29 Mart 2024

SABAH GAZETESİ YAZARLARI ORDU’DA BULUŞTU

  • PDF

SABAH’TAN ORDU ÇIKARMASI

Türkiye’nin önde gelen basın kuruluşlarından Sabah Gazetesi’nin köşe yazarları Ordu’da bir araya geldi. Ordu’yu gezen ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarını yerinde gören gazeteciler ortak düşünce olarak Ordu’nun muhteşem bir yer olduğu ve sınıf atladığı vurgusunu yaptı.

 
Sabah Gazetesi’nin köşe yazarları ve idarecileri Ordu’da buluştu. Gazeteciler, Ordu programları kapsamında ilk olarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret etti. Ziyarette Başkan Güler, gazetecilere Ordu’yu ve Ordu için hayata geçirdikleri yatırımları anlattı.
Gazeteciler bu ziyaretin ardından Ordu’nun tarihi ve turistik mekânlarının yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yatırımları gezdi. Gazetecilerin bu gezi programının büyük bir bölümüne Başkan Güler’de eşlik etti. Program kapsamında Ordu’da bulunan köşe yazarları inceleme ve geziler sonrası açıklamalarda bulundu.
 
SABAH GAZETESİ YAZARI YAVUZ DONAT: “HİLMİ BEY’İN BAŞKANLIĞINDA ORDU SINIF ATLAMIŞ”
 
Ordu izlenimlerini paylaşan Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, Ordu’nun sınıf atladığını söyledi. Ordu’yu oksijenin yurdu olarak nitelendiren Donat, “Ordu oksijenin yurdu. Her sene bir iki defa geldiğim bir yer. Şu anda iyi bir yönetime sahip. Hilmi Bey’in başkanlığında Ordu sınıf atlamış. Ordu Süper Lig’e çıkmış. Bunun kıymetini herkes bilmeli. Ordu bir dünya şehri. Her gelişimde daha değişmiş ve daha güzelleşmiş buluyorum. Gurur duymamak mümkün değil. ABD’de böyle bir şehir olsa, buraya biletle girilir. Fevkalade memnunum” dedi.
 
SABAH GAZETESİ YAZARI MAHMUT ÖVÜR: “ORDU’DA ÇOK BÜYÜK BİR DEĞİŞİM GÖRDÜM”
 
Ordu’da büyük bir değişim gördüğünü dile getiren Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, Hilmi Güler’in Ordu’yu yukarı çektiğine dikkat çekti. Çok önemli çalışmaların olduğunu da aktaran Övür, “Ordu sürekli gelip gittiğim bir şehir. Ama son dönemde gelmediğim için bu gelişimde çok büyük bir değişim gördüm. Kendine gelmiş. Eski Bakan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in burada belediye başkanı olması bence şehrin niteliğini, kimliğini bir kademe yukarı çekmiş. Çok anlamlı bir değişim, bir hazırlık ve çalışma var. Ordu’da çok ciddi bir değişim görmek çok hoşuma gitti, çok etkilendim” diye konuştu.
 
SABAH GAZETESİ YAZARI VE SPOR YOURMCUSU LEVENT TÜZEMEN: “SAYIN BAKANIMIZIN ORDU’YU 100’DE 100 DEĞİŞTİRDİĞİNİ GÖRÜYORUZ”
 
‘Hilmi Bey’in belediye başkanı olmasından sonra Ordu çağ atlamış’ diyen Sabah Gazetesi Yazarı ve Spor Yorumcusu Levent Tüzemen, “Ordu’daki değişimi en yakın takip edenlerden biriyim. En son 2018’de gelmiştim. Sayın Bakanımızın Ordu’yu 100’de 100 değiştirdiğini görüyoruz. Birinin gözünü kapatıp buraya getirseniz her halde kendisini İsviçre’ye geldi zanneder. Bu kadar güzel bir şehir olamaz. Hacmi bu kadar ufak ama zenginlikleri çok müthiş. Dereleri, yaylaları ile yaşanacak bir şehir Ordu. Ordu Karadeniz’in içinde mücevher gibi parlıyor. Özellikle yapılan tünellerle Mersin’e buradan 6 saatte gitmek çok büyük bir iş. Yatırımlar çok fazla yapılmış. Özellikle Hilmi Bey’in belediye başkanı olmasından sonra Ordu çağ atlamış. Müthiş bir değişim var. Bu güzellikleri biz gördük, bence Türkiye’deki herkesin de bunu görmesi gerekir. Havalimanı var Ordu’ya ulaşmanız çok kolay. Bu güzellikleri insanlar kaçırmasınlar” şeklinde konuştu.
 
SABAH GAZETESİ YAZARI VE SPOR YORUMCUSU GÜRCAN BİLGİÇ: “ORDU’DA ÇOK MUTLU OLURSUNUZ”
 
Ordu’ya ilk kez geldiğini ve çok sevdiğini belirten Sabah Gazetesi Yazarı ve Spor Yorumcusu Gürcan Bilgiç ise Ordu’da çok mutlu olunabileceği vurgusunda bulundu. Sörf sporunun çok ilgisini çektiğini dile getiren Bilgiç, “Ordu’ya ilk defa geldim. İnsanlarını çok sevdim. Sohbet, sıcaklık, samimiyet her şey var. Burada çok mutlu olursunuz. Hilmi Bey şehrin ekonomisi için düşünüyor, üretiyor, iyi bir ekibi var. Ordu’da 13 tane koy olduğunu söylediler, sörf yapmaya uygun. Sörf yurt dışına tanıtım için çok ideal bir seçenek. Sörf ile birlikte yelkencilik, yüzme branşları da eklenir” ifadelerini kullandı.
 
SABAH GAZETESİ EKONOMİ YAZARI METİN CAN: “ORDU KENDİ POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARMAYA BAŞLAMIŞ”
 
Sabah Gazetesi’nin ekonomi yazarlarından Metin Can ise Ordu’nun kabuğunu kırmaya başladığını gözlemlediklerini kaydetti. Ordu’nun kendi potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla büyük bir hacim oluşturduğunun altını çizen Metin Can, “Ordu’ya 5-6 yıl öncede gelmiştim. Burada Trabzon ile Samsun arasında sıkışmış ekonomi vardı, onu kırmış olarak gözüküyor. Özellikle havalimanın etkisiyle turizminde de canlılık yaşanıyor. Ordu kendi potansiyelini ortaya çıkarmak için daha büyük bir hacim oluşturmuş. Öyle gözüküyor ki 2-3 yıl sonra Ordu’dan daha farklı büyük bir haberler alacağız gibi görünüyor. Özellikle biz burada hiç fındık konuşmadık. Bakan bey, ’fındık zaten bizim üzerine daha ne koyabiliriz’ diye söylüyor ve 2-3 yıldır bunun üzerine çalışılmış. Vizyonel işler yapıldığı hemen yansıyor. Bu durum şehre de yansımış, normal ekonomik hayata da yansımış. Tarım projeleri çok önemli, girişimcileri teşvik edici birçok çalışma yapılmış” açıklamasında bulundu.
 
İDİL ÇİMRİN: “DR. MEHMET HİLMİ GÜLER, ORDU İÇİN BİR ŞANS”
 
Ordu’yu ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarını değerlendiren Sabah Gazetesi Yazarı İdil Çimrin, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu için bir şans olduğunu vurguladı.
Ordu’da çok önemli bir imaj değişikliği yaşandığına dikkat çeken İdil Çimrin, şunları kaydetti:
 
“Ordu’yu daha evvelde ziyaret etmiştim. Daha evvelki ziyaretimde de çok beğenmiştim doğasına hayran kalmıştım. Fakat bu seferki ziyaretim de Ordu’yu inanılmaz bir imaj değişikliği içinde buldum. Evet güzeldi ama şimdi çok daha güzel. Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının büyük bir şans. Ordu gerçekten çok önemli bir vizyon kazanmış. Ordu’nun yöresel lezzetleri ile gastronomi turizmine çok müsait bir yer. İnsanlar bunların hepsini bir arada yapmak amacıyla Ordu’ya gelecektir.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde