29 Mart 2024

Aybastı Tarihe Işık Tuttu

  • PDF
“Eğitimci Belediye Başkanı Beytullah Geçtan 109 Akademisyeni İlçesinde Ağırlayarak Tarih ve Kültür Sempozyumuna Ev Sahipliği Yaptı”
 
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi ortak çalışması ile 30 Üniversitenin dahil olduğu, Ordu Valiliği, Tokat Valiliği ve il, ilçe belediyelerinin de katkı sunduğu Orta Karadeniz Havzasında Tarih ve Kültür Sempozyumu’nun ikinci oturumu Aybastı’da gerçekleşti. 
 
17 ayrı kurum, 30 Üniversite ve 109 Akademisyenin katıldığı Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan’ın ev sahipliği yaptığı sempozyumda Aybastı, Niksar, Akkuş, Çatalpınar, Kabataş, Erbaa, Niksar, Reşadiye gibi bölgede bulunan il ve ilçelerin tarihi gelişimi, sosyal tarihi, kültürleri her şeyi ile ele alındı. 
 
Tarih Profesörleri tarafından yapılan tebliğler A, B, C salonu olarak belirlenen üç ayrı salonda dinleyicilere sunuldu. Yoğun katılım ile gerçekleştirilen sempozyuma üniversite öğrencileri de ilgi gösterdiler. 
 
Ordu bölgesinde bu kadar yoğun katılım ile gerçekleşen sayılı sempozyumlardan birini daha yaşadıklarını belirten akademisyenler Belediye Başkanı Beytullah Geçtan’a teşekkür ederek yeniden ilçede bu tür faaliyetleri tekrarlamak istediklerini belirttiler.
Haber: Şeyma ESER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde