15 Mayıs 2024

Mustafa Hamarat: “Hedefimiz 20’de 20”

  • PDF

hama6-8-2013“Başarılı Belediye Başkanlarının Adaylıkları Erken Açıklanacak”

Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat; meclisin tatil olması nedeniyle şeçim bölgesinde partililerle buluşuyor.

Basın kuruluşlarınıda ziyaret eden Mustafa Hamarat gazetemizi ziyaretinde yaptığı açıklamada: ‘’ Başarılı olan Belediye Başkanları yoluna devam edecek ve adaylıkları erken açıklanacak’’ dedi.

Mustafa Hamarat görev verildiğinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına da talip olduğunu vurguladı.

Hamarat: ‘’ Bilindiği üzere meclisimiz yoğun bir çalışma sergiliyor. Gece geç saatlere kadar yasama çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu bağlamda toplumumuzun beklediği birçok yasal düzenlemeleri çıkarmak için çaba sarfediyoruz. Muhtarlarımızın yıllardır beklediği ücret düzenlemeleri vardı. Önemli olan bireylerin menfaatidir. Zaten bunun üzerine siyasetimizi yapıyoruz. Malumunuz Türkiyede kimsenin istemediği ancak darbelere dayanak sağlayan TSK iç hizmet kanununun 35. Maddesinde de düzenlemeler yaptık. Bunlar Türkiyenin devlet ve millet arasında ki ilişkilerinin düzeltilmesi anlamınada geliyor. Zaten siyasettende beklenen; meydana gelen aksaklıkların toplumun menfaati çerçevesinde düzenlenmesini sağlanmasıdır. Demokratik bir zeminde siyaset yaparken seçim bölgenizden ilişkinizi koparmamanız gerekiyor. Toplumla ilişki kurmak ve beklentilerini algılamak siyasetçinin temel görevidir. Çünkü yasama çalışmalarında toplum beklentileri doğrultusunda yasalar çıkartılmaktadır. Ben uzun yıllardır tatilimi ilimde geçiriyorum. Önceki yıllarda Ünyede, geçen yıl Fatsa’da bu yılda Ordu merkezde çocuklarımla birlikte tatil yapıyorum. Bu tatil beni aynı zamanda halkımlada buluşturuyor. Hem vatandaşlarımız hem ben bu durumdan çok memnunuz. Yarı tatil yarı çalışma ortamı buluyoruz’’ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Hamarat: ‘’Yerel seçimler yaklaştı. Toplumumuz Ordu’da Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak diye merakla bekliyor. Resmi aday adaylığı için benimde dahil olmak üzere kimsenin müraacatı yok. Bu resmi olmayan aday adayları içerisinde benimde ismim konuşuluyor. Ancak bu kamaoyunun tartıştığı bir konu. Parti teşkilatlarımız ve genel merkezimiz bu konuları gündemine alıp karar aşamasına gelecektir. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Günü geldiğinde partimiz en uygun adayla yola çıkacaktır.

19 ilçe ve bir büyükşehir olmak üzere 20 seçim bölgesinde seçimlere gireceğiz. Ben zaten Milletvekili sıfatıyla orduya hizmet etmekteyim. Tabiki Büyükşehirin kazanımlarını vatandaşlarımıza anlatıyorum. Bu süreçte de benim aday adayı olduğumun konuşulmasıda şahsımı mutlu ediyor. Zaten biz Ak Parti olarak Büyükşehirin bizim projemiz olduğunu anlatıyor ve vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Hatta siyaset bilindiği gibi muhalefetle yapıyor. Büyükşehirle ilgili muhalefet olumsuz tespitlerde bulundu ancak zaman zaman destekte oldular. Zaten bizim politikamız halkı kandırarak değil bilinçlendirerek siyaset yapma temeline dayanır. O yüzden toplum menfaatine uygun politika yapıyoruz. Bunuda toplumumuz anladığı için bize destek veriyor.

Yerel seçim takvimi yüksek seçim kurulu tarafından belirlenecek ancak bu süreçte başarılı olan Belediye Başkanlarımızın yola devam edeceğini ve adaylıklarının erken açıklanacağını söyleyebilirim” açıklamasında bulundu.

Fatsa belediyesi çalışmalarını ve Fatsa Belediye Başkanının adaylığı konusunda ki sorumuza ’’ Fatsa Belediyesinin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Sayın Başkanla 2 dönemdir birlikte çalışıyoruz. Yaptığı hizmetleri başarılı buluyoruz ama halk ne görüyor bunu anketler sonucu öğreneceğiz. Gerçi Ak Parti belediyeciliği anlamında baktığımızda zaten mevcut arkadaşlarımızı başarılı buluyoruz. Ama bunlarında dereceleri var. Başbakanımızında önemsediği şekliyle hizmetiniz iyi olacak ancak halkla ilişkilerinizinde iyi olması gerekir. Sadece güzel hizmetler yapmak yeterli olmaz. Halkla sosyal ilişkileri sağlam olacak kişiliklerde önemlidir. Hizmeti iyi olanın nezaketide iyi olursa yoluna devam edecektir. Mevcut belediyelerimizden biz zaten memnunuz. Mesela bizim 2011 seçimleri öncesinde 6’da 6 projemiz vardı. Yerel seçimlerde de 20’de 20 projesiyle yola cıkacağız. İnşallah 19 ilçe belediyesi ve 1 Büyükşehir belediyesini kazanarak 20’de 20 yapacağız. Yeni bir belediyecilik anlayışı ve büyükşehir uygulamasıyla ilimize çok seyler katacağız. Eğer kazanırsak daha iyi bir takımla Büyükşehir Belediyesini yönetip Ordu’muza hizmet edeceğiz’’ yanıtını verdi.hamat6-8-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde