29 Mart 2024

FINDIK KAPSÜLÜ ÖĞÜTME MAKİNESİ ÜRETİCİNİN HİZMETİNDE

  • PDF

FINDIK KAPSÜLÜNDEN YEM ELDE ETMEK İÇİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ÜRETİLEN FINDIK KAPSÜLÜ ÖĞÜTME MAKİNESİ, ÜRETİCİLERİN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA AYAĞINA GİDİYOR. FINDIK KAPSÜLLERİ YEME DÖNÜŞÜRKEN, ÜRETİCİLER DE MALİYETTEN TASARRUF SAĞLIYOR.

 

Türkiye’nin en fazla fındık üreten ili Ordu’da fındığın kapsülü de üretim zincirine dahil edildi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in “Kendi kendine yeten bir Ordu” sloganı doğrultusunda hayata geçirilen çalışmalar üreticilerin yüzünü güldürürken il ekonomisine de katkı sunuyor.

Başkan Güler’in talimatıyla maliyetlerin yüzde 70’ini oluşturan kaba yem konusunda harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, ham protein ve enerji değeri birçok samandan daha yüksek olan fındık kapsülünden hayvan yemi, ardından ise fındık kapsülünden yem elde etmek için makine üretti.
ORYAZ şirketi tarafından fındığın kapsülünü verimli alanlarda değerlendirmek ve ekonomiye kazandırmak için üretilen makine şimdi ise üreticilerin kullanımına sunuluyor.
 
YEM ÜRETİM MAKİNASI ÜRETİCİLERİN KULLANIMINA SUNULUYOR
 
Ziyan edilen fındık kapsülünü yeme dönüştüreceği gibi üreticilerin yem konusunda maliyetini de düşürecek olan çalışma kapsamında üretilen makine, gelen talep doğrultusunda ücretsiz olarak üreticilerin ayağına götürülmeye başlandı. Ordu’nun Gölköy ilçesinde hayvancılık yapan Yiğit Yürür, bu hizmet için Başkan Güler’e teşekkür etti.
 
Yürür sözlerine şöyle devam etti:
 
“Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen fındık kapsülünden hayvan yemi üretim makinasından haberdar olduktan sonra fındık kapsüllerini yeme çevirmek adına Tarım Dairesi Başkanlığına talep ilettim. Onlar da bize yardımcı oldular ve fındık kapsüllerimizi hayvanlarımıza yem olarak vereceğiz. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu hizmet için çok teşekkür ediyorum. Umarım bu çalışma il ekonomisine katkı sunar ve ziyan olan fındık kapsüllerimiz geri dönüşüm olmuş olur. Burada önemli olan nokta fındık kapsülünün tam kuru ve temiz olması. Bu durumda olan fındık kapsüllerini Belediyeye başvuru yaparak yeme çevirebilirsiniz.”
 
BAŞVURULAR TARIM VE HAYVANCILIK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA YAPILACAK
 
Diğer kaba yemlerle karıştırılarak hayvanlara verilecek olan fındık kapsülünden hayvan yemi elde etmek isteyen üreticilerin Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığına başvuru yapması gerekiyor. Yem haline dönüştürülecek olan fındık kapsüllerinin kuru olması ise büyük önem arz ediyor.
 
Öte yandan fındık kapsüllerinin yeme dönüştürülmesi halinde Ordu ekonomisine ilk aşamada 150 milyon lira katkı sağlanması bekleniyor.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde