15 Mayıs 2024

CELAL ÇUKURLU ‘’KOŞULLAR CHP’DEN ADAY OLMAMI GEREKTİRİRSE OLURUM’’ DEDİ

  • PDF

DSC 0126Celal Çukurlu Basın Açıklamasında şu Görüş ve Düşüncelere Yer Verdi:

  1. vKoşullar 2014 yerel seçimlerinde Fatsa’nın sağlık ve selameti için ne yapılması gerekiyorsa; gerçekten Fatsa’yı ve Fatsalıyı sevenler onu yapmaya mecburdurlar.
  2. vBizim Fatsa sevdamızın ölçüsü yoktur.
  3. vBen Fatsa’nın Kitabını yazmış adamım.
  4. vFatsa benim avuçlarım, dudaklarımdaki duadır.
  5. vBelediyede ‘’HAK’’ ve ‘’FIRSAT’’ eşitliğini sağlamak; herkesin, herkesimin belediyesi yapmak için.
  6. vBirlikteliği birlikte oluşturmak için.
  7. vFatsa’yı ve insanını özgürleştirmek için.
  8. vÖzgürlükleri sağlam güvencelere kavuşturmak için.
  9. vAdaleti eşitlikle, eşitliği özgürlükle bütünlemek; hiçbir kimseyi dışlamadan, ötelemeden, inancından, insanlığından taviz vermeye zorlamadan, özgürce düşünüp konuştuğu, barış içinde yaşadığı bir Fatsa için.
  10. vÇağdaş bir Fatsa’nın oluşmasına, tüm Fatsalıların katkı yapmalarına olanak tanımak için.
  11. vBelediye personeline saygınlık kazandırmak; belediyenin gücü ile personelin gücünü birleştirmek. Personelin fikir ve inançlarına saygılı olmak, ‘’DALKAVUK’’luğu değil ‘’BAŞARI’’yı ödüllendirmek için.
  12. vParyalığa son vermek için (!)
  13. vDeğerli Fatsalılar; akıl çözer her daim, bütün kör düğümleri, kirli oyunları, karanlık ilişkileri. Mevcut başkan ve yönetiminin beğendiğim yönleri de oldu, beğenmediğimde.
  14. vEn çok içimi acıtansa ‘’PARYALIK’’tır.
  15. vBen bir emekçiyim, ömrümde hep emeğimle geçindim; halada emeğimle geçiniyorum. ‘’EMEK EN YÜCE DEĞERDİR’’ inancının egemen olduğu bir kültürden geliyorum. Dünyayı yaşanılır kılan ‘’EMEK’’ ve ‘’EMEKÇİLER’’dir.
  16. vBugün Fatsa Belediyesi’nin; nasıl olsa işsizler, çalışmak zorundalar. Ben çalıştırsam ‘’Yasalar müsait değil’’ hadi yandaş şirket, sen onları parya yap dercesine bu vatanın çocuklarına asgari ücretle çöp toplatmasıdır. Bunun ne insanlıkla nede Müslümanlıkla bağdaşır bir yönü yoktur. Çöp işçiliği belediyelerin en ağır işidir. Hiç olmazsa bu iş kolunda çalıştırılacak insanların ücretleri; ihaleyi alan şirketin sözleşme antlaşmasında, en düşük devlet memuru ücretine endeksleneceği taahhüt edilmelidir. Fatsa Belediyesi en zor günlerinde bile bu şehrin çocuklarına asgari ücretle ‘’ÇÖP’’ ve ‘’TEMİZLİK’’ işleri yaptırmamıştır.
  17. vMuhtaç ailelerden ‘’SU PARASI’’ almayacağız.
  18. vGerçekten yardıma muhtaç ailelere gıda poşeti yerine; diledikleri esnaflardan ihtiyaçlarını temin edecekleri Fatsa Belediyesi patentli ‘’YARDIM ÇEKİ’’ verip bu işin ticaretinden, esnafımızın ‘’HAKÇA’’ yararlanmalarını sağladığımız gibi; dar gelirli, yardıma muhtaç, bu ailelerimizden ‘’SU PARASI’’da almayacağız.
  19. vDeğerli Fatsalılar; iki yaraya parmak bastık, daha onca kanayan yara var. Bu kanayan yaraları nasıl tedavi edeceğimizi, Türkiye’nin en ağır borç yükü altında olan Fatsa Belediyesi’nin borç yükünü nasıl hafifleteceğimizi, hizmet ve projelerimizle birlikte yeri ve zamanı geldiğinde sizlerle paylaşacağız.
  20. vÜlkemiz içte ve dışta çetin sorunlarla karşı karşıya.
  21. vÜlke bölünmenin eşiğine geldi…
  22. vFatsa sorunların kıskacında; ne yapsak hizmet olur (?) anlayışıyla değil, ne yapsak malı götürürüz (?) anlayışıyla yönetilmektedir. Söz gelimi; Fatsa belediyesi her şeyi özelleştirirken her ne hikmetse çok ciddi paralar harcayarak bir asfalt tesisi kurdu. Ama iş asfaltlamaya gelince Fatsa’nın Cadde ve sokakları görüldüğü üzere özel şirketlerden satın alınan asfaltlarla kaplanmaya başlandı(!) Madem belediye asfaltı özel şirketlerden satın alacaktı (!) bu asfalt tesisini neden kurmuştur? Acaba dünyada ve Türkiye de bunun başka bir örneği var mıdır?  
  23. vSorunlar ne denli büyük olursa olsun çözümsüz, engeller aşılmaz değildir.
  24. vSorunları Halkla çözmek, engelleri Halkla aşmak için.
  25. vCumhuriyet Halk Partisinde 1970’ler ruhunu tekrar diriltip egemen kılmak için.
  26. vKaradeniz de Fatsa’yı, Fatsa da Karadeniz’i güçlendirmek; Fatsa’yı Mustafa Kemal ÇAMAŞ döneminde olduğu gibi yeniden Karadeniz’in incisi yapmak için.
  27. vFatsa’nın zenginlikleri, Türkiye de Fatsa’yı, dünyada Türkiye’yi tanıtacak güçtedir. Yeter ki Fatsa zenginliklerinden gereği gibi yararlanmasını bilsin.
  28. vFatsa’nın efsaneleşmiş kahramanlarını, anonimleşmiş türkülerini, mega starlarını, sanatçılarını, şairlerini, sporcularını, profesörlerini, paşalarını, iş adamlarını, tarihi ailelerini, tarihi ve turistik yerlerini, emsalsiz doğa güzelliklerini ve zenginliklerini gereği gibi değerlendirip, çağdaş Fatsa’yı imar ve inşa etmek için ‘’KOŞULLAR CHP’DEN FATSA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMAMI GEREKTİRİRSE’’ olurum.
  29. vAday olduğum takdirde klasik CHP oylarının haricinde herkesten, herkesimden ve köy kırsalından CHP’ye ciddi oy taşırım.
  30. vŞayet Cumhuriyet Halk Partisi’ni 2014 yerel seçimlerinde benden daha iyi temsil edip, oy taşıyacak bir başka arkadaşımız veya arkadaş çıkarsa, onu da koşulsuz desteklerim.
  31. vGün bencillik günü değil, gün Fatsa’ya ve Fatsalıya sahip çıkma günüdür. Bu inançla Azasından Muhtarına, Belediye Meclis Üyesinden, İl Genel Meclis Üyesine, Belediye Başkanlığına; gerek adaylıkları kesinleşmiş, gerekse aday adayı olmuş herkese başarılar diler, tüm Fatsalılara saygılar sunar esenlikler dilerim.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde