22 Temmuz 2024

“GELECEK KUŞAKLARA UMUT OLMALIYIZ”

  • PDF

CHP FATSA İLÇE BAŞKANI MURAT İNANLI: “GELECEK KUŞAKLARA UMUT OLMALIYIZ”

“FATSA BELEDİYESİ’NİN NERESİNDEN TUTSAK ELİMİZDE KALIYOR”

CHP Fatsa ilçe başkanı Murat İnanlı pazartesi günü basın toplantısı yaptı.

Toplantıya basın mensuplarıyla birlikte CHP’li belediye meclis üyeleri Onur Çam ve Serkan Kara ile parti ilçe yöneticileri katıldı. 
Açıklamalarına günümüz koşullarında ekonominin ciddi sorun olduğunu açıklayarak başlayan ve “Fatsa belediyesi’nin neresinden tutsak elimizde kalıyor” diyen İnanlı;  “Benim vatandaşım çöpten rızık topluyorsa, pazarlardan atık topluyorsa, meydanlar 'açız' diye bağırıyorsa, ev kirasını elektriği suyu ödeyemiyorsa, %25'i açlık sınırının %50'si yoksulluk sınırının altındaysa ülkeyi bu hale mevcut hükümet getirmiştir.” Dedi. 
“Bu cümleler bize ait değil. 2002 yılında Erdoğan söyledi ” açıklamasında bulunan Murat İnanlı; “Bu milletin asıl gündemi ekonomidir. Ekmeğidir. Ödeyemediği faturalarıdır. Yetiremediği maaşıdır. Alamadığı benzindir, motorindir. Çocuğuna veremediği harçlıktır. Tenceresinde kaynatamadığı aşıdır.”
Murat İnanlı geniş kapsamlı hazırlandığı basın toplantısında şu görüşlere yer verdi: 
 
ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ, HABERLEŞME FATURALARI, BENZİN FİYATI, ÇARŞI PAZAR FİYATLARI ORTADA
 
Yüzdelik oranlar şu anda kat kat fazla o zamana oranla.. Çok daha kötü durumdayız..Elektrik, doğalgaz faturaları ortada. Son 5 yılda on kattan fazla artış var. 5 yıl önce 300 TL fatura ödeyenler şimdi 3000 TL ödüyor. 5 yıl önce ortalama bir aracın deposu 160-170 TL’ye dolarken şu anda 700-800 TL’ye doluyor. Bunlar normal şeyler değil…5 sene önce simit 50 kurş iken şu anda 3 TL..Yazıktır günahtır..
 
ALIM GÜCÜMÜZ DÜŞTÜ
 
Milletin ekonomik düzeyi Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesine geriledi. Alım gücüne baktığınızda savaş dönemlerinden dahi kötü durumdayız..
Biz Halk için politika yapıyoruz ve öyle de yapmaya devam edeceğiz. Beraber kazanacağız. Halk için halk ile   bölüşeceğiz. Millet kendisiyle gurur duyacak. Ben değil biz varız.
 
BU MİLLETİN ASIL GÜNDEMİ EKONOMİDİR
 
Bu milletin asıl gündemi ekonomidir. Ekmeğidir. Ödeyemediği faturalarıdır. Yetiremediği maaşıdır. Alamadığı benzindir, motorindir. Çocuğuna veremediği harçlıktır. Tenceresinde kaynatamadığı aşıdır.  Evet iktidarın kutuplaştırma politikaları da ciddi bir gündemdir. O kutuplaştırma dili iktidarın seçimlerde değişmesi ile ortadan kalkacaktır. Biliyoruz öyle olacak. Milletimize güveniyoruz. Korkmadan yılmadan doğruları söylemeye devam edeceğiz.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanlığı olarak her zaman her yerde gücümüzün yettiğince ihtiyaç sahiplerine ulaşıp onlara destek vermeye çalışıyoruz. 
 
KAYNAKLAR EHİL ELLERDE KULLANILMALI
 
Ekonomik kriz o kadar derinleşmiş ki, o kadar ağır hale gelmiş ki hiç kimse ne yapacağını bilmiyor. Herkes çaresiz. Türkiye güçlü bir ülke ancak hep söylediğimiz gibi kaynaklar doğru yerlerde ehil ellerde harcanmadığı için bu görüntüler gittikçe çoğalıyor.
Bu ülkede Vatanseverler, Cumhuriyet ruhu yaşadıkça, Türkiye Cumhuriyeti Devleti var oldukça Vatan bölünmez, Bayrak inmez. Ezanlar da susmaz. Hiç merak etmeyin. Asıl sorun Ekonomi. Asıl konuya ve soruna odaklanmalıyız. Milyonlarca insanın asıl sorunu ekonomi.
 
FATSA’DA 15 BİN CİVARI İNSAN YARDIMA MUHTAÇ
 
Milyonlarca insan devlet yardımlarına, belediye yardımlarına muhtaç halde. Fatsa’da 15 bin civarı insanın sosyal yardımlaşmada dosyası var. İhtiyaç sahibi muhtaçların sayısı bunun belki de iki katı. 
 
FATSA BELEDİYESİ’NİN NERESİNDEN TUTSAK ELİMİZDE KALIYOR
 
Fatsa’da yerel siyasetten bahsedelim Ancak hangi siyasetten bahsedeceğiz ki? Borç batağındaki belediyeden mi? Yeniden borçlanarak pervasızca, danışılmadan Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan yatırım vari siyasi rant malzemelerinden mi? Bölge iktidar milletvekillerinin 6 ayda bir Fatsa’ya gelip bir kaç ziyaret yapıp, bir proje açıklayıp sonunun gelmemesinden mi? Fatsa’nın bir türlü bitirilemeyen, meydan, alt yapı ve yol çalışmalarından mı? Hiç bitmeyen otopark ve trafik probleminden mi? 
Cumhuriyet meydanının altında senelerdir açılamayan otoparktan mı bahsedelim? Pazar yerinden mi? Galericiler Sitesinden mi? Altın Madeninden mi? Çevreyolundan mı? 
OSB’nin sorunlarından mı?
Başıboş sokak hayvanlarından mı?
Her gün yaşanan trafik kazalarından mı?
Her mahallede gördüğümüz yol problemlerinden mi?
İmar problerinden mi?
Doğrudan alım yöntemleriyle hizmet ve mal alımlarından mı bahsedeceğiz?
Kent konseyinden mi?
Dere yataklarına neler olduğundan mı?
Çerkezler tepesinden mi?
Şehiriçi trafiğinin halinden mi?
Engelli vatandaşlarımızın görmezden gelinmesinden mi?
Sahil Caddesinin trafiğinin halinden mi?
Fatsa Belediyesi’nin sürekli artan borcundan mı?
Demas kavşağında yapılan işin amacından, boyutundan, maliyetinden mi?
Oski ile ilgili Yedaş ile ilgili sorunların ne zaman, nasıl çözüleceğinden mi?
Kentsel dönüşüme ne olduğundan mı?
Belediye mülklerinin borçlara karşılık devirlerinden ve akibetlerinden mi?
OSKİ Genel Müdürlüğü’nün Fatsa’ya taşınması Fatsa’ya gerçek katkısından mı?
Evkaf Mahallesi eski çöplük alanının ne olacağından mı?
Geçmiş dönemlerle ilgili usulsüzlüklerle ilgili kamuoyu vicdanının hala rahatlamamasından mı?
 
TASARRUF EDEREK BÜYÜYORMUYUZ GERÇEKTEN?
 
Tasarruf ederek büyüyoruz yalanından mı bahsedelim? Madem tasarruf ediyoruz, 50 Milyon TL’den fazla borçlanma yetkisi neden alındı? Belediye mülkleri borçlara karşılık neden veriliyor? 
Mesela hala daha Fatsa Belediyesi’nin gerçek borcunu hala neden kimsenin bilmediğinden mi bahsedelim?
Ve belki de sayamadığımız bir sürü problemden mi?
 
FATSA VE FATSALI EN İYİSİNE LAYIK
 
Senelerdir aynı hatayı yapıyoruz. Günü kurtarma peşindeyiz. Alt yapı okuşturmadan, kısa, orta, uzun vadeli hiçbir plan yapmadan şehir kurmaya yönetmeye çalışıyoruz. Olmaz. Önce alt yapıyı okuşturmak gerekiyor. İhtiyaçlara bakmak gerekiyor. Planlı, projeli olmak gerekiyor. Müthiş bir alan var Fatsa’da. Fatsa’mın vitrini olabilecek bir alan. Milletin yararına olmazsa olmaz. Öyle adını millet bahçesi koymakla da olmaz. Bakanlık mı, Valilik mi, Büyükşehir mi, Kaymakamlık mı, Fatsa Belediyesi mi, yetki her kimdeyse millete danışmadan bu kararı almamalı, yapmamalı, yapamaz. Hatta Fatsa Belediyesi, Fatsa’lıların adına Fatsa’lılara ait bu alanla ilgili kamuoyu araştırmaları yapmalı ya da onlarca proje hazırlamalı. Gerekirse hazırlatmalı en iyisini bulmak için. Fatsa en iyisine layık. Fatsa’lı en iyisine layık.                       
Yetmedi mi artık bu kalitesizlik, vasatlık? Herşeyimiz kalitesiz, vasat değil mi? Caddelerimizin, sokaklarımızın, asfaltların, kaldırımların, meydanın, Sahil caddesinin, daha kaç yıl oldu trafiğe kapalı sokoklarımızın üretim kalitesi çok mu iyi, çok mu dayanıklı? Allah aşkına bir bakalım sağımıza solumuza. Ne, ne kadar kaliteli veya vasatın üstünde?
Yıllardır  Kent Konseyi diye bas bas bağırıyoruz. Kimse oralı değil.  İdda ediyoruz. Kent konseyi kurulmuş olsaydı, yaratılabilecek sinerji, enerji ve güç ile 1 yapıldı ise Fatsa’da 5 yapılırdı. Yazık oldu. Yazık oluyor. 1 hizmet alıyorsak 5 alırdık. 1 problemimiz çözülüyorsa 5 problemimiz çözülürdü. 
 
MİLLETİN RIZASINI ALMADAN OLMAZ
 
Bu şekilde ben yaptım oldu. Ben buna karar verdim. Siz de buna razı olun.  Ben size bunu layık gördüm demekle olmaz. Millete sorun bakalım ne istiyor. Seçenek koyun milletin önüne. Aslında bu millet sizi bunun için seçti farkında değil misiniz? Milletin adına karar verin diye değil! Yapılacak her büyük projeyi, her büyük yatırımı millete sormadan, onların rızasını almadan yaparsanız olmaz. 
Bu plansızlığın, projesizliğin sonu ne olacak? Salgın yaşanan ve içinde bulunduğumuz bu ekonomik sıkıntı günlerinde tekrar tekrar söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Gemi su alıyor. Görmüyor muyuz? 
 
KARIN DOYURMAK BİLE LÜKS HALİNE GELDİ
 
Harcamalara para yetişmiyor. Halk mutsuz, ümitsiz, lüksü bir yana bırakın gündelik ihtiyaçlarını ertelemiş hatta onları bile gideremiyor. Sürekli borçlanıyor vatandaş. Eskiden rahatça yapabildiği şeyleri artık yapamıyor. Marketten çıktığında fişe bakıp hayret ediyor. İşsizlik tarihi rekorunda. Karnını doyurmak bile lüks haline geldi. 
Sadece 3 yıl öncesine göre temel gıda fiyatlarında et-süt ürünleri-tahıl grubu-yağ grupları gibi ürünlerde yüzde 100-200-300’lere yaklaşan bir artış var. Bu sadece gıda ürünleri.
Elektronik-mobilya-konut-otomotiv-ulaşım sektörlerinde bu oranları aşan artışlar olduğunu görüyoruz. 3 yıldan bahsediyoruz. Normal bir ülkede bu enflasyon oranına 20 yıllık sürede ulaşılmaz bile. Bizde sadece bir iki yıl. 
Kredi vererek halkı susturmaya çalışan ve günü kurtaran hamleler artık fayda vermiyor. Enflasyonu istediğin kadar gizle, rakamlarla oyna sokağa markete alışverişe çıkan herkes her şeyin farkında zaten. 
 
HERKES ELEŞTİRİLEBİLİR, ELEŞTİRİLMELİ DE
 
Herkes eleştirilebilir. Eleştirilmeli de.  İstiyorlar ki bu ülkede hiç kimse iktidarı eleştirmesin; belediyeleri eleştirmesin. İstiyorlar ki her dedikleri olsun; hiç kimseye sormaya, danışmaya gerek olmasın. 
İstiyorlar ki her şeye onlar karar versin.
İstiyorlar ki Millet, demokrasiyi, katılımcı yönetim anlayışının sadece sandıktan sandığa ibaret olduğunu zannetsin ve kabul etsin. İstiyorlar ki herkes biat etsin, herkes itaat etsin...
Bu ülkedeki, bu vatan topraklarındaki her birey, istisnasız her birey ve her kurum yaptıklarından sorumludur. Denetlenmelidir. Denetlenmeye de açık olmalıdır. Kamu görevi yürütenler şeffaf olmalıdır. 
 
İKTİDAR RAHATSIZ. OLSUNLAR DA
 
Ülke ne hale geldi? Fatsa ne hale geldi? Farkındasınız değil mi?
 
18 yaşında bir genç ekonomi düşünmekten, siyaset düşünmekten, gelecek kaygısı yaşamaktan bıktı, özgürlük istemekten yoruldu. Hayatlarının her geçen gün daha da karartıldığını düşünüyor. Hiç kusura bakmayın! İktidarı biraz rahatsız ediyoruz. Ama yeter. Bıktı bu millet bıktı. Artık yeter.
Biz bunları konuşuyoruz. Konuşmaya da devam edeceğiz. Hiç durmadan. Yılmadan. Korkmadan. Peki İktidar ne yapıyor? Ne yapacak? Ortağı ne yapıyor? Ne yapacak?
 
GELECEK KUŞAKLARA UMUT OLMALIYIZ
 
Düzelecek. Her şey, hepsi düzelecek. Halk sayesinde düzelecek. Geleceğe umutla bakmalıyız, gençlere ve gelecek kuşaklara umut olmak zorundayız. 
Toplumun birçok kesiminde, bu iktidarın artan baskısından, hayat şartlarının da zorlaşmasından dolayı, oluşan sabırsızlığı ve ruh halini çok iyi anlıyoruz. Ama bu süreci kararlılık, sağlam duruş, akıllı strateji ve soğuk kanlılık ile yürütüp, Ak Parti iktidarının toplumun her kesimine yaşattığı bu sıkıntılı ve zorlu süreç, ilk seçimde iktidar değişikliği ile bitecektir; milletimiz rahatlayacaktır…..

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde