22 Temmuz 2024

“MİLLETİN EKONOMİK DÜZEYİ CUMHURİYET TARİHİNİN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEDİ”

  • PDF
CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı gazetemizi ziyareti sırasında “Bu milletin asıl gündemi ekonomidir. Ekmeğidir. Ödeyemediği faturalarıdır. Yetiremediği maaşıdır. Alamadığı benzindir, motorindir. Çocuğuna veremediği harçlıktır. Tenceresinde kaynatamadığı aşıdır. “ dedi.
“Milletin ekonomik düzeyi Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesine geriledi” diyen Murat İnanlı; “Alım gücüne baktığınızda savaş dönemlerinden dahi kötü durumdayız..” dedi. 
Milletvekili Mustafa Adıgüzel ve parti yöneticileri ile birikte yapılan ziyarette, İnanlı; “Evet iktidarın kutuplaştırma politikaları da ciddi bir gündemdir. O kutuplaştırma dili iktidarın seçimlerde değişmesi ile ortadan kalkacaktır. Biliyoruz öyle olacak. Milletimize güveniyoruz. Korkmadan yılmadan doğruları söylemeye devam edeceğiz.
 Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman her yerde gücümüzün yettiğince ihtiyaç sahiplerine ulaşıp onlara destek vermeye çalışıyoruz. Keza hem Kaymakamlık hem de bizim partimizden olmamasına rağmen Belediye vasıtasıyla onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ekonomik kriz o kadar derinleşmiş ki, o kadar ağır hale gelmiş ki hiç kimse ne yapacağını bilmiyor. Herkes çaresiz. Türkiye güçlü bir ülke ancak hep söylediğimiz gibi kaynaklar doğru yerlerde ehil ellerde harcanmadığı için bu görüntüler gittikçe çoğalıyor.
 Ak Parti Genel Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2002 yılında seçim sürecinde söylediği şu sözler aklımıza geliyor: “Benim vatandaşım çöpten rızık topluyorsa, pazarlardan atık topluyorsa, meydanlar 'açız' diye bağırıyorsa, ev kirasını elektriği suyu ödeyemiyorsa, %25'i açlık sınırının %50'si yoksulluk sınırının altındaysa ülkeyi bu hale mevcut hükümet getirmiştir.” Yüzdelik oranlar şu anda kat kat fazla o zamana oranla.. Çok daha kötü durumdayız..Elektrik, doğalgaz faturaları ortada. Son 5 yılda on kattan fazla artış var. 5 yıl önce 300 TL fatura ödeyenler şimdi 3 bin TL ödüyor. 5 yıl önce ortalama bir aracın deposu 160-170 TL’ye dolarken şu anda 700-800 TL’ye doluyor. Bunlar normal şeyler değil… 5 sene önce simit 50 kuruş iken şu anda 2-3 TL.. Yazıktır günahtır..
 
Milletin ekonomik düzeyi Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesine geriledi. Alım gücüne baktığınızda savaş dönemlerinden dahi kötü durumdayız..
 Biz halk için politika yapıyoruz ve öyle de yapmaya devam edeceğiz. Beraber kazanacağız. Halk için halk ile   bölüşeceğiz. Millet kendisiyle gurur duyacak. Ben değil biz varız.”
Murat İnanlı gazetemiz ziyaretinden sonra Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde bir dizi ziyaretler yapmak üzere ayrıldı. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde