri; Laptop, tablet ve bisiklet oldu

Balık avı yarışması; Sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde ağırlık ve uzunluğuna göre 1.2. ve 3’üncü’ye derecesine göre profesyonel olta seti verildi.

29 Ekim Kutlamaları:

Havai fişek gösterisi, tiyatro ekibinin istiklal kahramanları kostümü ile woswos ve off-read araçlarla marşlar eşliğinde  şehir turu konvoyu yapıldı.

 

Online Tiyatro ve Konser;

Pandemi tedbirleri kapsamında kültür ve sanat faaliyetlerimizi, tiyatro ve konser etkinliklerimizi belediyemize ait dijital yayın platformlarından hemşerilerimize ulaştırdık. Salgın döneminde son bir yılda halkımızın moral ve motivasyonunu arttırmak için 12 pandemi konseri, 2 tiyatro gösterisi düzenledik.

RAMAZAN 2021 PROGRAMI

Eski Ramazan geleneğini yaşatmak amacıyla Ramazan ayını özellikle Çocuklarımıza yönelik programlarla canlı yayınla hemşehrilerimizle buluşturuyoruz.

4 Sohbet Programı (4 gün) ; Programların moderatörlüğünü Senai Demirci yapacak.  18 Nisan Pazar: Hayati İnanç, 25 Nisan Pazar Nurullah Genç, 2 Mayıs Pazar Ahmet Yenilmez, 9 Mayıs Pazar Ahmet Şimşirgil Belediyemizin konuğu olacak,” dedi.

Fatsa’ya yapılan projeler ve yapılacak yeni yatırımlarla ilgilide bilgi veren Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar “BU GÜN YARININ ÖN SÖZÜDÜR. GELECEĞİ; GEÇMİŞİN BAŞARILARI DEĞİL, GELECEK VİZYONU İNŞA EDER,” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti.

“KİTAP KAFE PROJESİ”

Projemiz, gençlerimizin serbest zamanlarını güvenli ve huzurlu bir ortamda verimli bir şekilde geçirmelerini temin ederek, kültürel birikimlerini, bilişsel gelişimlerini ve sosyal becerilerini artırmaya katkı sağlayacaktır. Okur-yazar buluşmaları, söyleşiler, kültürel geziler, sinema ve tiyatro etkinlikleri, ücretsiz çay, kahve ikramları yapılacaktır.

 

ENGELSİZ KAFE PROJESİ

Sahilde bulunan eyvanlardan bir tanesini engelsiz kafe yapıyoruz. Proje aşaması biten engelsiz kafe iki ay içinde faaliyete geçecek. Engelli vatandaşlarımızın hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanacağı kafede, aynı zamanda görüntülü konuşma, çay, simit dahil tüm hizmetlerden ücret alınmayacak.

DEMAS PLAJI

Demas plajını yeni görünüm kazandırarak modern bir hale getiriyoruz. Bu kapsamda yürüyüş yolları, voleybol sahası, yaz geceleri için anfi tiyatro alanı, çocuk yüzme eğitim alanı, peyzaj düzenlemesi, duş, giyinme kabinleri, tuvaletler, kafeterya, çocuk ve gençler için kum oyun alanları ve yarışmaları gibi birçok etkinlik yapılacak. Plajda, engelliler için özel alanlar oluşturulacak. Deniz içine yapılacak olan iskelenin yanı sıra deniz bisikleti, kanolarda kiralanabilecek

LİSEZONE DERGİSİ, Bilim-kültür-sanat-eğitim dergisi

Salgın sürecinde, özellikle lise düzeyindeki gençlerimize yol gösteren, eğitimine ve kültürel birikimine katkı sağlayan LİSEZONE dergisini her ay olmak üzere ilk 7 sayısından oluşan toplamda 56 bin dergiyi kapı-kapı dağıtarak gençlerimize ulaştırdık.

JAPON TÜRK ORTAKLIĞI İLE KADINLARA YÖNELİK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ

Belediyemizin ‘Fatsa’da Kadınlar için Mesleki Eğitim Atölyesi Sağlanması Projesi’ belediye tarihinde kazanılan ilk uluslararası proje olma özelliği taşıyor. Türkiye’de 730’dan fazla proje başvurusu içerisinden uygulanmasına karar verilen 10 proje içerisinde 6’ncı sırada yer aldık. Japon ortaklığı ile Fatsa Belediyemizin sahibi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi’nin paydaş olduğu proje kapsamında,  yıllık 250 kişi tekstil sektöründe iş sahibi yapılacak ve kadın istihdamının sürdürülebilir olmasına destek sağlanacak.  Japon Türk ortaklığı ile yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olacak proje kapsamında kadınların doğrudan istihdama kazandırılması için mesleki eğitim merkezi kurulacak.

HAZNEDAROĞLU KONAĞI, CINGIRT, GAGA GÖLÜ

Fatsa’mızla ilgili turizm alanında somut adımlar atıyoruz. Fatsa’mızın bizlere sunduğu güzellikleri ortaya çıkararak yerli ve yabancı turistlerin tercih edeceği bir ilçe olmayı hedefliyoruz.  Gayemiz, Fatsa’yı turizmde bölgenin marka şehri yapmak. Bu kapsamda; 18. yüzyılda ahşap bir konak yapılan bölgemizin sivil mimarlık örneğini teşkil eden Haznedaroğlu Konağı müzeye dönüştürüyoruz.  Cıgırt ve Gaga Gölü gibi Fatsa’mızın bizlere sunduğu güzellikleri ortaya çıkararak yerli ve yabancı turistlerin tercih edeceği bir ilçe olmayı hedefliyoruz.  Gayemiz, Fatsa’yı turizmde bölgenin marka şehri yapmak. 

ÇERKEZLER TEPESİ PROJESİ

Dolunay Mahallesi’nde Çerkezler Tepesi olarak bilinen 99 dönümlük arazinin kullanımı şubat ayında gerçekleştirdiğimiz imza töreni ile 29 yıllığına belediyemize tahsis edildi. Daha önce 39 dönümlük mesire alanı olarak kullanıma sunulan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsisli 60 dönümlük arazi ile birleştirerek 99 dönüme çıkarmayı başarmıştık. Denizi ve şehri kuşbakışı gören önemli turizm destinasyonları içerisinde yer alan Çerkezler Tepesi ile alakalı saha teslim tutanağıyla imza altına aldığımız tüm Karadeniz’e örnek olacak bir projenin startını vermiş olduk. A tipi mesire alanı statüsüne sahip Çerkezler Tepesi’nde yapılacak mesire alanı içerisinde, fındık kulesinin yanı sıra gezinti alanları, seyir terasları, piknik alanları, kafeteryalar, konaklama alanları ve sosyal donatılar ile keyifli zaman geçirilecek bir merkezi hayata geçireceğiz.

FATSA’YA KAZANDIRILAN DEVLET YATIRIMLARI

FATSA BOLAMAN HAVZASI PROJESİ

  Dünya Bankası destekli olan Fatsa Bolaman Havzası ıslah projesi, yaklaşık 300 milyon dolarlık Dünya çapında örnek proje. Orman Bakanlığı, DSİ ve Karayollarının bölgede çok ciddi yatırımları olacak.  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Hilmi Güler’in önceki dönemlerde yapmış görevleri ile kendi ismi ve girişimleriyle bölgemize kazandırılmıştır. Bizlere rehberlik ederek böyle bir hizmeti Fatsa’mıza kazandırılmasından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

MİLLET BAHÇESİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

Evkaf Mahallesi’nde eski çöp alanı üzerine yapılacak. 100 dönümlük Millet Bahçesi ile birlikte yine Evkaf Mahallesi’nde 520 bin m2’lik alanda Kentsel Dönüşüm Projesi başlatılacak.  500  hak sahibi vatandaşlarımızın uzun yıllardır umutla beklediği kentsel dönüşümü yerinde dönüşümle hayata geçireceğiz.

YENİ ADLİYE BİNASI

Evkaf Mahallesi’nde Adliye Binası ve Selatin Camii ile birlikte birçok sosyal ve kültürel donatı alanları olacak. TOKİ Başkanlığımız, bu projenin imalatlarını gerçekleştirecek.

SPOR YATIRIMLARI

Fatsa’mıza İl tipi Gençlik Merkezi, 500 kişi kapasiteli sentetik çim saha, yarı olimpik yüzme havuzu, 6 adet basketbol ve futbol halı sahası yapılacak.

“Ülkesine ve milletine hizmeti görev bilenler, uzun yolculukların tek bir adımla başladıklarını bilirler. Hizmetin mekânla ilgisi yoktur,”diyen İbrahim Etem Kibar, “Toplamda 3 buçuk kilometrelik Elekçi ırmağı ıslah projesi var ve aynı zamanda Toplum Sağlığı Merkezimiz ile merkez ortaokulu olarak tabir ettiğimiz iki yakayı birbirine bağlayacak yaya köprüsü ihalesi DSİ tarafından geçen hafta yapıldı. Bu yatırım inşallah 500 gün içerisinde çok özel bir mimari ile yapımı sağlanacak. Fatsa belediyemizin de buraya bir buçuk milyon lira kaynak sağlamasıyla birlikte ilçemizin hizmetine girecek. ”Açıklamasında bulunan Etem Kibar; “2 yıllık görev süremizin 1 yılını pandemiyle geçirdik, diğer 1 yılında da belediyecilikte birçok konuda tecrübe kazanırken bir taraftan da kadrolarımızı, 5 yıllık yatırım planlamasını, hizmetlerin hayata geçmesi açısından kadroların yeniden yapılandırılması ve planların yapılmasıyla geçirdik.

SİYASİ BİRLİK SAĞLADIK

Bugün ki gelmiş olduğumuz noktada 2 yıl içerisinde Fatsa sadece belediyecilik hizmetleriyle değil siyasi birlik ve beraberlik ile birçok kazanımı elde etti. Fatsa’mız son 2 yıldır Ordunun en hızlı büyüyen şehirlerinde bir tanesi oldu. Bunun  altında yatan birçok gerekçe var, bu 2 yıllık süreçte gerekçeler neler diye dönüp baktığımızda; bu büyümenin temelinde organize sanayi bölgemiz var. Bu bölgeye gelen her bir yatırımcımızı el üstünde tutarak en üst seviyede ilgileniyoruz. Onları güvenli bir şehirde olduğuna dair destekler sağlayarak hangi kamu kuruşlarında ne sıkıntıları varsa ilgilenmeye çalışıyoruz.

HER SORUNLA İLGİLENDİK

Göreve geldiğimizde ‘Fatsa’mızın belediyecilik anlamında değil her sorunuyla birebir muhatabı biz olacağız’ demiştik. Bugünkü kurmuş olduğumuz liyakatli ve ehliyetli kadromuzla Fatsa’mızda hangi kamu kurum ve kuruluşunda ne sıkıntısı olursa olsun Fatsa belediyesi olarak dört elle sarılmaya çalışıyoruz.

BORCU OLAN BELEDİYEDEN BİR ÜST LİGE GEÇTİK

Yine; göreve geldiğimizde Fatsa meydan projemizin etrafı saclarla çevriliydi. yeni belediye hizmet binası projesinin müteahhiti sözleşmeyi fes etmek istediğini söylüyordu. Meydan ve belediye hizmet binasına yaklaşık 20 milyon lira borcu olan bir belediyeden, yeni hizmet binamızda vatandaşımıza hizmet verdiğimiz tek bir kuruş icra takibi borcunun kalmadığı, kısmi olarak üst yapısının tamamlandığı meydan projesinin, mezbahane projesinin hayata geçtiği bir döneme geçtik.

24 ayda 24 ayrı hizmet aracının Fatsa belediyemizde vatandaşımızın hizmetine sunmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Daha önceki belediyecilik dönemlerinde bir tane aracın iki tane aracın aylarca sunumlarının yapıldığı açılış törenlerinin yapıldığı bir dönemde, bugün biz 24 tane hizmet aracını 24 ayda belediyemize sade bir törenle kavuşturmanın aynı zamanda tasarrufunu, memnuniyetini yaşıyoruz.

Vatandaşlarımızın her türlü sıkıntısında yanında olmak anlamında esnaf ziyaretleri yapıyoruz, şehrimizin büyümesi ve onların yapacak olduğu yatırımlarla ilgili istişarelerimizde en üst seviyede ilgileniyoruz.

HER ALANDA HİZMET YAPIYORUZ

Aynı zamanda belediyeciliğin ötesinde yapmış olduğumuz birçok çalışmamız var. İlçemizde uzun yıllar atıl halde olması sebebi ile vicdanen hepimiz rahatsız eden özel bir sağlık kuruluşu vardı. Bu binayı önümüzdeki haftalar itibari ile ilçe sağlık müdürlüğü, toplum sağlık merkezi olarak kullanıma açacağız. İçerisinde 112’sinden, aile hekimliğine, KETEM’ine kadar çok kapsamlı sağlık tesisi olarak vatandaşımızın hizmetine girecek.

İlçe başkanımızla ve kaymakamımızla yakalamış olduğumuz uyum sayesinde şehrimizin her bir sorununu gidip yerinde ve merkezinde çözme, Milletvekillerimizden bakanlarımızdan her türlü yatırımı ilçemize almaya çalışıyoruz.

ELEKÇİ IRMAĞINA YAYA KÖPRÜSÜ

Yine müjdesini geçen hafta verdiğimiz Kapalı Pazar Yeri projemizden başlayarak 1750 + 1750 toplamda 3 buçuk kilometrelik Elekçi ırmağının ıslah projesi var ve aynı zamanda toplum sağlığı merkezimizi, merkez ortaokulu olarak tabir ettiğimiz iki yakayı birbirine bağlayacak yaya köprümüzün ihalesi DSİ tarafından geçen hafta yapıldı. Bu yatırım inşallah 500 gün içerisinde çok özel bir mimari ile Fatsa belediyemizin burada yine bir, bir buçuk milyon kaynak sağlamasıyla birlikte ilçemizin hizmetine girecek.

MİLLET BAHÇESİ, “SELATİN CAMİ”

Çevre bakanımızın ilimize teşrifiyle birlikte 100 dönümlük bir millet bahçesi yapımı kararlaştırıldı. Mandıra olarak tabir ettiğimiz uzun yıllardır da bir proje tartışması sürdürülen alanda millet bahçesi yapımı üzerinde karar kılındı. Kentsel dönüşüm içinde olacak bu alanlarda belediye hizmet binası, kültür alanları, spor alanları, adliye alanı ve Selatin Camibu dönüşümün içinde yer alacak. 220 dönümlük bu alan bölgenin en cazip yaşam alanlarından bir tanesi olacak.

BÜYÜK BİR GENÇLİK MERKEZİ YAPILACAK

Kısa bir süre önce spor bakanımızın ilimize gelmesiyle birlikte ilçelerimize olan müjdelerini taleplerimiz doğrultusunda Fatsa’daki gelişimi kendisine iletmiştik, oda il tipinde büyük bir gençlik merkezinin Fatsa’ya yapılmasının müjdesini vermişti. Aynı zamanda amatör kulüplerimizin ilçe stadının yanında antreman sahası yetersizliği vardı. 500 seyirci kapasiteli toplamda 3 buçuk milyonluk yatırım değeri olan yeni bir sentetik çim saha ilçemizde gençlerimizin, vatandaşlarımızın hizmetine girecek. Mevcut stadyum ise 1 buçuk milyonluk bir bütçeyle tadilata alınıyor.

ÇERKEZLER TEPESİ VE DEMAS PLAJI

Aynı zamanda bizim mega projelerimizden bir tanesi Çerkezler Tepesi Mesire alanı projemiz için somut adımları attık, önümüzdeki haftalarda alanda bir planlama ve etüt çalışması yapıp bu yıl içerisinde ihalesini yapacağız. Bu proje 100 dönümlük bir orman arazisi içerisinde gerçekleşecek.

Uzun yıllardır ilçemizde DEMAS plajı olarak atıl durumda olan yaşam alanı ile ilgili yaz ayına kadar çok güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz. İlçemizin ana arterlerinde bulunan Sevgi caddesi, Barbaros caddesi, Ata caddesi gibi bir çok ana arterde bulunan yatırımları büyükşehir belediyemizle, OSKİ genel müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde yürüttük ve tamamladık.

DOĞAL GAZ KULLANIMI ARTACAK

Bunların yanında yayalaştırma ve aydınlatma çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. İlçemizdeki her sorunun muhatabı biziz demiştik, şehrimizde özellikle kış mevsiminde hava kirliliğinin en üst seviyede olduğu bir dönemde bugün şehrimizin en önemli mahalleleri Dolunay, Evkaf, Ayazlı ve organize sanayi bölgesinde doğal gaz çalışması tamamlandı ve vatandaşımızın hizmetine sunuldu.

Bu yıl sahil ve TOKİ’de doğalgaza kavuştuktan sonra ilçemizde %95’in üzerinde bir doğalgaz kullanımına ulaşmış olacağız.

SELE KARŞI ÖNLEM

Aynı zamanda vatandaşlarımızın olası sel afetlerine karşı dere temizlikleri, dere ıslahları,dere tahkimatlarıyla ilgili talepleri vardı. Bunları her mevsim öncesinde temizliğini yaparak olası bir sel afetine karşı ilçemizi en üst seviyede korumaya çalışıyoruz.

İNSAN KAYNAĞI ÖNEMLİ

Buradaki en büyük kazanımlardan biri Fatsa insan kaynağı olarak çok hızlı bir şekilde gerek kendi mensup olduğumuz AK Partimizin yönetimi içerisinde, gerekse farklı siyasi partilerimizdeki her bir insan kaynağını önemseyerek desteklemeye çalışıyoruz.

Başarılı bir yönetici; başarılı, bilgili, tecrübeli, liyakat ve ehliyet sahibi kişilerle çalışmaktan imtina etmez. Başarılı çalışma arkadaşlarını tercih ederken, siyasi görüş ayırt etmeksizin, nereli olduğuna bakmaksızın, liyakatine ve ehliyetine göre değerlendirir ve karar verir. Çünkü bizlerden sonrada bu memlekete hizmet edecek olan yapının memleketten yetişecek olan insan kaynakları olduğu bilinci içerisindeyiz. Bugün en çok zorluk çektiğimiz konuda yine memleketimizin insan kaynağı konusunda yetişmiş insan kaynağı bulmakta yaşamış olduğumuz zorluk,bu bağlamda da bu yaşamış olduğumuz sorunu fırsata çevirerek her bir değerimize sahip çıkmaya destek olamaya, ziyaret ederek onura etmeye çalışıyoruz.

ÖNEMLİ MEVKİİLERDE HEMŞERİLERİMİZ VAR

İstanbul il başkanımızın Fatsalı bir hemşerimizin orada göreve gelmiş olması bizleri dolayısıyla hem onure ediyor hem de Fatsa’mızın geleceği açısından heyecanlandırıyor. Borsa İstanbul da genel müdürümüzün Fatsalı olması, anayasa mahkemesi üyelerimizden bir tanesinin Fatsalı hemşerimiz olması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.

MİLLİ EĞİTİM YATIRIMLARINDA GERİ DÖNÜŞLER OLUMLU

Kaymakamımız, ilçe başkanımız vemili eğitim müdürümüzle eğitim yatırımları noktasında yapmış olduğumuz ziyaretlerden çok güzel geri dönüşler aldık. Özellikle şehrin merkezinde kalan anaokullarımızda artık doğalgaz dönüşümüne hayırsever iş adamlarımızın yatırımlarıyla birlikte inşallah okullarımızda modern, temiz çevre bilinciyle doğal gaz kullanımına başlayacak.

ÇÖP KOKUSU SON BULDU

Şehrimizde yaz aylarında şehrin merkezinde bile hepimizi rahatsız eden çöp kokusu oluşurdu. Çöp kokusu son 1 yıldır yok, büyükşehir belediye başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla buradaki alanının şehrin merkezinde olduğunu, vatandaşlarımızın bundan çok şikayetçi olduğunu aynı zamanda da Kumru Korgan yolu üzerinden geçen her vatandaşımızın aracına giren kokunun dakikalarca çıkmadığı büyükşehir belediye başkanımızın talimatlarıyla kapatıldı,rehabilite edildi. Bugün belki en büyük sorunlarından birisinin çözüldüğü bir döneme girmiş olduk.

OSB’YE KALİFİYE ELEMAN

Organize sanayi Bölgesi (OSB) yatırımcılarımız bizden kalifiye eleman bulmakta zorluk çektiklerini beyan etmişti. Japonya Büyükelçiliğiyle görüştük ve bir proje hazırladık. Böyle bir projeyi de 1 milyon lira kaynaklı, bugün organize sanayi bölgemize iş garantili her yıl 300 tane kadınımızın iş garantili kurs eğitim alanıaçılacak. Organize Sanayide istihdam alanlarının genişleyeceği bir döneme girdik.

EKONOMİK SORUNLARI AŞAN BİR BELEDİYE

Dediğim gibi şehrimizin her bir konusu sorunuyla ilgilenirken bir taraftan da belediyemizin insan kaynağı anlamında kendi yerel değerleriyle güçlendiği liyakatli ve ehliyetli kadrolarıyla geleceğe ışık tutan bir Fatsa belediyesi oldu. Ekonomik anlamda sıkıntıların konuşulduğu bir belediyeden bugün herkesin iş yapmak, ticaret yapmak, iş almak istediği bir belediye noktasına geldik.

BETON YOLLAR DEVAM EDECEK

Tarihin en büyük beton yol ihalesini gerçekleştirmiştik, dün itibari ile ikincisini de gerçekleştirdik. Toplamda 25 km’lik beton yol çalışmasını bu yıl içerisinde kırsal mahallerimizin hizmetine sunacağız.

7 grup yolumuzun 4 tanesini geçen yıl sıcak asfalta kavuşturmuştuk toplamda 45 km lik sıcak asfalt çalışması yapmıştık. Geride kalan 3 grup yolumuzun birine birkaç gün önce Yapraklı mahallemizden başladık. Bu çalışmaların hepsini büyükşehir belediyemizle koordineli bir şekilde yapıyoruz. Doğal olarak sadece grup yollarında değil ara yollarda da yerleşimin yoğun olduğu tüm yollarda da sıcak asfalt çalışmalarını devam ettiriyoruz.

89 mahallemizde asırlık yollar yaptık, beton yollar, sıcak asfalt çalışmaları yapmaya aralıksız bir şekilde devam ettik, ediyoruz.

OSKİ VE SU KESİNTİLERİ

OSKİ genel müdürlüğü gibi bir genel müdürlük düzeyindeki bir kurumun Fatsa’da hizmet veriyor olması yine Fatsa’mızın şehircilik anlamındaki en büyük kazanımlarından bir tanesidir. Büyükşehir belediye başkanımızın talimatıyla Ordu’nun 19 ilçesine en güzel noktadan hizmet vereceği düşüncesiyle Fatsa’mıza taşındı. Bunun da meyvelerini alt yapı yatırım anlamında Ayazlı mahallesine yapılan Fatsa’nın en büyük su deposu 3 bin tonluk su deposu yatırım anlamında yaşadık. Yaklaşık 5 milyon liralık bir jenaratör ihalesi gerçekleştirdi. OSKİ’miz artık Fatsa’mız da elektrik kesintilerinin yaşandığı dönemlerde keson kuyulardaki pompalarımız yoğun bir şekilde çalışacak ve Fatsa da artık yarım saat bir saatin üzerinde her hangi bir su arızası olmayacak,” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde