16 Nisan 2024

Vali Sonel, Akkuş İlçemizde Çeşitli Programlara Katıldı

  • PDF
Vali Tuncay Sonel başkanlığında her ay yapılan  İl’in genel güvenlik, asayiş ve trafik durumunun değerlendirildiği ‘İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı ile İlçelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, yatırımlarını ve projelerinin değerlendirildiği ‘Kaymakamlar Toplantısı’, Akkuş İlçemizde gerçekleştirildi.
Vali Tuncay Sonel, toplantı öncesi Akkuş ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulunarak açılış programına katıldı.
Akkuş Salman  İlkokulu/Ortaokulu ile Çok Programlı Anadolu Lisesini Ziyaret Etti
Programına ilk olarak Salman İlkokulu/Ortaokulu’nu ziyaret ederek başlayan Vali Sonel, 7 derslik, 15 öğretmen, 300 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatını sürdüren okulu gezerek, öğretmen ve öğrencilerle sohbette bulundu, ”yolunuz, bahtınız açık olsun” diyerek, başarı dileklerini iletti. Okul Müdürü Mustafa Okur’dan okulun ihtiyaçları ve eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Vali Sonel, 117 öğrenci, 14 öğretmenle eğitim-öğretim hayatını sürdüren Salman Çok Programlı Anadolu Lisesini de ziyaret ederek, öğrenci ve öğretmenlere başarı dileklerini iletti, ihtiyaç ve taleplerini dinledi.
Akkuş-Salman Jandarma Karakol Komutanlığı Açılış Törenine Katıldı
Vali Sonel, okul ziyaretlerinin ardından İl Jandarma Komutanlığına bağlı Salman Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binası açılış törenine katıldı.
Açılış törenine Vali Tuncay Sonel’in yanı sıra AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Akkuş Kaymakamı Osman Kural, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, İlçe Kaymakamları, ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören, Jandarma İkmal Astsubay Kıdemli Üstçavuş Volkan Yavuz tarafından  Salman Jandarma Karakol Komutanlığı tarihçesinin okunmasıyla başladı.
Salman Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binası açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Akkuş Salman Karakolumuzun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu toprakları vatan yapanlardan, tüm şehitlerimizden, tüm kahraman gazilerimizden, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarından Allah razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Bakanımıza kadar, özellikle yurt içinde ve yurt dışında teröristle aslanlar gibi mücadele eden kahraman jandarmamızdan, kahraman polisimizden, kahraman korucularımızdan da Allah razı olsun” diye konuştu.
“Burada biz rahat oturabiliyorsak, memleketimizde huzur varsa, özellikle son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sayın İçişleri Bakanımızın ve kahraman güvenlik güçlerimizin müthiş mücadelesiyle ülkemizin her köşesinde artık huzur var” diyen Vali Sonel,  “Yıllar önce bu bölgelerde Akkuş’ta, Aybastı’da, Mesudiye’de, Karadeniz’in diğer yerlerinde  terör vardı. Yapılan başarılı operasyonlarla
terör örgütlerinin beli kırıldı. Huzur geldiği zaman sadece bir bölgeyi değil, memleketin her köşesini etkiliyor” şeklinde konuştu.  
AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu da konuşmasında, Salman Jandarma Karakolu yeni hizmet binasının hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Allah hayırlı hizmetler yapmayı burada görev yapan jandarmamıza nasip etsin. Bu bayrak, bu vatan için gece gündüz demeden hizmet eden huzurumuz, güvenliğimiz için gayret gösteren Jandarma ve Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Numan Öksüz, “Suç ve suçlularla etkin olarak mücadele edebilmek için     kolluk kuvvetlerinin şeffaflık ve hesap verilebilirlik temeline dayanan bir strateji çerçevesinde dinamik ve esnek olması zorunlu hale gelmiştir. Güvenlik güçlerinin en iyi şartlarda görevini icra edebilmesi amacıyla inşa edilen yeni hizmet binaları ve envantere dahil edilen yeni araç, silah, techizat ve ekipmanlarla jandarmanın görev ve operasyon kabiliyeti artırılmakta, güncel suç ve tehditlere karşı teknolojik ürünlerin kullanılması ön plana çıkarılmaktadır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Akkuş Akpınar Lisesi öğrencilerinin folklor gösterisi sunuldu.
İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek tarafından yapılan dua sonrası Salman Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binası açılış kurdelesi kesildi.
Vali Tuncay Sonel beraberinde AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, İl Jandarma  Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Salman Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binasını gezdi.
Akkuş Kaymakamlığını ve Adliyeyi Ziyaret Etti
Vali Tuncay Sonel, Salman Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binası açılış töreni sonrası Akkuş Kaymakamlığına geçerek, Kaymakam  Osman Kural’a ziyarette bulundu.
Kaymakam Osman Kural’dan  ilçenin sorun ve ihtiyaçları konusunda bilgi aldı. Bir süre önce Akkuş Kaymakamlığı görevine başlayan Kaymakam Osman Kural’a başarı dileğinde bulundu.
Vali Sonel Akkuş Hükümet Konağı içerisinde yer alan Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü başta olmak üzere tüm birimleri  gezerek, görevli personellere işlerinde başarı dilerken, Adliye teşkikatını da ziyaret eden Vali Sonel, burada görev yapan Savcı ve Hakimlerle tanıştı. Hal ve hatırlarını sorarak, bir süre sohbette bulundu.
Belediyeyi Ziyaret Etti
Vali Sonel, Akkuş Belediyesini de ziyaret ederek, Belediye Başkanı İsa Demirci’den belediyenin ilçedeki hizmetleri, çalışmaları, projeleri hakkında bilgiler aldı. 
Esnaflarla Hasbihalde Bulundu
Vali Tuncay Sonel, Akkuş İlçesindeki esnafları da ziyaret ederek, hal ve hatırlarını sordu. Esnafların  işyerlerine uğrayarak sohbet eden Vali Sonel, bol ve bereketli kazanç dileğinde bulundu. Çocuklara ise çeşitli hediyeler vererek, onları sevindirdi.
Kaymakamlar Toplantısı ile İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısını Gerçekleştirdi
 
Vali Tuncay Sonel, Akkuş Kaymakamlığı, Akkuş Belediyesi ve esnaf ziyareti sonrasında Akkuş Orman İşletme Müdürlüğü Toplantı Salonuna geçerek, ‘Kaymakamlar Toplantısı’ ile ‘İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı’nı gerçekleştirdi.
Vali Tuncay Sonel, ‘Kaymakamlar Toplantısı’ ile ‘İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı’ndan sonra bungalov evleri, yürüyüş yolları, muhteşem sonbahar manzarasıyla cazibe merkezi haline gelen Akkuş Kertil Mesire Alanının gezdi. Burada bulunan Akkuş Belediyesi Sosyal Tesislerinde incelemede bulundu ve programa katılan protokol üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde