25 Nisan 2024

SOSYAL HiZMETLERDEN KORUYUCU AiLE OLUN ÇAĞRISI

  • PDF
FATSA SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRÜ MEHMET EKİCİ: “KORUYUCU AİLE’DE FATSA'NIN BİR FARKINDALIK YARATMASINDAN YANAYIZ”
 
Fatsa Sosyal Hizmetler Müdürlüğü organizesinde Fatsa Belediyesi personellerine yönelik Koruyucu Ailenin önemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Berat Karabulut tarafından gerçekleşen sunuda belediye personelleri koruyucu aile ilgili bilgilerden hem istifade ettiler hem de merak ettikleri konuları sorarak bilgi aldılar. 
 
“KORUYUCU AİLEYE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”
 
Koruyucu Aile Sunumunun sonunda bir açıklama Fatsa Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Ekici koruyucu aile ilgili sunumlarının devam edeceğini belirterek, “Sunumun yapılmasıyla ilgili İnsan Kaynakları Müdürü Gülçin Zan Yıldırım ve kıymetli Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar’a çok teşekkür ediyoruz. Biz şöyle diyoruz. Sloganımız şu Her çocuğun bir ailesi olmalı. Bizim koruyucu aileye bakış açımız bu. Hiçbir çocuk anayasamızda da İnsan Hakları Çocuk Hakları Sözleşmesi'nde de var, her çocuk aile yanında büyüme hakkına sahiptir diyor Bu yüzden Koruyucu aileye çok önem veriyoruz. Ayrıca şu bizi çok üzüyor. Ordu ilinde en az koruyucu aileye sahip ilçemiz Fatsa. Tabi küçük ilçelerimizi saymıyoruz. Fazla sayıda bir il olarak görüyoruz. 7 tane ilçesi var ama ne yazık ki yedi tane koruyucu ailesi var. Biz bu sayının artmasından yanayız. 
Fatsa'da bunda bir farkındalık yaratmasından yanayız. Fatsa'nın her konuda önder olduğu gibi bunda da önder olmasından yanayız. Bu yüzden koruyucu aile eğitimlerimiz belediyemizle sınırlı kalmayacak. Bunu tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza yaygın hale getirip bunu anlatacağız. Her vatandaşımızın kurum bakımında kalan çocuklarımıza dokunmasını istiyoruz. Bu yüzden herkese koruyucu aile olmaya çağrısı yapıyoruz. Buradan teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
 “ÇOCUKLAR İÇİN EN GÜZEL AİLE MODELİNİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ” 
 
Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Berat Karabulut ise yaptığı açıklamada, “Devletimizin koruma ve bakım altına aldığı çocuklarımız mevcut. Biz devlet olarak çocuklarımıza en iyi şekilde bakım hizmeti vermekle birlikte çocuklar için en güzel aile modeli olan aile modelini hayata geçirmek istiyoruz. Bunu sağlayabilmek için de çocuklarımızın toplumumuzda önemli yer tutmuş çocuk, iyi çocuk yetiştirebilecek ailelerimizle birlikte bu çocukların bakımını onların gönüllülüğü, bizim de desteğimizle yürütmek istiyoruz. Bu kapsamda da koruyucu ailelerimizi hem desteklemekteyiz hem de devlet olarak gerekli denetimleri yapmaktayız. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın her zaman önceliği Her çocuk öncelikle kendi ailesiyle birlikte yaşamalıdır. Bunu sağlamak için de çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitli sosyal yardım programlarına hayata geçirmekteyiz. Bu sosyal yardım programlarının uygulanmasına rağmen ailesiyle birlikte yaşaması mümkün olmayan çocuklarımız olabilmekte. Bu noktada da ailesiyle birlikte yaşaması mümkün olmayan çocuklarımızı da alternatif başka bir ailenin yanında baktırmak ve onu desteklemek tabii ki önceliklerimiz arasında.” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde