29 Mart 2024

BAŞKAN KİBAR JAPONYA'DA

  • PDF

FATSA HEYETİ NAGOYA AYASOFYA CAMİİ'NİN AÇILIŞINA KATILDI

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar öncülüğünü  IGMG Japonya Bölge Başkanı, Rekabi Seyitalioğlu'nun yaptığı Japonya'daki Fatsalı ve Ordulu vatandaşların yapımında büyük katkı sağladığı Nagoya Ayasofya Camii açılışına katıldı.

 
 Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Japonya Nagoya Başkonsolosu Umut Lütfi Öztürk, dünyanın farklı ülkelerinden 45 IGMG Temsilcisi ve Japonya'da yaşayan vatandaşların yoğun katılımı ile Nagoya Ayasofya Camii resmen hizmete girdi. Başkan Kibar’a İlçe Başkanı İsa Yüksel’de eşlik etti.
 
“BU GÜZEL ESERE ÖNCÜLÜK EDEN HEMŞERİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”
 
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Nagoya Ayasofya Camii’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Dünyanın bir çok noktasında Türk olmanın bedelleri var bu bedelleri bizim dedelerimiz Atalarımız ödemiş. Yani Türk olmanın Müslüman olmanın bir takım sorumluluğu olduğunu biliyoruz. Bu sorumşluluğu memleketlerinden 10 bin kilometre uzakta yerine getiren hemşerilerimizi tebrik ediyorum. Bu tarihi ana şahitlik etmek için bizde 5 kişilik bir ekiple 30 saatlik yolculukla Japonya’ya geldik. Memleketimizden çok uzağa geldiğimizi düşünüyorduk ama tekrar memleketimize gelmişiz burada onu gördük. Uzun yıllar telefon mesajlarıyla görüştüğümüz ve burada ekmeğinin peşinde olan bir çok dostumuzla görüşmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türk olmanın Müslüman olmanın bir çok bedelleri var demiştim. Kardeşlerimiz geldikleri yerlerde birlik beraberliği kardeşliği sağlayarak İslami ve Müslümanlığı tanıtmak anlatmaya yönelik faaliyetler yapmışlar. Bugün Nagoya Ayasofya Caminin burada yapılmış olması bir çok hemşerimizin bu bedeli ödediğini gösteriyor. İnşallah yeni eserlerde tekrar Japonya’ya gelmenin onurunu ve gurunu yaşayacağımızı belirtmek isterim. Binerce kilometre uzakta bulunan hemşerilerimizin memleketimizdeki değişimleri görmeleri çok kıymetli. Bu bakımdan Japonya’da Fatsa’ya tatile gelen hemşerilerimizi bir beş dakikada olsa belediyemizde görmek isteriz. Dünyamızın dört bir kıtasında İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatımızın İslamiyet ve Müslümanlık üzerine birbirinden güzel eserlerini görüyoruz. Ben bu güzel eserlere öncülük eden sevgili genel başkanımız Sayın Kemal Ergün hocama şükranlarımızı iletmek istiyorum.” dedi.
 
NAGOYA BAŞKONSOLUSLUĞUNDA VERİMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ
 
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve beraberindeki heyet Japonya’da Nagoya Başkonsolosu Umut Lütfi Öztürk'ü Başkonsolosluk binasında ziyaret ederek Japonya ve Fatsa arasında yapabilecekleri çalışmalar hakkında toplantı gerçekleştirdi.
 
ERTUĞRUL FIRKATEYNİNİ ZİYARET
 
Fatsa heyeti Japonya’da gurbetçilerle birlikte Türkiye’yi temsilen ülkenin dört bir yanından  Osmanlı Sancağı altında Japonyaya gönderilen ve Kushimoto açıklarında meydana gelen elim hadise sebebiyle batan “Ertuğrul Fırkateyni’ndeki” şehit denizcileri, Kushimoto şehrindeki “Ertuğrul Şehitliğinde” ziyaret etti. Başkan Kibar ziyarette deniz şehitlerini bu vesileyle rahmet ve minnetle yâd ettiklerini söyledi.
 
FATSALILARLA BULUŞTU
 
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Tsushima Ayasofya Camii açılış merasimi için Japonya'nın farklı yerlerinde bölgeye gelen bir çok Fatsalı vatandaş ile buluşup hasret giderdi ve kendileri ile uzun süre hasbihal ettik.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde