18 Nisan 2024

FATSA BELEDİYESİ İL TİPİ GENÇLİK MERKEZİ’NİN TEMEL KAZI ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI.

  • PDF

GENÇLİK MERKEZİ BÖLGEYE VE ÇEVRE İLÇELERE HİTAP EDECEK

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Yunus Emre Köprüsü mevkiinde 5 dönümlük alanda yapımına başlanan İl tipi Gençlik Merkezi temel kazı çalışmalarını yerinde inceledi.
 
28 milyon TL bedelle ihale edilerek yapımına başlanan İl tipi Gençlik Merkezi 7 derslik, 1 sinema salonu 1 konferans salonundan oluşan oluşacak.
 
Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek, Gençlik Merkezi Müdürü Beraat Şahin, Belediye teknik ekipleri ve yüklenici firma yetkilisi ile alanda inceleme yaptıktan sonra açıklamadalarda bulunan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, tam donanımlı hizmete girecek olan Gençlik Merkezinin gençlerin doyasıya zaman geçirebileceği, birçok gençlik faaliyetlerinin yapılacağı bir merkez olacağını söyledi.
 
“İL TİPİ GENÇLİK MERKEZİ MEVCUT GENÇLİK MERKEZİNİN YETERSİZLİĞİNİ ORTADAN KALDIRACAK”
 
Fatsa Gençlik Merkezi Müdürü Beraat Şahin, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız gençlerin hem sportif anlamda hem de ilgi ve yeteneklerini geliştirme amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında değişik bölgelerinde 400'e yakın Gençlik Merkezi Müdürlüğü açmış bulunmakta. Gençler, bu alanlarda ilgi ve kabiliyetleri çerçevesinde kendilerini geliştirmektedir. 2022 yılı içerisinde de Gençlik ve Spor Bakanlığımız Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Fatsa Belediyemizin bünyesinde hem spor tesisleri hem de gençlik alanları konusunda belediyemize destek vermiştir. Fatsa Belediyemiz de burada il tipi bir Gençlik Merkezi yaparak şu anda mevcut olan Gençlik Merkezinin yetersizliğini ortadan kaldıracaktır. Şu anda yapılacak Gençlik Merkezimiz Fatsa ve çevre ilçelerdeki bütün gençlere hitap ederek bölgemizdeki eksikliği de giderecektir. En yakın zamanda İl tipi Gençlik Merkezimizin faaliyete geçmesini umuyoruz. Fatsa Belediyemize de bu anlamda teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
“YENİ GENÇLİK MERKEZİMİZİ MART AYI SONUNA KADAR GENÇLERİMİZİN HİZMETİNE SUNACAĞIZ”
 
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na yapımına başlanan İl tipi Gençlik Merkezi ve daha önceden başlayıp biten spor yatırımları ile ilgili teşekkür eden Fatsa Belediye İbrahim Etem Kibar, Bakanımızın ilimizi teşriflerinde kendisine Fatsa'mızdaki genç sayısını, öğrenci sayısını ve Fatsa'nın büyüme hızından bahsetmiştik. Bakanımız bu büyüme hızındaki bu şehre sadece İl Merkezlerine yapılan bir Gençlik Merkezi yakışır diyerek  sözünü vermişti. Onunla birlikte çok kısa süre içerisinde protokol imzasına çağırıldık. Toplamda 28 milyon TL bedelle geçen ay itibariyle ihale ettiğimiz Fatsa'mızdaki Gençlik Merkezinin bugün temel kazasını yapmak üzere yüklenici firma işine başladı. İnşallah yıl sonuna kadar dış cephesini, sonrasında da Mart ayı sonuna kadar gençlerimizin hizmetine sunacağız.” diye konuştu.
 
“GENÇLİK MERKEZİMİZİN ÇEVRESİ DE GÜZEL OLACAK”
 
Gençlik Merkezi’nin  7 derslik, bir adet kütüphane, bir konferans salonu olarak  tam donanımlı bu tesis olacağını ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Gençlik merkezimiz inşallah gençlerimizin doyasıya zaman geçirebileceği birçok gençlik faaliyetlerine de ev sahibi yapacak.  5 dönümlük bu alan üzerine kurulacak olan bu gençlik merkezimizde çevresinde birbirinden güzel alanlar hayal ediyoruz. İlave olarak spor alanları yaşam alanları bir tane de şark köşesini projeye ek olarak hayal ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne 6 tane halı saha, 8 tane basketbol voleybol sahası, bir tane kapalı yüzme havuzu, bir tane il merkezlerinde bulunan Gençlik Merkezi, 3 tane tenis kortu, bir tane de 500 seyirci kapasiteli sentetik çim sahanın temellerini attık. İnşallah bu saymış olduğum tüm hizmetleri Mart ayı sonuna kadar gençlerimizin, çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde