15 Mayıs 2024

Büyükşehir Bütçesinden Muhtarlara Kaynak Oluşturulacak

  • PDF

mht31-7-2013AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, muhtarlar ile biraraya geldi. Şener, Büyükşehir bütçesinden muhtarlara kaynak oluşturacaklarını söyledi. Şener, Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Asrak ile bazı köy ve mahalle muhtarları ile Fatsa Kültür sarayında toplantı gerçekleştirdi.

Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Asrak, Şener'e bugüne kadar muhtarlar için verilen desteğe teşekkür etti. Asrak, "Muhtarlarımızın hakkını korumak için verilen destek bizleri mutlu etmiştir. Tüm muhtarlarımız adına sizlere teşekkür ediyorum."dedi.

Şener, muhtarlar için önümüzdeki yıllarda daha iyi imkânlar sağlayacaklarını söyleyerek, "Muhtarlarımız sosyal destek imkânlarını çok az kullanıyordu. Toplumun en az imkâna sahip birimlerinin seviyesini yükseltmek istiyorduk. Verilen imkânları bir öncekine göre yüzde 100 arttırdık ancak buda yeterli değil. 2002 yılında 97 lira maaş alan muhtar bizim dönemimizde 875 liraya çıkartıldı. Bu yeterli değil, daha yukarılara çıkartmak istiyoruz. Seçilmiş kişilerin ücretinin sabit olmasını istiyoruz."diye konuştu.

Muhtarlıklara Bütçe Oluşturacağız

Muhtarlıkların bütçesi olması için çalışacaklarını belirten Şener, "Büyükşehir gelirlerinden muhtarlıklarımıza bir bütçe oluşturmak hedefimiz. Büyükşehir gelirlerinden bir kaynak oluşturarak burada birikim yapılıp muhtarlıklarımıza aktarıp bütçelerinin olmasını sağlamak istiyoruz. Böyle bir çalışmayı uzun vadede gerçekleştirmek istiyoruz. Büyükşehir ile bütçe 3 kat artacak. Tüm ilin su, kanalizasyon ve temizlik işini büyükşehir yapacak. Bu hizmetler tek elden yapılacağı için sorunlar daha kısa sürede çözülecektir." diye söyledi.

Şener, muhtarlar ile tek tek görüşerek yaşadıkları sorunları dinledi.snrmh31-7-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde