11 Mayıs 2024

FATSADA“FINDIKTA SÖMÜRÜYE SON!” MİTİNGİ YAPILDI

  • PDF

MİTİNGTE MEHMET GÜMÜŞ, ALİ ASKER, FUAT SAKA SAHNE ALDILAR

Fındık Mitinginde üretici Fındık Taban Fiyatının en az 70 lira olmasını yüksek sesle talep etti. Mitinge fındık üreticileri, Türkiye Değişim Partisi İlçe Başkanı Hasan Orta ve yöneticileri, Atatürk Düşünce Derneği Fatsa Şube Başkanı Av. Nur Hilal Gündüz ve dernek üyeleri, CHP il ve ilçe yöneticileri, CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, CHP İl Başkanı Atilla Şahin, ADB İl Başkanı Haluk Türkmen, köylü halkı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Altılı Masada yer alan Sadet Partisi ve yönetimi mitinge katılmadı.
Mitingde ilk konuşmayı SOL Parti PM Üyesi Pelin Bektaş yaptı. Bektaş şunları söyledi:
 
“Birileri sürekli konuşuyor. Biz sürekli birilerin yalanlarını, palavralarını dinliyoruz. Onlara inat bu meydanda toplanıyoruz. Fındığımızı para etmez hale getiriyorlar. Bizi fındıkla yaşayamaz hale getiriyorlar. Gübresine, mazotuna ve patozuna zam üstüne zam yapıyorlar. Bugün bir kilo fındıkla ne pazarda ne markette bir torba dolduramıyoruz. Biz kuşluk vakti kalkıp, fındık için ter döken, alın teri için çalışanlarız. İşgalci şirketler ve onlara yasalarla yardım eden işbirlikçiler. Soyguncular saray oturanları, çocuklarımızın geleceğini çalıyorlar bize yeme içme okuma diyorlar. Onlar fındığa ekmeğe canımıza düşmanlar. Altın diye diye nefese toprağa hayata umuda düşman oldular. Biz emeğimizin ürettiğimizin fındığımızın değerini de kıymetini de biliyoruz. Hakkımıza sahip çıkmak için yan yanayız."dedi.
SOL Parti'nin ekonomik kriz, fındık tekelleri, taşocakları ve madenlere karşı düzenlediği Miting alanına yüzlerce kişi ellerinde "Fındık bizim canımız" yazılı pankartlarla akın etti. Vatandaşlar, "70 Lira Hakkımız Söke Söke Alırız!", “Fındık bizim canımız 70 lira hakkımız!" Pankartlarla tezahürat ettiler. Mitingde söz alan fındık üreticileri konuşma yaparak, "Bizim geleceğimiz fındıktır. Biz nasıl geçinelim fındık olmadan. Söke söke alacağız hakkımızı" dediler.
Mitingde son olarak, Ali Asker, Mehmet Gümüş ve Fuat Saka sahne aldı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde