20 Nisan 2024

Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Cürebal AK Partiden Aday Adayı

  • PDF
 Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Hakim, Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ordu Kültür Sanat Derneği Başkanı Ayhan Cürebal gazetemizi  ziyaret ederek gazetemiz sahibi Yavuz Selim Eser ile bir süre sohbet etti.
 
 Aday adaylarının rekabet içine girdiği bu dönemde, geçmişte bürokraside önemli görevlerde bulunmuş, çalışkanlığı ve yaptığı işlerdeki başarısıyla tanınan Ayhan Cürebal, Ordu’ya gelerek, OBB başkanı Hilmi Güleri’ ziyaret etti.  İlçemizi de gelerek Belediye başkanı Etem Kibar’la bir süre görüşen, Cürebal, başkan Kibar’la bilgi alış verişinde bulundu.
 
AK Parti Ordu Milletvekili aday adayı olan Ayhan Cürebal; “Kamuda edindiğim tecrübelerimi Ordu ilimize aktarmak istiyorum. Aday adaylığı süreci sonunda aday olursam ve seçilirsem birlikte hizmetlerimizi yüreteceğiz” dedi.
Ordu sevdasını her fırsatta dile getiren ve geçmişte Ünye, Akkuş ve Ordu’da gerçekleştirilen projelerde büyük desteği ve emeği olan Ayhan Cürebal konuşmasına şu şekilde  devam etti: 
“Ankara’da ikamet etmeme rağmen, hiç bir zaman  Ordu ile irtibatımı kesmedim. Ordu Kültür Sanat Derneği Başkanı olarak da memleketime hizmet etmeye gayret gösterdim.
 
Halihazırda Adalet Bakanlığı’nda Bakanlık Yüksek Müşavirliği, Ordu Kültür Sanat Derneği (ORSAD) Başkanlığı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un mütevelli üyesi olduğu Türkiye Hukukçular Birliği Vakfı’nın 2016 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürüyorum. Her şey nasip kısmet” dedi.
 
AYHAN CÜREBAL KİMDİR?
 
Ordu ili Akkuş ilçesi 1968 yılı doğumludur.  İlk ve orta öğrenimini Akkuş’ta yapmıştır. Trabzon ve Akkuş İmam-Hatip lisesinde okumuş 1987 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanmış ve 1991 yılında mezun olmuştur. 1993-1994 yıllarında Ankara Etimesgut Belediyesi hukuk Müşavirliği görevi yapmıştır.
 
1995-1996 yıllarında Ünye adliyesinde hakim adayı olarak çalışmıştır. 1997-1999 yıllarında İmranlı/SİVAS,1999-2002 yıllarında Piraziz/GRESUN, 2002-2003 yıllarında Alaçam/SAMSUN Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2003 yılında Adalet Bakanlığı İdari ve Mali İşler Başkanlığı’na tetkik Hakimi olarak atanmıştır. Bu birimde başta İstanbul olmak üzere ülke genelindeki birçok adliye yapımlarının projelendirilmesi, inşaatı, tadilatı ve tefrişatı konusunda görev yapmıştır. 
 
2008 yılında Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na daire başkanı olarak atanmıştır. Bu birimde Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarının tüm bütçe işlerini yürütmüştür. 2011 yılında Adalet Bakanlığı İdari ve Mali İşler Başkanlığı görevine getirilmiştir. Bu birimde adliye inşaatlarının planlanması ve yapılması konusundaki büyük çalışmaları ile  hükümetin son 20 yıldaki adliye reformlarında büyük rol almıştır. Ordu adliyesi de bu dönemde yapılmıştır. Bu dönemde 720 kişilik Hukukçular Konut yapı Kooperatifini kurarak uzun yıllar başkanlığını yapmış ve bir çok kişiye konut edinme imkanı sağlamıştır. Etimesgut Belediyesi ve Bakanlık’taki görevleri gereği bir hukukçu olarak imar, mimari, inşaat ve kooperatifçilik konularında da kendisini yetiştirmiştir. 2014 yılında Adalet Bakanlığı Bakanlık Yüksek Müşavirliği’ne getirilmiştir. 2015 yılında ise Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Bu kurumda da Tarım Kredi kooperatif binalarının yenilenmesi, arsalarının değerlendirilmesi, tarımsal üretimin artırılması, açık cezaevleri ile ortak üretim yapılması konularında başarılı çalışmalar yapmıştır. 
 
Akkuş’a  Türkiye’nin en büyük kereste fabrikası amaçlı 500 kişilik açık cezaevi yapımında büyük katkısı olmuştur. Efirli’ye  Türkiye’nin en büyük mobilya açık cezaevi fabrikası yapımı, Ünye ve Fatsa’ya süt ve süt ürünleri ile tavukçuluk üzerine açık cezaevi tesisleri yapımını planlamıştır. Tarım Kredi’deki görevinden tekrar Adalet Bakanlığı’na dönmesi gerektiğinden bu projelere o zaman başlanamamıştır. Halen Adalet Bakanlığı Bakanlık Yüksek müşaviri Hakim olarak görev yapmaktadır.
 
Ayhan Cürebal Ankara’da sivil toplum Kuruluşu Çalışmalarında da etkin rol almaktadır. TBMM Başkanımız sayın Mustafa Şentop’un mütevelli üyesi olduğu Türkiye Hukukçular Birliği Vakfı’nın 2016 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Yürütmektedir. Türkiye Kamu Yöneticileri Derneği’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesidir. Ordu Kültür ve Sanat Derneği’nin kurucusu ve 2020 yılından beri başkanlığını yürütmektedir. 2003 yılından bu yana Orduluların Ankara’daki birlik ve yardımlaşmalarında büyük rol almaktadır.
 
Evli ve 3 çocuk babasıdır. Eşi Ünye’lidir. Mamak Kız Meslek lisesinde öğretmendir. Büyük oğlu Ankara’da avukat, diğer oğlu İstanbul Medipol Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisidir. Küçük oğlu ise lisede okumaktadır.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde