24 Nisan 2024

FATSA’DA OKULLAR GELECEĞİ DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN YARIŞACAK

  • PDF
Fatsa Belediyesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği “Atık Toplama Yarışması” düzenleniyor. Konuyla alakalı bir açıklama yapan Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli, yarışmanın resmi ve özel tüm ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki okulların katılım sağlayacağını ve 4 gruptan oluşacağını belirterek, “1.grup Karışık Ambalaj atıkları, 2.grup Atık Elektronik Elektrikli Eşyalar, 3.grup Atık Pil ve Akümülatör ve 4.grup Bitkisel Atık Yağlar’dan oluşacak.” dedi.
 
“TÜM DÜNYANIN ÖNCELİKLİ ORTAK SORUNU”
 
İklim değişikliği ve sıfır atık konusunun tüm dünyanın öncelikli ortak sorunu olduğunu ifade eden Derya Özcan Ateşli, “Yarışmamız İklim değişikliği ve sıfır atık sorununun etkin ve verimli yürütülmesini konu alır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yürüttüğü ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında atık oluşumunun önlenmesinden başlayarak atıkların azaltılması, kaynağında ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı depolanması taşınması ve işlenmesi süreçlerinin hepsini içine alan ve bunlara paralel olarak dünyamızı tehdit eden iklim değişikliğinin önlenmesine katkı sağlayacak olan sıfır atık yönetim sistemine geçilmesi son derece önem arz etmektedir. Bu sebeple belediyemizin çocuklara sıfır atık ve iklim değişikliği kavramlarının tanıtılması çocukların gündelik yaşamlarında nasıl daha az tüketecekleri atıkları nasıl azaltacakları ve farklı şekilde nasıl değerlendirebilecekleri konularında farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.” diye konuştu.
 
 “AMACIMIZ ÇEVRE DOSTU BİRAYLER KAZANMAK”
 
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli bu projeyle okullarda öğrencilere doğal varlıkların korunması, tükenebilir kaynakların ve çevrenin bilinçli kullanılması, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması, atık yönetimi atık önlenmesi ve oluşan atıkların geri kazanımı konularında farkındalık kazandırılması, iklim değişikliğine karşı bireysel ve toplumsal açıdan alınabilecek önlemler uygulamalar hakkında farkındalıklar alışkanlıklar kazandırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.  
 
YARIŞMA ATIK GRUPLARI
 
1-AMBALAJ ATIKLARI:
a) Kağıt Karton (Gazete, dergi, kitap, kullanılmış kağıt koli, karton yiyecek kutuları, kağıt tormalar, çantalar vs.)
b) Plastik (Plastik Şişe, yağ, şampuan ve deterjan kutuları, margarin kutuları, içecek kutuları, plastik ve pet şişe bidon,          leğen vb. plastik kapları, naylon kaplar ve kutular)
 c) Cam (Su, meşrubat, alköllü veya alkölsüzher türlü cam şişe, reçel konserve ve yağ kavanozları, cam bardak, tabak, kase ve sürahi vb.)
 d) Metal (Meşrubat ve kola kutuları, konserve salça vb. kutular, her türlü metal mutfak gereçleri vb.)
 3-AEEE(Atık Elektronik Elektrikli Eşyalar
a) Bilgisayar , tarayıcı, yazıcı
b) Faks, fotokopi makinesi, yazar kasa, daktilo
c) Telefon, cep telefonu, televizyon
d) Müzik setleri, vcd, dvd, player video, uydu sistemleri, kameralar
e) Buzdolabı, klima, çamaşır ve bulaşık makinesi, fırın, ısıtıcılar, küçük ev aletleri
2-ATIK PİL VE AKÜLÜMATÖR:
a) Radyo (Pil ve Akülümatör)
b) Bilgisayar (Pil ve Akülümatör)
c) El Feneri (Pil ve Akülümatör)
d) Saat (Pil ve Akülümatör)
e)  Fotoğraf Makinesi vb. her türlü cihazlar (Pil ve Akülümatör)
 4-BİTKİSEL ATIK YAĞLAR:
a) Kızartma ve atık yağları

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde