22 Temmuz 2024

HİSARCIKLIOĞLU FATSA TİCARET ODASI VE TİCARET BORSASI ÜYELERİYLE BULUŞTU

  • PDF

FATSA’YA TEKNİK LİSE SÖZÜ VERDİ

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ordu ilini ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu programı kapsamında 11 Şubat 2022 günü Fatsa'yı da ziyaret etti.

İlk olarak Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyarette bulunan Hisarcıklıoğlu burada halk Eğitim merkezi öğrencileri tarafından düzenlenen halk oyunları ekibinin gösterisiyle karşılandı. Gösterinin ardından Oda hizmet binasını gezen Hisarcıklıoğlu Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleriyle birlikte bir istişare toplantısı düzenledi.
Toplantıda Oda Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Karataş'ın hem Oda nezdinde hem TOBB'da başarıyla sürdürdüğü çalışmalarına vurgu yapan Hisarcıklıoğlu teşekkürlerini iletti. Özellikle yeni hizmet binasını ilk kez gördüğünü vurgulayan Hisarcıklıoğlu "Böyle bir hizmet binasının ilçeye kazandırılması önemli bir vizyon gerektiriyor, bu vizyonun da Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'nda var olduğunu memnuniyetle gördük" dedi.
Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde düzenlenen istihdam garantili meslek edindirme kursunun atölyesini de ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, burada yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek Başkan Karataş'tan kurs hakkında bilgiler aldı.
Ziyaretin ardından Yalçın Otel'de düzenlenen yemekli "oda-Borsa Müşterek toplantısına katılan Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada güncel ekonomik duruma vurgu yaptı.
Konuşmasının devamında Hisarcıklıoğlu, "Ekonomide ülke olarak sıkıntılarımız var. Bir ülkenin ekonomisinde hiç sıkıntı olmama şansı yoktur. Aynı durum iş hayatında devamlı oluyor. Ordu ziyaretlerimizde sıkıntılarını ilimizin ilgili başkanları bizlere bildirdiler. Bizler de bu sorunu Ankara’da sizin adınıza çözmek için elimizden geleni yapacağız. Her türlü sıkıntıyı aşacak iradeye ve imkana ülke olarak sahibiz. Geçmişte Türk özel sektörü olarak bu gösterdik. Bizim devletimizden tek isteğimiz dünyadaki rakiplerimizle eşit şartlarda ringe çıkarsınlar. Biz gerisini bir türlü hallederiz. Geçmişte bunu nasıl yaptıysak yarında bunu yaparız. Rakibimiz hangi şartlarla üretiyorsa biz de aynı oranda imkan verilirse Türk insanı gerekeni yapar. Hepinizden ricam, birbirinizi ötekileştirmeyin” dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında 154 ilçeye 154 okul yaptırılacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu bu okullardan birinin de Fatsa İlçesine yapılacağının müjdesini toplantıya katılanlarla paylaştı.
 
Toplantıda konuşma yapan Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş ise, Oda faaliyetleri ile ilgili detaylı bilgiler aktararak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da TOBB ile yakın temas halinde çalışarak Üyelerin sıkıntılarını karar alıcılara iletmek üzere düzenli olarak ulaştırmaya devam edeceklerini vurguladı.
Toplantının sonunda 3 ana kategoride belirli düzeyde başarılar sağlayan üyelere plaketler takdim edildi. Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden istihdama en çok katkı sağlayan 10 üyeye, kendi markası ile başarılı çalışmalar icra eden 15 üyeye ve uzun yıllardır istikrarla ticari faaliyetlerini sürdüren 5 üyeye plaketler takdim edildi.
Program sonunda Hisarcıklıoğlu'nun devam eden gezisine iştirak etmeden önce bir açıklama yapan FATSO Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Karataş, "Değerli Başkanımıza bölge halkımız adına hem paylaştığı müjde için hem de bizlere ayırdığı zaman için teşekkürlerimi sunuyorum. İş dünyası için hem ulusal hem ulusalar arası arenada önemli bir değer teşkil eden Başkanımızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Bugün yoğun katılım gösteren tüm  üyelerimize ve misafirlerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde