19 Nisan 2024

“BİZ YOLLA YATIP YOLLA KALKIYORUZ”

  • PDF
Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan Aybastı çevre yolu yapımı için hiçbir engelin kalmadığını açıkladı. 
 
Kamulaştırma sorunuyla karşı karşıya olan Aybastı çevre yolunda bu engelin kalktığını açıklayan Geçtan; kısa sürede çalışmaların başlayacağını söyledi.
 
“Fatsa - Aybastı - Reşadiye yolu 1907 yılında 126 tane imza toplanarak talep edilmiş bir yoldur. Ancak Demokrat Parti döneminde açılan bir yoldur. İmece usulü ve devletimizin katkısıyla o gün bugündür biz yolla yatıp yolla kalkıyoruz. Şimdi çevre yolu sorunumuz var.” Diyen Beytullah Geçtan;   “Fatsa’dan Reşadiye’ye kadar 100 km’lik alanda Çatalpınar ve Kabataş ilçelerimizin çevre yolu bitti.  
 
 Aybastı çevre yolu için 24 milyonluk bir para bulduk. Karayollarındaki mesele istimlak sorunu olduğu yönünde idi.  Ben belediye başkanı olduktan sonra, baktık 154 kişimiz bizim çevre yolunda imza vermemiş, devlet ile anlaşmamış. Belediye kamulaştırma bedeli ödemeyeceği için milletvekillerimiz karayolları Bölge Müdürlüğümüzü devreye soktuk.  
 
24 milyon iş artırımı olarak bitecekken sahada bir heyelan oldu ve maddi rakam bir o kadar daha artı ve planlama aksadı. Aybastı çevre yolu 3 km.’’lik bir mesafe.  
 
154 kişinin arazisi olan mesafede 139’unu karayolları ile anlaştırdık. Almanya, Avusturya, Belçika, Avusturalya, Fransa ve Hollanda’dan mirasçılar vardı. Miras hukuku veraset ilamı çıkarabilmek için gayret ettik ve bir kısmının paralarını ödedik. Bunlar belediye bütçesinden ödenecek paralar değildi.  139 tane Aybastı’lı burayla ilgili Karayolları ile anlaşacağım dedi ve imzalarını attı, tapularını aldık. Kamulaştırmanın  %95 ‘ini aştığımız için ulaştırma bakanımıza durumu arz ettiğimde kamulaştırmayı bitir gel dedi. Şimdi Çevre yolumuzun önünde engel kalmadı. Açılması için girişimlerimizi yapacağız. 
 
Bolaman havzası projesi ile ilgili Şenel Yediyıldız vekilimiz 70 milyon dolar dünya bankasından bir ödenek buldu. Bu ödenekten Gölköy – Aybastı 37 km Kabataş – Aybastı 8 km toplam 45 km yolumuz Bolaman havzası kapsamında yapılacak.  Kabataş – Aybastı arasında kamulaştırmalarımız vardı. Bitirdik. 
Sonuç olarak Türkiye de bir ilki gerçekleştirdik. 3 günde 265 tapuyu karayolları adına tescilledik. Tapu müdürlüğündeki çalışanlara ve Çukur mahallemiz sakinlerine çok teşekkür ediyorum. Ve Kabataş – Aybastı yolu mart ayında başlayacak. 
Aybastı’ya doğalgaz gelecek. Tüm altyapı çalışmalarını gerçekleştirdik. İmar planında doğalgaz ile ilgili bir çalışmamız yoktu. İmar planımızı doğalgaz alabileceğimiz şekline çevirdik, taşıma doğalgazımızı nasip olursa depolama alanı, hatları, haritasını şuan aksa ile çalıştık. Haritalandırmaları yapılıyor, mart ayında   müteahhite verilecek. 
Dünya Enerji Başkanımız, elektrik üretim anonim şirketinin genel müdürü İzzet Alagöz Aybastı’mızı ziyaret etti.  Aybastı’nın elektrik ihtiyaçları ile ilgili öncelik sözü verdi. Biz bugüne kadar YEDAŞ’tan 50 milyondan fazla yatırım aldık. Aybastı’nın ihtiyaçlarını karşılamak için sağ olsun bize destek veriyor. Perşembe yaylasının elektriklerini yer altına aldık. Oraya giden elektrik hattını besledik ve güçlendirdik. Esnaflarımız iki buzdolabını aynı anda çalıştıramıyordu fakat bu sorunları çözdük.”  
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde