27 Nisan 2024

SAĞLIKÇILAR FATSA’DA BİR ARAYA GELDİ

  • PDF
Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Fatsa ilçesinde verilen sağlık hizmetlerini değerlendirildi. Toplantı birinci basamak ve ikinci basamak olmak üzere iki ayrı oturumda gerçekleştirildi.
 
Sağlık Müdürümüz Op.Dr. Dursun Tüzün ilk toplantıda yaptığı konuşmaya, Fatsa'ya yapılacak yeni sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi vererek başladı. 
Yeni aile sağlığı merkezlerini hizmete alıyoruz diyen Tüzün, "Bunun dışında Fatsa İlçemizde ihtiyacimiz olan diğer bölgelere de yeni sağlık tesisleri yapmayı planlıyoruz. Modern tesislerimizin sayısını artırmak istiyoruz." dedi.
 
Günün ikinci toplantısı Fatsa Devlet Hastanesinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilgili başkanlıklar ve Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimliği sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Toplantı da ayrıca Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Doç.Dr. Taşkın Kılıç "Etkili Yönetim Teknikleri" konusunda katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.
 
Toplantının kapanış konuşmasını gerçekleştiren Tüzün, Arkadaslar öncelikle istişarenin önemine dikkatinizi çekmek istiyorum. istişarede hayat vardır. Başhekimlerimizin düzenli olarak yöneticileri toplayıp görüşlerini alması gerekiyor. 
 
Hekimleri ziyaret ederek sorunlarını dinleyip çözmesi gerekiyor. Fatsa'da hekim branşlarımızdaki eksikliklerimizin çogunu giderdik. 108. Devlet Hizmet Yükümlülügü kurasında, Fatsa'ya bir psikiyatri, bir çocuk hastalıklar olmak üzere iki kadro açıldı. Özellikle psikiyatri eksiğimizi de gidermiş olduk." dedi. Acil sağlık hizmetlerine de değinen Tüzün, "Bugün 112 acil sağlık hizmetlerini de değerlendirdik. Fatsa' da dört adet 112 istasyonumuz vardi.
 
Kasım ayında istasyon sayımızı beşe çıkardık. Ordu'da acil sağlık hizmetleri istasyonlarının hepsi A tipi, B tipi istasyon hiç yok. Bu ciddi anlamda çok güzel bir uygulama, bu nedenle, Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm.Dr.Kerem Dost Bilmez'e, ekibine ve önceki dönem yöneticilik yapmış herkese teşekkür etmek istiyorum. Bize bu konuda hiç iş bırakmamışlar." dedi.
 
Konuşmasının son bölümünde, parçası olmaktan onur duydugum sağlık camiamızın yeni yılını kutluyorum diyen Tüzün, "İnşallah 2023 yılında vatandaşlarımıza daha güzel hizmetler sunmak nasip olur" dedi.
 
Haber: Şeyma ESER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde